Zahraničná politika
Spiknutí admirálů

Spiknutí admirálů
https://colonelcassad.livejournal.com/6684793.html


"Problém Istanbulského kanálu spočívá v tom, že pokud bude postaven, Turecko de facto zruší dohodu z Montreux, protože dohoda bude formálně pokračovat v řízení platby přes průlivy Bospor a Dardanely, ale Ankara ji bude moci svévolně porušit, nezávisle se rozhodnout, zda může povolit platbu velkým válečným lodím a ponorkám (včetně jaderných zbraní na palubě) kanálem do Černého moře, které okamžitě zruší jedno z hlavních ustanovení úmluvy z Montreux, která ukládá různá omezení pro průjezd hlavních válečných lodí v Černém moři."


Otázkou je, co by nastalo, kdyby hlavním obchodním a strategickým partnerem Turecka při výstavbě a správě Istanbulského kanálu byla Ruská federace a přes průlivy by se už nedalo proplout ?!


Spiknutí admirálů https://colonelcassad.livejournal.com/6684793.html "Problém Istanbulského kanálu spočívá v tom, že pokud bude postaven, Turecko de facto zruší dohodu z Montreux, protože dohoda bude formálně pokračovat v řízení platby přes průlivy Bospor a Dardanely, ale Ankara ji bude moci svévolně porušit, nezávisle se rozhodnout, zda může povolit platbu velkým válečným lodím a ponorkám (včetně jaderných zbraní na palubě) kanálem do Černého moře, které okamžitě zruší jedno z hlavních ustanovení úmluvy z Montreux, která ukládá různá omezení pro průjezd hlavních válečných lodí v Černém moři." Otázkou je, co by nastalo, kdyby hlavním obchodním a strategickým partnerem Turecka při výstavbě a správě Istanbulského kanálu byla Ruská federace a přes průlivy by se už nedalo proplout ?!
Upravené 6. 4. 2021 o 20:47

řízení platby přes průlivy

Plavby???
Ludvíku, ten problém vidím trochu jinde.


Dohoda velmi jasně vymezuje plavby válečných lodí. V konvenci, respektive v jejím dodatku následně rozlišili válečné lodě. Jedna kategorie však chybí!


Letadlové lodě!!!


Takže pokud by existoval Istambulský kanál, budou moci plout do Černého moře skrz tento kanál US letadlové lodě, protože Turek a Amík si to do nějaké konvence, která zákonitě bude muset existovat nějak protlačí. A nebo pokud žádná nebude, nebude žádné omezení.


Admirál Kuzněcov je deklarovaný jako letadlový křižník a proto bez problému proplouvá.


https://cs.wikipedia.org/wiki/Konvence_z_Montreux


[quote="pid:10143, uid:270"]řízení platby přes průlivy[/quote] Plavby??? Ludvíku, ten problém vidím trochu jinde. Dohoda velmi jasně vymezuje plavby válečných lodí. V konvenci, respektive v jejím dodatku následně rozlišili válečné lodě. Jedna kategorie však chybí! Letadlové lodě!!! Takže pokud by existoval Istambulský kanál, budou moci plout do Černého moře skrz tento kanál US letadlové lodě, protože Turek a Amík si to do nějaké konvence, která zákonitě bude muset existovat nějak protlačí. A nebo pokud žádná nebude, nebude žádné omezení. Admirál Kuzněcov je deklarovaný jako letadlový křižník a proto bez problému proplouvá. https://cs.wikipedia.org/wiki/Konvence_z_Montreux
Upravené 6. 4. 2021 o 21:00

problém vidím trochu jinde.


Obchodním a strategickým partnerstvím Ruska na Istanbulském kanálu by byl "problém" zřejmě vyřešen. Do Černého moře by měly v zásadě přístup jen válečné lodě států, které s ním bezprostředně sousedí, ostatní by měly "smůlu". Panamským kanálem také neproplouvá kdokoliv...


Už před časem V.Pjakin ve svých Otázkách-odpovědích avizoval, že se blíží chvíle, kdy průlivy přejdou pod kontrolu Ruska a z Černého moře se de facto stane "Ruské moře". Může tomu být i touto formou...


[quote="pid:10149, uid:311"]problém vidím trochu jinde.[/quote] Obchodním a strategickým partnerstvím Ruska na Istanbulském kanálu by byl "problém" zřejmě vyřešen. Do Černého moře by měly v zásadě přístup jen válečné lodě států, které s ním bezprostředně sousedí, ostatní by měly "smůlu". Panamským kanálem také neproplouvá kdokoliv... Už před časem V.Pjakin ve svých Otázkách-odpovědích avizoval, že se blíží chvíle, kdy průlivy přejdou pod kontrolu Ruska a z Černého moře se de facto stane "Ruské moře". Může tomu být i touto formou...
Upravené 6. 4. 2021 o 21:22

V současné době jsou pod kontrolou Anglie více než koho jiného a to i Suez, který oficiálně kontroluje Egypt a Bospor který oficiálně kontroluje Turecko.
Bylo by dobře je tohoto břemene zbavit. Jsou velice proradní a teď se to tady zase ukazuje, kombinují s Turky ohledně Kypru.
Jinak samozřejmě souhlas, vyřešilo by to ten problém s Černým mořem. Erdogan sám na to nemá, ani ten jeho palác není placený z rozpočtu, ale ze šmelin jeho syna se Syrskou ropou. Turecká lira padá jak sníh, takže uvidíme, jestli to přežije, jak to nakonec dopadne.


V současné době jsou pod kontrolou Anglie více než koho jiného a to i Suez, který oficiálně kontroluje Egypt a Bospor který oficiálně kontroluje Turecko. Bylo by dobře je tohoto břemene zbavit. Jsou velice proradní a teď se to tady zase ukazuje, kombinují s Turky ohledně Kypru. Jinak samozřejmě souhlas, vyřešilo by to ten problém s Černým mořem. Erdogan sám na to nemá, ani ten jeho palác není placený z rozpočtu, ale ze šmelin jeho syna se Syrskou ropou. Turecká lira padá jak sníh, takže uvidíme, jestli to přežije, jak to nakonec dopadne.

Dohoda velmi jasně vymezuje plavby válečných lodí. V konvenci, respektive v jejím dodatku následně rozlišili válečné lodě. Jedna kategorie však chybí!


Letadlové lodě!!!


len blazon by poslal velke lietadlove lode do Cierneho mora. Lietadlove lode mozu byt len tam, kde ich nema co ohrozit a to Cierne more teda nieje.


[quote="pid:10149, uid:311"]Dohoda velmi jasně vymezuje plavby válečných lodí. V konvenci, respektive v jejím dodatku následně rozlišili válečné lodě. Jedna kategorie však chybí! Letadlové lodě!!![/quote] len blazon by poslal velke lietadlove lode do Cierneho mora. Lietadlove lode mozu byt len tam, kde ich nema co ohrozit a to Cierne more teda nieje.

Moderator

711
4
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept