Politika v SR
ZMOS rozbieha projekt spolupráce medzi samosprávami zo SR a Ukrajiny

ZMOS rozbieha projekt spolupráce medzi samosprávami zo SR a Ukrajiny


druženie miest a obcí Slovenska (ZMOS) rozbieha projekt cezhraničnej spolupráce medzi samosprávami zo Slovenska a Ukrajiny. TASR o tom informoval hovorca ZMOS-u Michal Kaliňák.


"ZMOS mimoriadne citlivo vníma význam cezhraničnej spolupráce, pretože na Slovensku máme 36 prihraničných okresov z celkového počtu 79, pričom až 48 percent populácie žije v prihraničných oblastiach," uviedol Kaliňák. Dodal, že cieľom projektu je zvyšovanie povedomia o potenciáli slovensko-ukrajinskej územnej spolupráce v záujme jej súčasnej a budúcej podpory z národnej a európskej úrovne.


Projekt podľa Kaliňáka sleduje odovzdávanie skúseností s reformnými a modernizačnými procesmi v miestnej územnej samospráve. Taktiež pozoruje poskytovanie verejných služieb podložených skúsenosťami z Nórska a krajín V4 v záujme podpory európskych štandardov a dobrej, transparentnej a zodpovednej správy vecí verejných na Ukrajine.


V rámci projektu Slovensko-ukrajinská cezhraničná spolupráca sa vo štvrtok (8. 4.) uskutoční úvodná online konferencia. "Bude orientovaná na predstavenie projektu, diskusiu s partnermi a odbornou obcou k možnostiam cezhraničnej spolupráce vrátane diskusie o príležitostiach a benefitoch tejto cezhraničnej spolupráce," približuje Kaliňák. ZMOS podujatie realizuje vďaka podpore z grantov Európskeho hospodárskeho priestoru.


Projekt potrvá do apríla 2023. Jeho súčasťou budú šesť seminárov, dve odborné konferencie, dva okrúhle stoly, dve podujatia venované spolupráci medzi slovenskými a ukrajinskými miestnymi samosprávami počas „Dní Ukrajiny“, stáže pre odborných zamestnancov z ukrajinských samospráv na Slovensku, publikovanie strategického materiálu či manuálov metodickej pomoci.


https://www.teraz.sk/slovensko/zmos-rozbieha-projekt-spoluprace-medzi/539739-clanok.html


**ZMOS rozbieha projekt spolupráce medzi samosprávami zo SR a Ukrajiny** druženie miest a obcí Slovenska (ZMOS) rozbieha projekt cezhraničnej spolupráce medzi samosprávami zo Slovenska a Ukrajiny. TASR o tom informoval hovorca ZMOS-u Michal Kaliňák. "ZMOS mimoriadne citlivo vníma význam cezhraničnej spolupráce, pretože na Slovensku máme 36 prihraničných okresov z celkového počtu 79, pričom až 48 percent populácie žije v prihraničných oblastiach," uviedol Kaliňák. Dodal, že cieľom projektu je zvyšovanie povedomia o potenciáli slovensko-ukrajinskej územnej spolupráce v záujme jej súčasnej a budúcej podpory z národnej a európskej úrovne. Projekt podľa Kaliňáka sleduje odovzdávanie skúseností s reformnými a modernizačnými procesmi v miestnej územnej samospráve. Taktiež pozoruje poskytovanie verejných služieb podložených skúsenosťami z Nórska a krajín V4 v záujme podpory európskych štandardov a dobrej, transparentnej a zodpovednej správy vecí verejných na Ukrajine. V rámci projektu Slovensko-ukrajinská cezhraničná spolupráca sa vo štvrtok (8. 4.) uskutoční úvodná online konferencia. "Bude orientovaná na predstavenie projektu, diskusiu s partnermi a odbornou obcou k možnostiam cezhraničnej spolupráce vrátane diskusie o príležitostiach a benefitoch tejto cezhraničnej spolupráce," približuje Kaliňák. ZMOS podujatie realizuje vďaka podpore z grantov Európskeho hospodárskeho priestoru. Projekt potrvá do apríla 2023. Jeho súčasťou budú šesť seminárov, dve odborné konferencie, dva okrúhle stoly, dve podujatia venované spolupráci medzi slovenskými a ukrajinskými miestnymi samosprávami počas „Dní Ukrajiny“, stáže pre odborných zamestnancov z ukrajinských samospráv na Slovensku, publikovanie strategického materiálu či manuálov metodickej pomoci. https://www.teraz.sk/slovensko/zmos-rozbieha-projekt-spoluprace-medzi/539739-clanok.html
223
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept