Zahraničná politika
Facebooku unikla data půlmiliardy lidí a teď se objevila na internetu. Jsou mezi nimi i Češi

Facebooku před lety unikla osobní data více než 500 milionů uživatelů. Nyní se objevila na internetu a podle expertů je mohou zneužít hackeři. Únik dat se týká i 1,4 milionu Čechů. Jedná se o další příklad možného nedostatečného zabezpečení uživatelských údajů na této sociální síti, uvedla v neděli agentura AP.


O zveřejnění dat jako první informoval portál Business Insider, podle nějž byla zveřejněna soukromá data 533 milionů uživatelů ze 106 zemí. Jedná se o telefonní čísla, plná jména uživatelů, geolokační údaje, e-mailové adresy či data narození.


Únik dat se týká i 1 375 988 českých uživatelů Facebooku.


Společnost Facebook se potýká s problémy ohledně zabezpečení uživatelských dat dlouhodobě. V roce 2018 na své stejnojmenné sociální síti vypnula funkcionalitu, která umožňovala, aby se uživatelé mohli navzájem dohledat pomocí telefonního čísla. Stalo se tak poté, co britská analytická společnost Cambridge Analytica získala přístup k datům 87 milionu uživatelů bez jejich vědomí či souhlasu.


V prosinci 2019 ukrajinský bezpečnostní expert oznámil, že na internetu objevil databázi se jmény, telefonními čísly a unikátními identifikačními čísly uživatele od více než 267 milionu uživatelů, přičemž naprostá většina z nich byla ze Spojených států. Není jasné, zda se nyní ohlášený únik týká také této databáze.


Uniklé údaje by mohly poskytnout cenné informace kybernetickým zločincům, aby se s jejich pomocí vydávali na internetu za cizí osoby, uvedl podle Business Insideru Alon Gal z firmy pro kybernetickou bezpečnost Hudson Rock, který na únik v sobotu upozornil.


"Jsou to stará data, která byla nahlášena v roce 2019," uvedla podle AP v prohlášení firma Facebook. "Zjistili a opravili jsme tento problém v srpnu 2019."


https://www.novinky.cz/internet-a-pc/clanek/facebooku-unikla-data-pulmiliardy-lidi-a-ted-se-objevila-na-internetu-jsou-mezi-nimi-i-cesi-40355987


Zdá se, že má Big Tech veliký problém.
Skvělá předehra Trumpova návratu na scénu!


Facebooku před lety unikla osobní data více než 500 milionů uživatelů. Nyní se objevila na internetu a podle expertů je mohou zneužít hackeři. Únik dat se týká i 1,4 milionu Čechů. Jedná se o další příklad možného nedostatečného zabezpečení uživatelských údajů na této sociální síti, uvedla v neděli agentura AP. O zveřejnění dat jako první informoval portál Business Insider, podle nějž byla zveřejněna soukromá data 533 milionů uživatelů ze 106 zemí. Jedná se o telefonní čísla, plná jména uživatelů, geolokační údaje, e-mailové adresy či data narození. Únik dat se týká i 1 375 988 českých uživatelů Facebooku. Společnost Facebook se potýká s problémy ohledně zabezpečení uživatelských dat dlouhodobě. V roce 2018 na své stejnojmenné sociální síti vypnula funkcionalitu, která umožňovala, aby se uživatelé mohli navzájem dohledat pomocí telefonního čísla. Stalo se tak poté, co britská analytická společnost Cambridge Analytica získala přístup k datům 87 milionu uživatelů bez jejich vědomí či souhlasu. V prosinci 2019 ukrajinský bezpečnostní expert oznámil, že na internetu objevil databázi se jmény, telefonními čísly a unikátními identifikačními čísly uživatele od více než 267 milionu uživatelů, přičemž naprostá většina z nich byla ze Spojených států. Není jasné, zda se nyní ohlášený únik týká také této databáze. Uniklé údaje by mohly poskytnout cenné informace kybernetickým zločincům, aby se s jejich pomocí vydávali na internetu za cizí osoby, uvedl podle Business Insideru Alon Gal z firmy pro kybernetickou bezpečnost Hudson Rock, který na únik v sobotu upozornil. "Jsou to stará data, která byla nahlášena v roce 2019," uvedla podle AP v prohlášení firma Facebook. "Zjistili a opravili jsme tento problém v srpnu 2019." https://www.novinky.cz/internet-a-pc/clanek/facebooku-unikla-data-pulmiliardy-lidi-a-ted-se-objevila-na-internetu-jsou-mezi-nimi-i-cesi-40355987 Zdá se, že má Big Tech veliký problém. Skvělá předehra Trumpova návratu na scénu!

Zajímavý posun infopole.
"Náhodou" jsem na hlavní stránce Seznamu kliknul na odkaz na video z televize seznam.


Titulek "YouTube nám začal mazat videa, která vydělávají miliony korun, říká Čeněk Stýblo z ViralBrothers" je něco, co bych na Seznamu opravdu nečekal.


Kupodivu ve videu zazněly vcelku rozumné názory ohledně cenzury, to že z úst lidí, kteří se živí nejapnými žerty , aka pranky, vůbec nevadí, naopak, tato informace se dostane mezi mnoho náctiletých nebo lidí mezi 20 a 30, kteří třeba na fórum, jako je naše, nezavítají.
https://www.televizeseznam.cz/video/brocast/youtube-nam-zacal-mazat-videa-ktera-vydelavaji-miliony-korun-rika-cenek-styblo-z-viralbrothers-64145797


Další zajímavostí, které jsem si všiml už před časem je, že i když Seznam zprávy stále vydávají na svých stránkách často hnůj, tak zavedli diskuse a nevím, jak moc se v nich maže, nicméně viděl jsem v těch diskusích mnoho kritických a nesouhlasných diskusních příspěvků.


Zajímavý posun infopole. "Náhodou" jsem na hlavní stránce Seznamu kliknul na odkaz na video z televize seznam. Titulek "YouTube nám začal mazat videa, která vydělávají miliony korun, říká Čeněk Stýblo z ViralBrothers" je něco, co bych na Seznamu opravdu nečekal. Kupodivu ve videu zazněly vcelku rozumné názory ohledně cenzury, to že z úst lidí, kteří se živí nejapnými žerty , aka pranky, vůbec nevadí, naopak, tato informace se dostane mezi mnoho náctiletých nebo lidí mezi 20 a 30, kteří třeba na fórum, jako je naše, nezavítají. https://www.televizeseznam.cz/video/brocast/youtube-nam-zacal-mazat-videa-ktera-vydelavaji-miliony-korun-rika-cenek-styblo-z-viralbrothers-64145797 Další zajímavostí, které jsem si všiml už před časem je, že i když Seznam zprávy stále vydávají na svých stránkách často hnůj, tak zavedli diskuse a nevím, jak moc se v nich maže, nicméně viděl jsem v těch diskusích mnoho kritických a nesouhlasných diskusních příspěvků.
Upravené 5. 4. 2021 o 13:36

Facebookupřed lety unikla osobní data více než 500 milionů uživatelů.


Umyslne ci ne-umyslne ??


Vypada to, ze se pripravuje protiutok proti BIG TECH....jako kdysi proti Rockefelerovi a jeho Standard Oil... holt....nic neroste do nebe.


[quote="pid:9907, uid:181"]Facebookupřed lety unikla osobní data více než 500 milionů uživatelů.[/quote] Umyslne ci ne-umyslne ?? Vypada to, ze se pripravuje protiutok proti BIG TECH....jako kdysi proti Rockefelerovi a jeho Standard Oil... holt....nic neroste do nebe.

Hm a co když...


... data neunikla z firmy Fecebook, ale od nějaké spřátelené, spolupracující organizace, třeba i státní??? Pak jednoznačně unikla cíleně, záměrně.


Hm a co když... ... data neunikla z firmy Fecebook, ale od nějaké spřátelené, spolupracující organizace, třeba i státní??? Pak jednoznačně unikla cíleně, záměrně.

keďže je to zas 533 miliónov užívateľov, tak je to zjavne pokračovanie januárového úniku


www.vosveteit.sk/na-ciernom-trhu-sa-objavilo-500-milionov-telefonnych-cisiel-z-facebooku-sparovanych-s-pouzivatelmi/


keďže je to zas 533 miliónov užívateľov, tak je to zjavne pokračovanie januárového úniku www.vosveteit.sk/na-ciernom-trhu-sa-objavilo-500-milionov-telefonnych-cisiel-z-facebooku-sparovanych-s-pouzivatelmi/

To mají za to, že tam lezou a dávají o sobě vědět. Co k tomu napsat.


"Na internetu je anonymní jen ten, kdo na něj nechodí!"


To mají za to, že tam lezou a dávají o sobě vědět. Co k tomu napsat. "Na internetu je anonymní jen ten, kdo na něj nechodí!"

Arizonský guvernér Doug Ducey podepsal zákon zakazující soukromé dárcovství pro volební procesy


Zákon byl přijat potom, co výkonný ředitel Facebooku Mark Zuckerberg a jeho manželka v září 2020 oznámili, že darovali 300 milionů dolarů dvoum neziskovám, "aby podpořili bezpečné a spolehlivé volební hlasování ve státech a lokalitách během pandemie Covidu-19."


"Tyto dary pomohou zajistit lokálním a státním úředníkům napříč zemí (Spojenými státy) zdroje, výcvik a infrastrukturu potřebnou k tomu, aby každý volič, který chce "vhodit" volební lístek, toho bude schopen a hlavně, udržet čestnost našich voleb." uvedli ve svém prohlášení.
https://www.ntd.com/arizona-governor-signs-bill-banning-private-donations-for-election-processes_595736.html


Ve zkratce: Toky peněz pro volební podvody přiškrceny.


Arizonský guvernér Doug Ducey podepsal zákon zakazující soukromé dárcovství pro volební procesy Zákon byl přijat potom, co výkonný ředitel Facebooku Mark Zuckerberg a jeho manželka v září 2020 oznámili, že darovali 300 milionů dolarů dvoum neziskovám, "aby podpořili bezpečné a spolehlivé volební hlasování ve státech a lokalitách během pandemie Covidu-19." "Tyto dary pomohou zajistit lokálním a státním úředníkům napříč zemí (Spojenými státy) zdroje, výcvik a infrastrukturu potřebnou k tomu, aby každý volič, který chce "vhodit" volební lístek, toho bude schopen a hlavně, udržet čestnost našich voleb." uvedli ve svém prohlášení. https://www.ntd.com/arizona-governor-signs-bill-banning-private-donations-for-election-processes_595736.html Ve zkratce: Toky peněz pro volební podvody přiškrceny.
936
6
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept