Zahraničná politika
Svet po vojne na Donbase...(?)

Ak si dobre pamätám, vojny vznikajú v dvoch prípadoch. Ak je na to systém pripravený a z hlúposti... Čo sa týka občianskej vojny na Donbase/Ukrajine je zjavné, že v druhom kole sa bude jednať o to, že je systém riadenia na túto vojnu už pripravený... Aké sú ciele? Z pohľadu močiara ako organizátora a jeho zástupnou armádou zloženou z celého marastu terajšej ukrajinskej spoločnosti a prakticky s dosahom na zdroje kolektívneho západu zosobnených NATOm, teda aj našimi... Močiar potrebuje vyvolať veľkú vojnu v Európe aby zachoval Pax Americana... Bude úspešný pri akomkoľvek výsledku vojny... (?) Teda oslabí Rusko v prípade výhry ekonomicky, politicky aj ideologicky natoľko, že sa rozpadne... V prípade prehry zanechá "víťazovi" spustošenú zem a nastane varianta A... V prípade nerozhodného výsledku, teda zničenia Ukrajiny, vyčerpania zdrojov Ruska, ale aj Nato a teda hlavne jeho európskych sponzorov a hlavne ich ekonomík, teda cieľ bude dosiahnutý-zachovanie Pax Americana... Čo sa týka GP je vyvolanie vojny v Európe v jeho záujme? Aj áno, vzhľadom na oslabenie Ruska, aj nie vzhľadom na to, že ak tento konflikt prerastie do nekontrolovaného rozmeru, hrozí strata riadenia v globálnom merítku-krach riadenia a koniec civilizácie na Zemi... Teda je pre GP asi výhodné tento konflikt zmraziť a riadene odčerpávať zdroje jednej aj druhej strane v záujme zachovania svojej dominancie riadenia a postupnej likvidácie oboch strán konfliktu...(?) Teda riadenej likvidácie oboch konkurentov z pohľadu globalizácie... (?) A čo Rusko? A my? V záujem Ruska nie je ani Pax Americana a ani globalizácia pod taktovkou GP... V oboch prípadoch sa s existenciou Ruska neráta... Čo je cieľom Ruska v tomto konflikte? V prípade prehry je to asi jasné... V prípade zmrazenia konfliktu tiež... Má Rusko zdroje na výhru? Je dohodnuté s GP ako dočasného spojenca a nastane riadená likvidácia močiara a posilnená jeho suverenita? Je cieľom rozšírenie ruského sveta? Čo nastane v prípade úspešného vývoja tejto situácie? Nastane rozšírenie Ruského sveta a preformátovanie Európy, umožní to obnovu našej suverenity, obnovu ČSR, Stredoeurópskej konfederácie...? Nastane pád EU a my pripadneme pod riadenie Nemecko-Francúzskej aliancie ako ich vlastní otroci? Rozdelí sa znova Poľsko?
Myslím si, že kocky sú hodené a vojna na Donbase nebude iba o "navrátení Donbasu a Krymu pod suverenitu demokratickej Ukrajiny" ale hlavne pôjde o "nové povojnové usporiadanie sveta"... (?)
Je len dobré, že toto fórum existuje a pomocou šírenia KSB sa snaží stvoriť ten lepší svet. Musíme si vybrať... Dúfam, že sa to podarí...


Ak si dobre pamätám, vojny vznikajú v dvoch prípadoch. Ak je na to systém pripravený a z hlúposti... Čo sa týka občianskej vojny na Donbase/Ukrajine je zjavné, že v druhom kole sa bude jednať o to, že je systém riadenia na túto vojnu už pripravený... Aké sú ciele? Z pohľadu močiara ako organizátora a jeho zástupnou armádou zloženou z celého marastu terajšej ukrajinskej spoločnosti a prakticky s dosahom na zdroje kolektívneho západu zosobnených NATOm, teda aj našimi... Močiar potrebuje vyvolať veľkú vojnu v Európe aby zachoval Pax Americana... Bude úspešný pri akomkoľvek výsledku vojny... (?) Teda oslabí Rusko v prípade výhry ekonomicky, politicky aj ideologicky natoľko, že sa rozpadne... V prípade prehry zanechá "víťazovi" spustošenú zem a nastane varianta A... V prípade nerozhodného výsledku, teda zničenia Ukrajiny, vyčerpania zdrojov Ruska, ale aj Nato a teda hlavne jeho európskych sponzorov a hlavne ich ekonomík, teda cieľ bude dosiahnutý-zachovanie Pax Americana... Čo sa týka GP je vyvolanie vojny v Európe v jeho záujme? Aj áno, vzhľadom na oslabenie Ruska, aj nie vzhľadom na to, že ak tento konflikt prerastie do nekontrolovaného rozmeru, hrozí strata riadenia v globálnom merítku-krach riadenia a koniec civilizácie na Zemi... Teda je pre GP asi výhodné tento konflikt zmraziť a riadene odčerpávať zdroje jednej aj druhej strane v záujme zachovania svojej dominancie riadenia a postupnej likvidácie oboch strán konfliktu...(?) Teda riadenej likvidácie oboch konkurentov z pohľadu globalizácie... (?) A čo Rusko? A my? V záujem Ruska nie je ani Pax Americana a ani globalizácia pod taktovkou GP... V oboch prípadoch sa s existenciou Ruska neráta... Čo je cieľom Ruska v tomto konflikte? V prípade prehry je to asi jasné... V prípade zmrazenia konfliktu tiež... Má Rusko zdroje na výhru? Je dohodnuté s GP ako dočasného spojenca a nastane riadená likvidácia močiara a posilnená jeho suverenita? Je cieľom rozšírenie ruského sveta? Čo nastane v prípade úspešného vývoja tejto situácie? Nastane rozšírenie Ruského sveta a preformátovanie Európy, umožní to obnovu našej suverenity, obnovu ČSR, Stredoeurópskej konfederácie...? Nastane pád EU a my pripadneme pod riadenie Nemecko-Francúzskej aliancie ako ich vlastní otroci? Rozdelí sa znova Poľsko? Myslím si, že kocky sú hodené a vojna na Donbase nebude iba o "navrátení Donbasu a Krymu pod suverenitu demokratickej Ukrajiny" ale hlavne pôjde o "nové povojnové usporiadanie sveta"... (?) Je len dobré, že toto fórum existuje a pomocou šírenia KSB sa snaží stvoriť ten lepší svet. Musíme si vybrať... Dúfam, že sa to podarí...

Čo sa týka občianskej vojny na Donbase/Ukrajine je zjavné, že v druhom kole sa bude jednať o to, že je systém riadenia na túto vojnu už pripravený


Je to naozaj zjavné? Uvidíme, kto blafuje, či Ukrajina, alebo Rusi. Podľa mňa tvrdenie, že systém riadenia (riadenia čoho, Ukrajiny?) je na vojnu pripravený, je skôr taký mediálny dojmopojem.


[quote="pid:10188, uid:38"]Čo sa týka občianskej vojny na Donbase/Ukrajine je zjavné, že v druhom kole sa bude jednať o to, že je systém riadenia na túto vojnu už pripravený[/quote] Je to naozaj zjavné? Uvidíme, kto blafuje, či Ukrajina, alebo Rusi. Podľa mňa tvrdenie, že systém riadenia (riadenia čoho, Ukrajiny?) je na vojnu pripravený, je skôr taký mediálny dojmopojem.

Nastane rozšírenie Ruského sveta


Vůdce DLR“ Denis Pušilin uvedl, že takzvaná „republika“ se nemusí zastavit na svých současných „hranicích“. Podle něj, pokud Kyjev přejde do ofenzívy, scénáře se mohou lišit.


Pušilin to řekl na tiskové konferenci ve středu 7. dubna.


„Válka je strašná ve všech jejích projevech a my to víme ... Uděláme vše pro to, abychom zabránili zahájení velké války, ale pokud Ukrajina učiní tento krok, kde se zastavíme, nikdo vám neřekne,“ řekl.


Pušilin navíc uvedl, že „armáda DLR“ je vycvičena nejen k obraně, ale také k útoku. V tuto chvíli se zvažují různé možnosti řešení událostí.


Kanál Politics of the Country Telegram komentoval Pušilinovo prohlášení.


„Vůdce DLR“ Denis Pušilin vydal několik prohlášení:


  1. Doněck nechce válku, ale pokud Kyjev přejde do útoku, „DLR“ se nezastaví na svých současných hranicích.
  2. Pušilin nevyloučil „přilákání dobrovolníků“ pro případ intenzivnějších bojů na Donbasu. Je jasné, že „dobrovolníky“ má na mysli ruské jednotky.

To znamená, že Pušilinova poselství jsou transparentní: pokud ukrajinské ozbrojené síly přejdou do útoku, pak ruská armáda přijde na pomoc „republikám“ a Ukrajina ztratí nová území, “ uvádí se ve zprávě.
https://strana.ua/news/326861-pushilin- ... enija.html


[quote="pid:10188, uid:38"]Nastane rozšírenie Ruského sveta[/quote] Vůdce DLR“ Denis Pušilin uvedl, že takzvaná „republika“ se nemusí zastavit na svých současných „hranicích“. Podle něj, pokud Kyjev přejde do ofenzívy, scénáře se mohou lišit. Pušilin to řekl na tiskové konferenci ve středu 7. dubna. „Válka je strašná ve všech jejích projevech a my to víme ... Uděláme vše pro to, abychom zabránili zahájení velké války, ale pokud Ukrajina učiní tento krok, kde se zastavíme, nikdo vám neřekne,“ řekl. Pušilin navíc uvedl, že „armáda DLR“ je vycvičena nejen k obraně, ale také k útoku. V tuto chvíli se zvažují různé možnosti řešení událostí. Kanál Politics of the Country Telegram komentoval Pušilinovo prohlášení. „Vůdce DLR“ Denis Pušilin vydal několik prohlášení: 1. Doněck nechce válku, ale pokud Kyjev přejde do útoku, „DLR“ se nezastaví na svých současných hranicích. 2. Pušilin nevyloučil „přilákání dobrovolníků“ pro případ intenzivnějších bojů na Donbasu. Je jasné, že „dobrovolníky“ má na mysli ruské jednotky. To znamená, že Pušilinova poselství jsou transparentní: pokud ukrajinské ozbrojené síly přejdou do útoku, pak ruská armáda přijde na pomoc „republikám“ a Ukrajina ztratí nová území, “ uvádí se ve zprávě. https://strana.ua/news/326861-pushilin- ... enija.html

Je to naozaj zjavné? Uvidíme, kto blafuje, či Ukrajina, alebo Rusi. Podľa mňa tvrdenie, že systém riadenia (riadenia čoho, Ukrajiny?) je na vojnu pripravený, je skôr taký mediálny dojmopojem.


Vojna je súbor opatrení zameraný na uchvátenie ekonomických, energetických a ľudských zdrojov nepriateľa... Je spustená propaganda, pripravené zdroje, skoncentrované sily, ozvučovaná stratégia, prebiehajú cvičenia, presuny techniky atď, atď... Teda systém riadenia ovládajúci určité zdroje a ktorý má určité vektory cieľov, je pripravený na vedenie vojny všetkými prostriedkami. Otázka nie je či, ale kedy... Preto sa treba zamyslieť čo bude po... Lebo väčšinou prehráva ten, kto sa pripravuje na vojnu "minulú" a nie na tú "budúcu"... Podľa mňa je to dosť zjavná situácia...


[quote="pid:10189, uid:48"]Je to naozaj zjavné? Uvidíme, kto blafuje, či Ukrajina, alebo Rusi. Podľa mňa tvrdenie, že systém riadenia (riadenia čoho, Ukrajiny?) je na vojnu pripravený, je skôr taký mediálny dojmopojem.[/quote] Vojna je súbor opatrení zameraný na uchvátenie ekonomických, energetických a ľudských zdrojov nepriateľa... Je spustená propaganda, pripravené zdroje, skoncentrované sily, ozvučovaná stratégia, prebiehajú cvičenia, presuny techniky atď, atď... Teda systém riadenia ovládajúci určité zdroje a ktorý má určité vektory cieľov, je pripravený na vedenie vojny všetkými prostriedkami. Otázka nie je či, ale kedy... Preto sa treba zamyslieť čo bude po... Lebo väčšinou prehráva ten, kto sa pripravuje na vojnu "minulú" a nie na tú "budúcu"... Podľa mňa je to dosť zjavná situácia...

Akorát mi tam nějak chybí zdroje útočníka....Generálka v Suezu byla úspěšná,proč si ji nezopakovat .Pokud tam "uvízne" letadlová loď ,tak ji neodtáhnou.


Akorát mi tam nějak chybí zdroje útočníka....Generálka v Suezu byla úspěšná,proč si ji nezopakovat .Pokud tam "uvízne" letadlová loď ,tak ji neodtáhnou.

https://www.facebook.com/jan.carnogursky/"


"Vypadá to, že na Ukrajině jde do války. Příprava propagandy již začala. Washington a Brusel používají stejná slova. Volají proti pohybům ′′ ruské ′′ armády na ruském území. Proč USA odstoupily od dohody o nasazení armád v evropském Rusku a v Evropě? Smrt malého chlapce v Doněcku z ukrajinského granátu, sluneční tisk nepíše. NATO a slovenské vlády vyslaly slovenské vojsko k Baltu. Bojiště se tam může také rozšířit. Ať si naši vojáci připomenou, že pokaždé, když zahraniční pánové hnali Slováky do války proti Rusku, poprvé Slováci běželi na ruskou stranu.


Ján Čarnogurský: Napätie okolo Ukrajiny sa zvyšuje
http://www.srspol.sk/clanek-jan-carnogursky-napatie-okolo-ukrajiny-sa-zvysuje-21904.html?fbclid=IwAR13CWZgJdDGKPQPmZR8BQl-DBFpS1UtjWx2ICOTGxBbGs6cZe2qw70VbvE


https://www.facebook.com/jan.carnogursky/" "Vypadá to, že na Ukrajině jde do války. Příprava propagandy již začala. Washington a Brusel používají stejná slova. Volají proti pohybům ′′ ruské ′′ armády na ruském území. Proč USA odstoupily od dohody o nasazení armád v evropském Rusku a v Evropě? Smrt malého chlapce v Doněcku z ukrajinského granátu, sluneční tisk nepíše. NATO a slovenské vlády vyslaly slovenské vojsko k Baltu. Bojiště se tam může také rozšířit. Ať si naši vojáci připomenou, že pokaždé, když zahraniční pánové hnali Slováky do války proti Rusku, poprvé Slováci běželi na ruskou stranu. Ján Čarnogurský: Napätie okolo Ukrajiny sa zvyšuje http://www.srspol.sk/clanek-jan-carnogursky-napatie-okolo-ukrajiny-sa-zvysuje-21904.html?fbclid=IwAR13CWZgJdDGKPQPmZR8BQl-DBFpS1UtjWx2ICOTGxBbGs6cZe2qw70VbvE

na http://smoothiex12.blogspot.com pise byvaly rusky vojensky analytik, zijuci v USA, ze podla jeho mienky Rusko sa uz rozhodlo. A ze teda, vzhladom k obratu Ruska k Azii, pokial Europa podpori USA vo vztahu k Ukrajine, tak proste Rusi zlikviduju nepriatelske vojska na Ukrajine s hrozbou likvidacie aj sil v Europe (pokial by sa chceli pohnut)....to, ze na nich uvalia dalsie sankcie a zrusia NS2 pre Rusov nebude az tak dolezite....proste ak sa Ukrajina posunie do vojny, tak prestane existovat ako stat


na http://smoothiex12.blogspot.com pise byvaly rusky vojensky analytik, zijuci v USA, ze podla jeho mienky Rusko sa uz rozhodlo. A ze teda, vzhladom k obratu Ruska k Azii, pokial Europa podpori USA vo vztahu k Ukrajine, tak proste Rusi zlikviduju nepriatelske vojska na Ukrajine s hrozbou likvidacie aj sil v Europe (pokial by sa chceli pohnut)....to, ze na nich uvalia dalsie sankcie a zrusia NS2 pre Rusov nebude az tak dolezite....proste ak sa Ukrajina posunie do vojny, tak prestane existovat ako stat

Akorát mi tam nějak chybí zdroje útočníka....

Zdravím. To je tu asi zbytočné vymenovávať. Otvorené zdroje sú ich plné...


[quote="pid:10238, uid:57"]Akorát mi tam nějak chybí zdroje útočníka....[/quote] Zdravím. To je tu asi zbytočné vymenovávať. Otvorené zdroje sú ich plné...

Doněck nechce válku, ale pokud Kyjev přejde do útoku, „DLR“ se nezastaví na svých současných hranicích.
Posiluje se idea Zacharčenkova Maloruska? Taky přemýšlím o tom, jestli Donbas nedonese původní přerušenou státnost UA až do Kyjeva.


[quote="pid:10233, uid:98"]Doněck nechce válku, ale pokud Kyjev přejde do útoku, „DLR“ se nezastaví na svých současných hranicích.[/quote]Posiluje se idea Zacharčenkova Maloruska? Taky přemýšlím o tom, jestli Donbas nedonese původní přerušenou státnost UA až do Kyjeva.

přemýšlím o tom, jestli Donbas nedonese původní přerušenou státnost UA až do Kyjeva.


Původní přerušenou státnost v Kyjevě a v dalších částech Ukrajiny musí prosadit především její "zatím spící" občané, Donbas je může jen "zastřešit".


[quote="pid:10362, uid:260"]přemýšlím o tom, jestli Donbas nedonese původní přerušenou státnost UA až do Kyjeva.[/quote] Původní přerušenou státnost v Kyjevě a v dalších částech Ukrajiny musí prosadit především její "zatím spící" občané, Donbas je může jen "zastřešit".

Donbas je může jen "zastřešit".
Faktem je, že Donbas si s převratem a následnou vládnoucí juntou nezadal. Třeba kroky Donbasu probudí zbytek UA.


[quote="pid:10363, uid:270"]Donbas je může jen "zastřešit".[/quote] Faktem je, že Donbas si s převratem a následnou vládnoucí juntou nezadal. Třeba kroky Donbasu probudí zbytek UA.

Ja si skôr myslím, že prichádza zmena koncepcie spoločnosti... Je iba na nás čo bude, PO... Či sa ukončí liberálny fašizmus nie je otázka, ale otázka je čo bude ďalej... Čo si ľudia vyberú... Na akej koncepcií sa vedome , alebo aj nevedome, znova ako hračky v cudzích rukách zúčastnia... Aká morálka u nich prevládne... Aká koncepcia spoločnosti prevládne? Či sa vrátime k feudalizmu alebo postavíme novú spravodlivú spoloCnosť na základe KSB... V tomto je ten zlom, zmena, ukrytá a jej srdce bije v prachu Donbasu...


Ja si skôr myslím, že prichádza zmena koncepcie spoločnosti... Je iba na nás čo bude, PO... Či sa ukončí liberálny fašizmus nie je otázka, ale otázka je čo bude ďalej... Čo si ľudia vyberú... Na akej koncepcií sa vedome , alebo aj nevedome, znova ako hračky v cudzích rukách zúčastnia... Aká morálka u nich prevládne... Aká koncepcia spoločnosti prevládne? Či sa vrátime k feudalizmu alebo postavíme novú spravodlivú spoloCnosť na základe KSB... V tomto je ten zlom, zmena, ukrytá a jej srdce bije v prachu Donbasu...

Dávam do pozornosti. Dnes o 21:45 na JoJ Cinema ide poľský film Volyň z roku 2016. Film o živote vo volyňskej obci, kde žili Poliaci aj Ukrajinci. Taktiež zverstvá banderovcov a UPA sú tu priam až realisticky zobrazené.
https://www.csfd.cz/film/434921-volyn/prehled/
Inak zaujímavé, že komerčná televízia odvysiela takýto film zrovna pri súčasnom dianí okolo Ukrajiny a Donbassu, možno to niektorým otvorí oči, že potomkov akých "zverov" dnes podporujú naše vlády. Ja osobne som ten film dlho dostaval z hlavy , hlavne kvôli scénam v druhej polovici filmu...


Dávam do pozornosti. Dnes o 21:45 na JoJ Cinema ide poľský film Volyň z roku 2016. Film o živote vo volyňskej obci, kde žili Poliaci aj Ukrajinci. Taktiež zverstvá banderovcov a UPA sú tu priam až realisticky zobrazené. https://www.csfd.cz/film/434921-volyn/prehled/ Inak zaujímavé, že komerčná televízia odvysiela takýto film zrovna pri súčasnom dianí okolo Ukrajiny a Donbassu, možno to niektorým otvorí oči, že potomkov akých "zverov" dnes podporujú naše vlády. Ja osobne som ten film dlho dostaval z hlavy , hlavne kvôli scénam v druhej polovici filmu...
1.28k
13
7
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept