Politika v ČR
Bude lépe...

Schillerová: Zvyšování daní je jisté, otázkou zůstává o kolik…
6.4.2021
https://www.ireporter.cz/2021/04/06/schillerova-zvysovani-dani-je-jiste-otazkou-zustava-o-kolik/


"Daň z nemovitosti by ročně po schválení této novely dosáhla 1,6% z komerční ceny domu, bytu, pozemku, dílny, továrny. Takže si vezměme vzorový příklad. Máte rodinný domek s pozemkem v celkové hodnotě 10 milionů korun. Když se podíváte na nynější ceny nemovitostí, je to spíše menší dům za hranicí Prahy. Možná řadovka. Takže roční výpočet činí 160 000, – korun."


To by bylo, abychom tento stát neuživili. Nejlépe tomu, kdo nic nemá..."


Schillerová: Zvyšování daní je jisté, otázkou zůstává o kolik… 6.4.2021 https://www.ireporter.cz/2021/04/06/schillerova-zvysovani-dani-je-jiste-otazkou-zustava-o-kolik/ "Daň z nemovitosti by ročně po schválení této novely dosáhla 1,6% z komerční ceny domu, bytu, pozemku, dílny, továrny. Takže si vezměme vzorový příklad. Máte rodinný domek s pozemkem v celkové hodnotě 10 milionů korun. Když se podíváte na nynější ceny nemovitostí, je to spíše menší dům za hranicí Prahy. Možná řadovka. Takže roční výpočet činí 160 000, – korun." To by bylo, abychom tento stát neuživili. Nejlépe tomu, kdo nic nemá..."
Upravené 7. 4. 2021 o 16:40

To je snad nějaký blábol ne roční daň z nemovitosti 160k. To je nějaký totální úlet ne?


To je snad nějaký blábol ne roční daň z nemovitosti 160k. To je nějaký totální úlet ne?

A cigan nic nema, nic neplati a predsa zije. To sa bude vlada divit, ked si lud zoberie priklad od ciganov.
Jeden realitak mi hovoril o tom ako vlastni byt, ktory je plny ciganiskoch a on vlastne len ho plati. Nema pravo odtial vystahovat ciganiska, lebo je to ich jediny dom, strecha nad hlavou. Takze plati za nich vodu, teplo, najom a ciganiska uzivaju ....


A cigan nic nema, nic neplati a predsa zije. To sa bude vlada divit, ked si lud zoberie priklad od ciganov. Jeden realitak mi hovoril o tom ako vlastni byt, ktory je plny ciganiskoch a on vlastne len ho plati. Nema pravo odtial vystahovat ciganiska, lebo je to ich jediny dom, strecha nad hlavou. Takze plati za nich vodu, teplo, najom a ciganiska uzivaju ....

To je snad nějaký blábol ne roční daň z nemovitosti 160k. To je nějaký totální úlet ne?
nieje a jedine ako z toho von je na konci clanku:


"Pokud k tomu dojde, a Slovensko je blízko už jen tím, že se o tom uvažuje a návrh je na stole, pak už nebude možné sedět doma a být zticha. Už nyní je nejvyšší čas ukázat, že ne vše si necháme líbit. Nastala doba, kdy je třeba pozvednout hlas, a když to nebude stačit, vzít do ruky i zbraně. Jakékoliv."


ak by si to pretlacili, bude jedina moznost ich do jedneho zacistit, ale snad k tomu vsetkemu nedojde.


[quote="pid:10281, uid:149"]To je snad nějaký blábol ne roční daň z nemovitosti 160k. To je nějaký totální úlet ne?[/quote] nieje a jedine ako z toho von je na konci clanku: "Pokud k tomu dojde, a Slovensko je blízko už jen tím, že se o tom uvažuje a návrh je na stole, pak už nebude možné sedět doma a být zticha. Už nyní je nejvyšší čas ukázat, že ne vše si necháme líbit. Nastala doba, kdy je třeba pozvednout hlas, a když to nebude stačit, vzít do ruky i zbraně. Jakékoliv." ak by si to pretlacili, bude jedina moznost ich do jedneho zacistit, ale snad k tomu vsetkemu nedojde.

Moderator

Neviem ci nahodou na Slovensku uz take daco neschvalili. Problem je v tom, ze je potrebne vytvorit mapu obydli a v nej sa vycleni za aku lokalitu kolko sa bude platit. Ono to mal byt zakon na bohatych, tych co si ziju v luxusnych stvrtiach.
Implementacia toho zakona je nerealna. Bude sa musiet prijat vela vynimiek. Priklad - moj barak ma hodnotu 130 tis eur. 1% z toho je 1300 E. V nasej bytovke podomnou byvaju dochodcovia ... ako maju utiahnut taku palku? Ci ich oslobodia? Daju vinimku do zakona? Alebo kamarat plati hypoteku za dom ... teraz ma jeho dom realne cenu 180 tis. To mu vide dan 1800 E rocne .... ako to ma akoze vykryt ? Aj hypoteku aj dom naraz? To ked realne zacnu pytat od ludi tolko penazi, tak sa nic nestane len sa zacnu hufne prepisovaty byty a domy na biele kone, alebo zacnu stupat dlzoby na daniach do neskutocnych vysok.... samozrejme ze realne tie dlzoby budu nevymahatelne. Cely ten zakon je len o tom nasrat ludi natolko aby povrazdili elity.


Neviem ci nahodou na Slovensku uz take daco neschvalili. Problem je v tom, ze je potrebne vytvorit mapu obydli a v nej sa vycleni za aku lokalitu kolko sa bude platit. Ono to mal byt zakon na bohatych, tych co si ziju v luxusnych stvrtiach. Implementacia toho zakona je nerealna. Bude sa musiet prijat vela vynimiek. Priklad - moj barak ma hodnotu 130 tis eur. 1% z toho je 1300 E. V nasej bytovke podomnou byvaju dochodcovia ... ako maju utiahnut taku palku? Ci ich oslobodia? Daju vinimku do zakona? Alebo kamarat plati hypoteku za dom ... teraz ma jeho dom realne cenu 180 tis. To mu vide dan 1800 E rocne .... ako to ma akoze vykryt ? Aj hypoteku aj dom naraz? To ked realne zacnu pytat od ludi tolko penazi, tak sa nic nestane len sa zacnu hufne prepisovaty byty a domy na biele kone, alebo zacnu stupat dlzoby na daniach do neskutocnych vysok.... samozrejme ze realne tie dlzoby budu nevymahatelne. Cely ten zakon je len o tom nasrat ludi natolko aby povrazdili elity.

Cely ten zakon je len o tom nasrat ludi natolko aby povrazdili elity.
a kto ten hlupy zakon zavadza? Elity...


Ak to zavedu, treba zalozit stranu s jednoduchym programom.


[quote="pid:10290, uid:106"]Cely ten zakon je len o tom nasrat ludi natolko aby povrazdili elity.[/quote]a kto ten hlupy zakon zavadza? Elity... Ak to zavedu, treba zalozit stranu s jednoduchym programom.

Moderator

Implementacia toho zakona je nerealna. Bude sa musiet prijat vela vynimiek. Priklad - moj barak ma hodnotu 130 tis eur. 1% z toho je 1300 E.
Proto říkám, že reálně to je blábol a spíše je to jen ozvučení něčeho co má alarmovat a burcovat. Myslím si, že by ty vidle v rukách měli všichni, kdyby se to aplikovalo.


[quote="pid:10290, uid:106"]Implementacia toho zakona je nerealna. Bude sa musiet prijat vela vynimiek. Priklad - moj barak ma hodnotu 130 tis eur. 1% z toho je 1300 E.[/quote] Proto říkám, že reálně to je blábol a spíše je to jen ozvučení něčeho co má alarmovat a burcovat. Myslím si, že by ty vidle v rukách měli všichni, kdyby se to aplikovalo.
Upravené 7. 4. 2021 o 19:34

Tak se mi vybavuje jedno prohlášení:


"V celé Evropské Unii neexistuje nikde uzákoněno právo na soukromý majetek"


https://en.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Manuel_Barroso


Tak se mi vybavuje jedno prohlášení: "V celé Evropské Unii neexistuje nikde uzákoněno právo na soukromý majetek" https://en.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Manuel_Barroso

Takže si vezměme vzorový příklad.
Nějakou dobu už daňové formuláře vyplňuji a před konečným součtem daně byl vždy nějaký koeficient. Takže za mě bych nedělal předčasné závěry.


[quote="pid:10236, uid:270"]Takže si vezměme vzorový příklad.[/quote]Nějakou dobu už daňové formuláře vyplňuji a před konečným součtem daně byl vždy nějaký koeficient. Takže za mě bych nedělal předčasné závěry.

Myslím si, že by ty vidle v rukách měli všichni, kdyby se to aplikovalo.


Tomu nevěřte, řadě lidí by to udělalo "radost". V historii by se našla řada příkladů...


[quote="pid:10297, uid:149"]Myslím si, že by ty vidle v rukách měli všichni, kdyby se to aplikovalo.[/quote] Tomu nevěřte, řadě lidí by to udělalo "radost". V historii by se našla řada příkladů...

"V celé Evropské Unii neexistuje nikde uzákoněno právo na soukromý majetek"


Ústava SR: Čl. 20


(1) Každý má právo vlastniť majetok. Vlastnícke právo všetkých vlastníkov má rovnaký zákonný obsah a ochranu. Majetok nadobudnutý v rozpore s právnym poriadkom ochranu nepožíva. Dedenie sa zaručuje.


[quote="pid:10307, uid:311"]"V celé Evropské Unii neexistuje nikde uzákoněno právo na soukromý majetek"[/quote] Ústava SR: Čl. 20 (1) Každý má právo vlastniť majetok. Vlastnícke právo všetkých vlastníkov má rovnaký zákonný obsah a ochranu. Majetok nadobudnutý v rozpore s právnym poriadkom ochranu nepožíva. Dedenie sa zaručuje.
Upravené 8. 4. 2021 o 12:18

Tak vidíš, existuje, leč i přesto si shora jmenovaný dovolit tuto historickou větu veřejně prohlásit. I já vím, že jsou státy kde existuje. Problém je však jak se říká v detailech. Majetek movitý a nemovitý je přece jenom rozdíl. A schopný právník tímto bude operovat (pokud má tu moc) a dokonce bude bohužel i slyšet. A politici si to zase rozhodnou o nás bez nás. Život mě naučil, být realistou a v diplomatických kruzích jsem se pohyboval přes deset let. Politika a diplomacie jsou dvě nejšpinavější věci na světě. Když jsem to slyšel, tušil jsem mezi řádky něco jiného, nekalého, ale gin byl vypuštěn z láhve. Na každou věc existuje několik pohledů a od toho také vzniklo slovo diplomacie diplo máthi (διπλό μάθι) doslova dvojí (dvojité) oko, ale smysl dva pohledy. Tedy jeden pohled Tvůj i můj a druhý pohled státu.
Rozhodně bych nechtěl, aby sis myslel, že sem to vyslovil já, jen jsem citoval!!!!


Tak vidíš, existuje, leč i přesto si shora jmenovaný dovolit tuto historickou větu veřejně prohlásit. I já vím, že jsou státy kde existuje. Problém je však jak se říká v detailech. Majetek movitý a nemovitý je přece jenom rozdíl. A schopný právník tímto bude operovat (pokud má tu moc) a dokonce bude bohužel i slyšet. A politici si to zase rozhodnou o nás bez nás. Život mě naučil, být realistou a v diplomatických kruzích jsem se pohyboval přes deset let. Politika a diplomacie jsou dvě nejšpinavější věci na světě. Když jsem to slyšel, tušil jsem mezi řádky něco jiného, nekalého, ale gin byl vypuštěn z láhve. Na každou věc existuje několik pohledů a od toho také vzniklo slovo diplomacie diplo máthi (διπλό μάθι) doslova dvojí (dvojité) oko, ale smysl dva pohledy. Tedy jeden pohled Tvůj i můj a druhý pohled státu. Rozhodně bych nechtěl, aby sis myslel, že sem to vyslovil já, jen jsem citoval!!!!
Upravené 8. 4. 2021 o 15:24

nie je to blbost, bol to plan Hegera. Mierne znizenie dane z prijmu a vyrazne zvysenie dani z nehnutelnosti. Inspiracia, ako vzdy v USA. Vytvori sa cenova mapa (napr. v okoli sa preda obdobny dom, mozno aj lepsie vybaveny, za nejaku sumu, to sa vezme ako referencna hodnota), vezme sa povedzme na zaciatok 0,1% cielovej hodnoty (ale Heger hovoril cca o 1%), takze dom 160 tis., by sa platilo 1,6 tis. eur rocne. Pre tych, ktori si nebudu moct dovolit to platit, sa to bude evidovat ako danovy dlh s tym, ze ked sa nehnutelnost prevedie na noveho vlastnika (aspon zatial to malo byt tak), najprv sa budu musiet tieto nedoplatky uhradit.
Vysledok by bol ako v USA, ze ludia, ktori budu byvat v lukrativnejsich lokalitach, budu z nich vytlacani a rast hodnoty pre niech nebude fungovat. Teda bohati budu bohatsi a chudobni chudobnejsi (kedze v chudobnejsich lokalitach rast hodnoty bude pomalsi). Zaroven aj to je dovod, preco naklady na zivot su v USA tak vysoke, samozrejme pre mesta je to velke plus, maju peniaze k dispozicii (stat im urcite za to zrusi prijem z podielovych dani), pre ludi je to velke minus, kedze peniaze sa stratia. Najomnici nebudu nicoho usetreni, kedze dan sa prenesie do najmov.
Co sa tyka problemov ludi, tak obavam sa, ze to bude ich problem, realne sa pohne inflacia a naklady na zivobitie. Proste bude mat tvoj kamarat o 150 eur menej. Vyhoda tohoto je, ze z nehnutelnosti nie je unik. Biely kon moze mat na seba napisanu nehnutelnost a neplatit dane, ale ked zomrie, tak sa vsetko bude musiet aj spatne doplatit. Cele sa to obviaze maslickou boja proti zbohatlikom.
Inak povodne to bol plan Miklosa, toho uz davno hnevalo, ze nehnutelnosti su malo zdanene. Kedze je este pocetna skupina dochodcov, tak doteraz sa tomu snazili politici vyhnut.
Momentalne tento navrh zakona nebol prijaty, je predmetom diskusie a planovanej danovej reformy. Otazka je, ako sa k tomu postavi Matovic ako novy minister financii a ci vobec tato vlada prezije a ak nie, kto pride po nej.


nie je to blbost, bol to plan Hegera. Mierne znizenie dane z prijmu a vyrazne zvysenie dani z nehnutelnosti. Inspiracia, ako vzdy v USA. Vytvori sa cenova mapa (napr. v okoli sa preda obdobny dom, mozno aj lepsie vybaveny, za nejaku sumu, to sa vezme ako referencna hodnota), vezme sa povedzme na zaciatok 0,1% cielovej hodnoty (ale Heger hovoril cca o 1%), takze dom 160 tis., by sa platilo 1,6 tis. eur rocne. Pre tych, ktori si nebudu moct dovolit to platit, sa to bude evidovat ako danovy dlh s tym, ze ked sa nehnutelnost prevedie na noveho vlastnika (aspon zatial to malo byt tak), najprv sa budu musiet tieto nedoplatky uhradit. Vysledok by bol ako v USA, ze ludia, ktori budu byvat v lukrativnejsich lokalitach, budu z nich vytlacani a rast hodnoty pre niech nebude fungovat. Teda bohati budu bohatsi a chudobni chudobnejsi (kedze v chudobnejsich lokalitach rast hodnoty bude pomalsi). Zaroven aj to je dovod, preco naklady na zivot su v USA tak vysoke, samozrejme pre mesta je to velke plus, maju peniaze k dispozicii (stat im urcite za to zrusi prijem z podielovych dani), pre ludi je to velke minus, kedze peniaze sa stratia. Najomnici nebudu nicoho usetreni, kedze dan sa prenesie do najmov. Co sa tyka problemov ludi, tak obavam sa, ze to bude ich problem, realne sa pohne inflacia a naklady na zivobitie. Proste bude mat tvoj kamarat o 150 eur menej. Vyhoda tohoto je, ze z nehnutelnosti nie je unik. Biely kon moze mat na seba napisanu nehnutelnost a neplatit dane, ale ked zomrie, tak sa vsetko bude musiet aj spatne doplatit. Cele sa to obviaze maslickou boja proti zbohatlikom. Inak povodne to bol plan Miklosa, toho uz davno hnevalo, ze nehnutelnosti su malo zdanene. Kedze je este pocetna skupina dochodcov, tak doteraz sa tomu snazili politici vyhnut. Momentalne tento navrh zakona nebol prijaty, je predmetom diskusie a planovanej danovej reformy. Otazka je, ako sa k tomu postavi Matovic ako novy minister financii a ci vobec tato vlada prezije a ak nie, kto pride po nej.

Ak sa to uzakoni tak sa otvori spekulativny trh a vrati sa doba cashu. Nehnutelnost sa pri predaji podhodnoti, na papieri bude zlomkova suma, pripadne sa zacnu prevadzat nehnutelnosti do vlastnictva firiem v danovych rajoch. Som zvedavy ako odtial vymozu platbu dani. Ludovej tvorivosti sa medze nebudu klast. Pripadne sprievodnym efektom bude prudke znizenie cien nehnutelnosti. Aby to bolo rentabilne aj s dlhodobou platbou dane. Taktie mi napada co bude s domami,ktore nebudu mat pevny zaklad a budu postavene len na nejakych beton.petkach. a pod.


Ak sa to uzakoni tak sa otvori spekulativny trh a vrati sa doba cashu. Nehnutelnost sa pri predaji podhodnoti, na papieri bude zlomkova suma, pripadne sa zacnu prevadzat nehnutelnosti do vlastnictva firiem v danovych rajoch. Som zvedavy ako odtial vymozu platbu dani. Ludovej tvorivosti sa medze nebudu klast. Pripadne sprievodnym efektom bude prudke znizenie cien nehnutelnosti. Aby to bolo rentabilne aj s dlhodobou platbou dane. Taktie mi napada co bude s domami,ktore nebudu mat pevny zaklad a budu postavene len na nejakych beton.petkach. a pod.

Pripadne sa to bude robit ako v niektorych krajinach Lat.Ameriky. Nehnutelnost bude vzdy v neskolaudovanom stave a tym padom na neskolaudovanu stavbu sa nebude vztahovat nic. Hovorim,ludova tvorivost bude prekvitat.


Pripadne sa to bude robit ako v niektorych krajinach Lat.Ameriky. Nehnutelnost bude vzdy v neskolaudovanom stave a tym padom na neskolaudovanu stavbu sa nebude vztahovat nic. Hovorim,ludova tvorivost bude prekvitat.

to tazko, ludia nemaju cash, vacsina sa financuje hypotekou. A je mozne, ze kataster nezapise zmenu, pokial ostanu dlhy.


to tazko, ludia nemaju cash, vacsina sa financuje hypotekou. A je mozne, ze kataster nezapise zmenu, pokial ostanu dlhy.
1.06k
15
9
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept