Zdravie a záhrada
Covidové zboží plní černý trh. K mání je v podstatě cokoli, nechybějí vakcíny, falešné testy i certifikáty
Y

Zfalšovaný výsledek covid testu, vakcína nebo rovnou padělaný certifikát o očkování? V obchodním podsvětí nic z toho není problém. Zájem zákazníků podpořily i plány na zavedení covidpasů.
Kam tedy pro nedostatkové zboží, jako jsou třeba vakcíny? Na takzvaném darknetu o ně nouze není. Podle společnosti Check Point, která se zabývá kybernetickou bezpečností, tam od začátku roku vzrostla jejich nabídka o 300 procent.
Za jednu dávku si ale zákazník sáhne hluboko do kapsy, výjimkou není ani cena 1200 dolarů (téměř 27 tisíc korun). Průměrně je však jedna dávka k dostání za zhruba 500 dolarů (přes 11 tisíc korun). Platit lze kvůli zachování anonymity jen vybranými kryptoměnami.
Prodejci vakcín pocházejí podle Check Pointu především z USA, Spojeného království, Španělska, Německa, Francie a Ruska.
„Dokážeme si představit, že někdo přebytečné vakcíny prostě strčí do kapsy a za účelem prodeje se propojí se zprostředkovatelem z dark webu,“


https://www.lidovky.cz/byznys/firmy-a-trhy/covidove-zbozi-plni-cerny-trh-k-mani-jsou-falesne-testy-vakciny-i-certifikaty-o-ockovani.A210405_131841_firmy-trhy_lidr


Zfalšovaný výsledek covid testu, vakcína nebo rovnou padělaný certifikát o očkování? V obchodním podsvětí nic z toho není problém. Zájem zákazníků podpořily i plány na zavedení covidpasů. Kam tedy pro nedostatkové zboží, jako jsou třeba vakcíny? Na takzvaném darknetu o ně nouze není. Podle společnosti Check Point, která se zabývá kybernetickou bezpečností, tam od začátku roku vzrostla jejich nabídka o 300 procent. Za jednu dávku si ale zákazník sáhne hluboko do kapsy, výjimkou není ani cena 1200 dolarů (téměř 27 tisíc korun). Průměrně je však jedna dávka k dostání za zhruba 500 dolarů (přes 11 tisíc korun). Platit lze kvůli zachování anonymity jen vybranými kryptoměnami. Prodejci vakcín pocházejí podle Check Pointu především z USA, Spojeného království, Španělska, Německa, Francie a Ruska. „Dokážeme si představit, že někdo přebytečné vakcíny prostě strčí do kapsy a za účelem prodeje se propojí se zprostředkovatelem z dark webu,“ https://www.lidovky.cz/byznys/firmy-a-trhy/covidove-zbozi-plni-cerny-trh-k-mani-jsou-falesne-testy-vakciny-i-certifikaty-o-ockovani.A210405_131841_firmy-trhy_lidr

Prodejci vakcín pocházejí podle Check Pointu především z USA,

Asi sa dám na výrobu suchého ľadu - bude ho treba kopa do balíkov smile


[quote="pid:10032, uid:68"]Prodejci vakcín pocházejí podle Check Pointu především z USA,[/quote] Asi sa dám na výrobu suchého ľadu - bude ho treba kopa do balíkov ;)
503
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept