Zahraničná politika
Ministr obrany Bulharska: Musíme zastavit pseudointegraci Romů a zlikvidovat jejich ghetta
Y

„Samozřejmě, budeme pokračovat (v prosazování dané koncepce – red.). Jedno z opatření je likvidace ghetto. Není možné, aby zákon platil jinak pro různé lidi. Pokud si zasklíte balkon bez povolení, tak nejen že vám ho odstraní, ale ještě vás přinutí platit pokutu. Přitom, jestli se pod vaší terasou objeví nezákonné rómské ghetto, nikdo nehne ani prstem, protože tito lidé prý mají právo na to žít, jak se jim zachce. Ne, nemají právo žít, jak se jim zachce. A už vůbec ne na účet pracujících lidí dodržujících zákony země, kteří je vydržují. Místo toho, abychom utráceli miliardy na pseudointegraci, tyto lidi je potřeba zapojit do pracovního procesu, aby vlastním úsilím a v rámci zákona stavěli pro sebe domovy,“ uvedl Karakačanov.
https://cz.sputniknews.com/svet/2021040213425946-ministr-obrany-bulharska-musime-zastavit-pseudointegraci-romu-a-zlikvidovat-jejich-ghetta/


„Samozřejmě, budeme pokračovat (v prosazování dané koncepce – red.). Jedno z opatření je likvidace ghetto. Není možné, aby zákon platil jinak pro různé lidi. Pokud si zasklíte balkon bez povolení, tak nejen že vám ho odstraní, ale ještě vás přinutí platit pokutu. Přitom, jestli se pod vaší terasou objeví nezákonné rómské ghetto, nikdo nehne ani prstem, protože tito lidé prý mají právo na to žít, jak se jim zachce. Ne, nemají právo žít, jak se jim zachce. A už vůbec ne na účet pracujících lidí dodržujících zákony země, kteří je vydržují. Místo toho, abychom utráceli miliardy na pseudointegraci, tyto lidi je potřeba zapojit do pracovního procesu, aby vlastním úsilím a v rámci zákona stavěli pro sebe domovy,“ uvedl Karakačanov. https://cz.sputniknews.com/svet/2021040213425946-ministr-obrany-bulharska-musime-zastavit-pseudointegraci-romu-a-zlikvidovat-jejich-ghetta/

Místo toho, abychom utráceli miliardy na pseudointegraci, tyto lidi je potřeba zapojit do pracovního procesu, aby vlastním úsilím a v rámci zákona stavěli pro sebe domovy,“


Hm.A ja som si doteraz myslela že problém s udenáčmi máme len tu na SK a v CZ.Doteraz som to nikde inde nečítala...Akurát len toľko že tí čo odtiaľto poutekali tak ich po čase vyhostili späť k nám.No a ešte si spomínam že keď I začali mať s rumunskými tak tiež ich vyšupovali späť domov.


[quote="pid:9835, uid:68"]Místo toho, abychom utráceli miliardy na pseudointegraci, tyto lidi je potřeba zapojit do pracovního procesu, aby vlastním úsilím a v rámci zákona stavěli pro sebe domovy,“[/quote] Hm.A ja som si doteraz myslela že problém s udenáčmi máme len tu na SK a v CZ.Doteraz som to nikde inde nečítala...Akurát len toľko že tí čo odtiaľto poutekali tak ich po čase vyhostili späť k nám.No a ešte si spomínam že keď I začali mať s rumunskými tak tiež ich vyšupovali späť domov.

Nič sa nedeje náhodne a všetko má svoj význam a zmysel.

@Yori

Ať už si budeme o socialismu myslet cokoliv, právně ukotvená povinnost pracovat byla zjevně k něčemu dobrá. Nehovořmě o výsledcích této práce, ale řekněme o psychologické poloze tohoto. Utváření určité disciplíny, jistého řádu. A čas strávený na pracovišti omezuje svým způsobem i možnost volného pohybu na osm hodin a tudíž druhořadě omezuje možnost páchání trestné činnosti, podotýkám omezuje nikoliv vylučuje či zabraňuje. Nepovinnost pracovat vzbuzuje a provokuje otázku: "Tak co budeme zase dneska dělat?" a následně ekonomickou polohu této otázky: "Za co to budeme dělat?"
Myslím si, že toto téma je sociologicky mnohem složitější. Existuje i dost neznámých (nemáme jejich mentalitu) a dost proměných (bohémský způsob života zakodovaný v genech) a další.


@Yori Ať už si budeme o socialismu myslet cokoliv, právně ukotvená povinnost pracovat byla zjevně k něčemu dobrá. Nehovořmě o výsledcích této práce, ale řekněme o psychologické poloze tohoto. Utváření určité disciplíny, jistého řádu. A čas strávený na pracovišti omezuje svým způsobem i možnost volného pohybu na osm hodin a tudíž druhořadě omezuje možnost páchání trestné činnosti, podotýkám omezuje nikoliv vylučuje či zabraňuje. Nepovinnost pracovat vzbuzuje a provokuje otázku: "Tak co budeme zase dneska dělat?" a následně ekonomickou polohu této otázky: "Za co to budeme dělat?" Myslím si, že toto téma je sociologicky mnohem složitější. Existuje i dost neznámých (nemáme jejich mentalitu) a dost proměných (bohémský způsob života zakodovaný v genech) a další.

K tej praci si pripomenieme slova Sudruha


Ťažko si viem predstaviť, akú môže mať „osobnú slobodu“ nezamestnaný, ktorý chodí hladný a nenachádza uplatnenie svojej práce. Skutočná sloboda je iba tam, kde je zničené vykorisťovanie, kde niet utláčania jednych ľudí druhými, kde niet nezamestnanosti a žobráctva, kde sa človek netrasie kvôli tomu, že zajtra môže stratiť prácu, obydlie, chlieb. Len v takejto spoločnosti je možná skutočná, a nie len na papieri, osobná a každá iná sloboda


A este dodam, ze clovek pracujuci 8 a viac hodin denne nema cas robit deti ako na pase, lebo ked pride domov je rad, ze si sadne a nie to este aby lietal okolo 15 deti alebo aby robil dalsie. Vacsinou po 3 detoch si uvedomi, ze praca + deti je drina, tak dalsie deti nerobi.


K tej praci si pripomenieme slova Sudruha Ťažko si viem predstaviť, akú môže mať „osobnú slobodu“ nezamestnaný, ktorý chodí hladný a nenachádza uplatnenie svojej práce. Skutočná sloboda je iba tam, kde je zničené vykorisťovanie, kde niet utláčania jednych ľudí druhými, kde niet nezamestnanosti a žobráctva, kde sa človek netrasie kvôli tomu, že zajtra môže stratiť prácu, obydlie, chlieb. Len v takejto spoločnosti je možná skutočná, a nie len na papieri, osobná a každá iná sloboda A este dodam, ze clovek pracujuci 8 a viac hodin denne nema cas robit deti ako na pase, lebo ked pride domov je rad, ze si sadne a nie to este aby lietal okolo 15 deti alebo aby robil dalsie. Vacsinou po 3 detoch si uvedomi, ze praca + deti je drina, tak dalsie deti nerobi.

Hm.A ja som si doteraz myslela že problém s udenáčmi máme len tu na SK a v CZ.

Do Bulharska jsem jezdil pracovně často a procestoval celou zemi. Bulhaři z vesnic nejvíce umí Rusky, někdo Německy, málokdo Anglicky. Na Kamazy a Tatry nedají dopustit.
Cigáni tam mají stejná gheta jako na východě Slovenska - bordel, špína, středověk. Podstatný rozdíl je v tom, že pokud cigáni dělají bordel, chlapi z vesnic se seberou a naběhnou do gheta, takže často kolem ghet hlídají policajti, když průser. To jsem tam zažil několikrát, holt národ Spartaka.


[quote="pid:9883, uid:109"]Hm.A ja som si doteraz myslela že problém s udenáčmi máme len tu na SK a v CZ.[/quote] Do Bulharska jsem jezdil pracovně často a procestoval celou zemi. Bulhaři z vesnic nejvíce umí Rusky, někdo Německy, málokdo Anglicky. Na Kamazy a Tatry nedají dopustit. Cigáni tam mají stejná gheta jako na východě Slovenska - bordel, špína, středověk. Podstatný rozdíl je v tom, že pokud cigáni dělají bordel, chlapi z vesnic se seberou a naběhnou do gheta, takže často kolem ghet hlídají policajti, když průser. To jsem tam zažil několikrát, holt národ Spartaka.

@Karlos ... se vším souhlas, jen nedávej cikánskému trávení času příslovce "bohémský". To bys opravdu nasral dost bohémů, kteří pakpo pauze v extrémním vzepětí vysochali sochu, namalovali malůvku a napsali básničku. A co Lájoš ? Co je za ním ?

@Karlos ... se vším souhlas, jen nedávej cikánskému trávení času příslovce "bohémský". To bys opravdu nasral dost bohémů, kteří pakpo pauze v extrémním vzepětí vysochali sochu, namalovali malůvku a napsali básničku. A co Lájoš ? Co je za ním ?

Možno poviem pre viacerých z vás novinku, ale napríklad výrobu v Jaguári zachraňujú práve Rómovia, a to dokonca dovážaní z okolia Trebišova. Nebyť ich práce, tak automobilka by musela zavrieť výrobu, lebo by nenalakovala ani jednu karosériu a to naozaj bez srandy. Ide o špinavú prácu, technologické čistenie liniek, ktorú nik nechce vykonávať, tak sú na ňu dobrí aj tí "menejcenní". Nezabudnite na to, keď ráno budete nasadať do svojho novučičkého auta, prácou koho je vykúpené.
Samozrejme, sú s nimi problémy, ale napriek vzdelaniu a iným hendikepom nerobia tú prácu zle.


Možno poviem pre viacerých z vás novinku, ale napríklad výrobu v Jaguári zachraňujú práve Rómovia, a to dokonca dovážaní z okolia Trebišova. Nebyť ich práce, tak automobilka by musela zavrieť výrobu, lebo by nenalakovala ani jednu karosériu a to naozaj bez srandy. Ide o špinavú prácu, technologické čistenie liniek, ktorú nik nechce vykonávať, tak sú na ňu dobrí aj tí "menejcenní". Nezabudnite na to, keď ráno budete nasadať do svojho novučičkého auta, prácou koho je vykúpené. Samozrejme, sú s nimi problémy, ale napriek vzdelaniu a iným hendikepom nerobia tú prácu zle.
Upravené 4. 4. 2021 o 19:41

Vacsinou po 3 detoch si uvedomi, ze praca + deti je drina, tak dalsie deti nerobi.

Kým bude systém, ktorý odmeňuje za zaháľku a robenie detí, tak v ich populácii sa nič nezmení. Uvedomme si, že všetky zákony, ktoré oni využívajú, boli vymyslené "gádžami". A ešte jedna vec, celá rómska osada za rok neukradne toľko národného bohatstva, ako jeden biely grázel jediným podpisom pod "správne formulovanou" zmluvou. Matovičovo rozkrádanie za posledný rok v podobe nezmyselných opatrení vedúcich k hromadným úmrtiam a nenapraviteľným škodám na zdraví a majetku občanov je to toho jasným príkladom.


[quote="pid:9888, uid:106"]Vacsinou po 3 detoch si uvedomi, ze praca + deti je drina, tak dalsie deti nerobi.[/quote] Kým bude systém, ktorý odmeňuje za zaháľku a robenie detí, tak v ich populácii sa nič nezmení. Uvedomme si, že všetky zákony, ktoré oni využívajú, boli vymyslené "gádžami". A ešte jedna vec, celá rómska osada za rok neukradne toľko národného bohatstva, ako jeden biely grázel jediným podpisom pod "správne formulovanou" zmluvou. Matovičovo rozkrádanie za posledný rok v podobe nezmyselných opatrení vedúcich k hromadným úmrtiam a nenapraviteľným škodám na zdraví a majetku občanov je to toho jasným príkladom.
Upravené 4. 4. 2021 o 18:13

právně ukotvená povinnost pracovat byla zjevně k něčemu dobrá
Tý jo, to i ti otroci ve starým Římě to měli lepší. Pracovali jen 6 hodin....no jo investice, tak aby se předčasně nopotřebovala.
Ten kdo za socíku chtěl v občance jen razítko, ten si možnost vždy našel.



§ 203
Příživnictví
Kdo se soustavně vyhýbá poctivé prácí a opatřuje si prostředky k obživě prostiucí, bazardní
hrou nebo jiným nekalým způsobem, bude potrestán odnětfm svobody až na dvě léta.



s tím zněním by se i dalo souhlasit, ale realita byla tenkrát trochu jiná. Bylo li razítko neplatné vice jak 3 měsíce a bylo li detekováno chování "vzpurné" a bonz od uličního výboru z místa bydliště "neuspokojivý"....bum a podmínka. Jenže šlapky tenkrát (normalizace) v klidu dál šlapaly, veksláci vekslovali a taxikáři šmelili a hráli Gotes. Dělný lid to sralo a tak v rámci "kompenzace"..... velká část v práci brala podle hesla "malá domů"...co jen šlo a kovanejch bylo míň a míň.
V roce 1961 provedli novelu. Místo aby to ti pacholci nechali vyšumět do ztracena, tak to ve vrchní hranici zvedli na tři roky. No jo, úžasný socík....a o cigánech příště.


[quote="pid:9887, uid:311"]právně ukotvená povinnost pracovat byla zjevně k něčemu dobrá[/quote]Tý jo, to i ti otroci ve starým Římě to měli lepší. Pracovali jen 6 hodin....no jo investice, tak aby se předčasně nopotřebovala. Ten kdo za socíku chtěl v občance jen razítko, ten si možnost vždy našel. > § 203 Příživnictví Kdo se soustavně vyhýbá poctivé prácí a opatřuje si prostředky k obživě prostiucí, bazardní hrou nebo jiným nekalým způsobem, bude potrestán odnětfm svobody až na dvě léta. s tím zněním by se i dalo souhlasit, ale realita byla tenkrát trochu jiná. Bylo li razítko neplatné vice jak 3 měsíce a bylo li detekováno chování "vzpurné" a bonz od uličního výboru z místa bydliště "neuspokojivý"....bum a podmínka. Jenže šlapky tenkrát (normalizace) v klidu dál šlapaly, veksláci vekslovali a taxikáři šmelili a hráli Gotes. Dělný lid to sralo a tak v rámci "kompenzace"..... velká část v práci brala podle hesla "malá domů"...co jen šlo a kovanejch bylo míň a míň. V roce 1961 provedli novelu. Místo aby to ti pacholci nechali vyšumět do ztracena, tak to ve vrchní hranici zvedli na tři roky. No jo, úžasný socík....a o cigánech příště.

Vedi.Vini......

Upravené 5. 4. 2021 o 02:03

@Boletus

jen nedávej cikánskému trávení času příslovce "bohémský"


Příteli dva dny uvažuji, jak přeložit slovo abych to vyjádřil správně. Slovo bohemský jsem použil tak jako v úvozovkách, přeneseně, pro priblížení. Nikoliv ve smyslu, že je osvítí můza a něco stvoří.
To slovo co hledám je "Εισαγωγικά", má více smyslů, ale asi nejlépe v tomto kontextu by znělo "v přeneseném slovy smyslu". Omlouvám se, nechtěl jsem nikoho urazit ani se dotknout, nebylo to myšleno špatně, což si snad pochopil, když jsi v obecné rovině souhlasil.


@Boletus [quote="pid:9914, uid:57"]jen nedávej cikánskému trávení času příslovce "bohémský"[/quote] Příteli dva dny uvažuji, jak přeložit slovo abych to vyjádřil správně. Slovo bohemský jsem použil tak jako v úvozovkách, přeneseně, pro priblížení. Nikoliv ve smyslu, že je osvítí můza a něco stvoří. To slovo co hledám je "Εισαγωγικά", má více smyslů, ale asi nejlépe v tomto kontextu by znělo "v přeneseném slovy smyslu". Omlouvám se, nechtěl jsem nikoho urazit ani se dotknout, nebylo to myšleno špatně, což si snad pochopil, když jsi v obecné rovině souhlasil.

Tý jo, to i ti otroci ve starým Římě to měli lepší.

K tomu dodám, že se o ně plně musel postarat jejich pán. Tj. dát jim bydlení stravu, oblečení a ostatní požitky.
Dnes se otrok o toto vše musí postarat sám.


[quote="pid:9944, uid:190"]Tý jo, to i ti otroci ve starým Římě to měli lepší.[/quote] K tomu dodám, že se o ně plně musel postarat jejich pán. Tj. dát jim bydlení stravu, oblečení a ostatní požitky. Dnes se otrok o toto vše musí postarat sám.

@Archal

Jenže šlapky tenkrát (normalizace) v klidu dál šlapaly, veksláci vekslovali a taxikáři šmelili a hráli Gotes.

Osobně se domnívám, že na tom, aby šlapky šlapaly byl státní zájem, vytěžování informací a přínos valut. Taxikáře bych asi v zásadě neházel do stejného pytle, jednak byl velký rozdíl mezi Prahou, Bratislavou a Brnem v poměru s malými městy. V Praze bylo v roce 1977 celkem okolo 7000 taxikářů největší počet byl v Dopravním podniku ve třech lokacích, Trojická, Hagibor a Maniny. Pak ještě dvě družstva jedno v Modřanech a druhé TEMPO. Jenže celková situace byla velmi odlišná od dnešní. Naložil jsi němce na Václaváku do hotelu Flora a budík ukázal 7,40 Kčs, ty jsi řekl cenu a němec ti dal 10 DM a řekl to je dobrý. Jenže těch 10 DM bylo 180 Kčs. Takže peníze pršely z nebe. Pokud si pamatuji nástup byl 3 Kčs, kilometr 1,80 Kčs a 15 minut čekání nevím. Ale bylo to za pusinku i pro domácí. Mnoho taxíků bylo nasmlouvaných v ČT, Krátkém filmu, na Barrandově a v jiných velkých firmách. Stejně tak Maniny měly taxi dodávky a nákladní, takže ne všichni mohli a nebo měli šanci šmelit. Na to byla hrstka vyvolených, letiště, nádraží, Václavák a jiná zájmová místa kde se točila turistika. Protože tito mimo šmelinu, kterou měli tolerovnou, museli chodit na zpívat na "Zvláštní zapojení" FMV.


To píši hlavně pro mladší, protože bych si přál, aby mělo mladší pokolení přehled o tom, co a jak se dělo. Popisovaný stav se týká let okolo 1977.


A veksláci to byla kasta sama pro sebe a taktéž podporovaná režimem.


@Archal [quote="pid:9944, uid:190"]Jenže šlapky tenkrát (normalizace) v klidu dál šlapaly, veksláci vekslovali a taxikáři šmelili a hráli Gotes.[/quote] Osobně se domnívám, že na tom, aby šlapky šlapaly byl státní zájem, vytěžování informací a přínos valut. Taxikáře bych asi v zásadě neházel do stejného pytle, jednak byl velký rozdíl mezi Prahou, Bratislavou a Brnem v poměru s malými městy. V Praze bylo v roce 1977 celkem okolo 7000 taxikářů největší počet byl v Dopravním podniku ve třech lokacích, Trojická, Hagibor a Maniny. Pak ještě dvě družstva jedno v Modřanech a druhé TEMPO. Jenže celková situace byla velmi odlišná od dnešní. Naložil jsi němce na Václaváku do hotelu Flora a budík ukázal 7,40 Kčs, ty jsi řekl cenu a němec ti dal 10 DM a řekl to je dobrý. Jenže těch 10 DM bylo 180 Kčs. Takže peníze pršely z nebe. Pokud si pamatuji nástup byl 3 Kčs, kilometr 1,80 Kčs a 15 minut čekání nevím. Ale bylo to za pusinku i pro domácí. Mnoho taxíků bylo nasmlouvaných v ČT, Krátkém filmu, na Barrandově a v jiných velkých firmách. Stejně tak Maniny měly taxi dodávky a nákladní, takže ne všichni mohli a nebo měli šanci šmelit. Na to byla hrstka vyvolených, letiště, nádraží, Václavák a jiná zájmová místa kde se točila turistika. Protože tito mimo šmelinu, kterou měli tolerovnou, museli chodit na zpívat na "Zvláštní zapojení" FMV. To píši hlavně pro mladší, protože bych si přál, aby mělo mladší pokolení přehled o tom, co a jak se dělo. Popisovaný stav se týká let okolo 1977. A veksláci to byla kasta sama pro sebe a taktéž podporovaná režimem.
Upravené 5. 4. 2021 o 17:36

jen nedávej cikánskému trávení času příslovce "bohémský"

Ale toto slovo přece pochází od cikánů. Slovo „bohém“ se začalo používat ve Francii v 19. století, kdy se mladí umělci začali masově stěhovat do sousedství migrujících Cikánů, o kterých se v tehdejší Francii tvrdilo, že přišli z Bohemie, tedy z Čech.


[quote="pid:9914, uid:57"]jen nedávej cikánskému trávení času příslovce "bohémský"[/quote] Ale toto slovo přece pochází od cikánů. Slovo „bohém“ se začalo používat ve Francii v 19. století, kdy se mladí umělci začali masově stěhovat do sousedství migrujících Cikánů, o kterých se v tehdejší Francii tvrdilo, že přišli z Bohemie, tedy z Čech.

Zajímavé, to jsem nevěděl.

Pokud si na Pinterestu zadáš bohemian styl, ať v interiéru, nebo v módě, ukáže se ti typický cikánský styl.


[quote="pid:10043, uid:311"]Zajímavé, to jsem nevěděl.[/quote] Pokud si na Pinterestu zadáš bohemian styl, ať v interiéru, nebo v módě, ukáže se ti typický cikánský styl.

Pokud si na Pinterestu zadáš bohemian styl

A ktovie ako vzniklo "Bohemian rapsody"? Odkiaľ Freddie ten názov zobral... Prečo práve bohemian... (inak najdlhšia skladba queen)


[quote="pid:10044, uid:312"]Pokud si na Pinterestu zadáš bohemian styl[/quote] A ktovie ako vzniklo "Bohemian rapsody"? Odkiaľ Freddie ten názov zobral... Prečo práve bohemian... (inak najdlhšia skladba queen)

"Bohemian rapsody"

To nevím, ale možná by tě zajímalo toto. Bohemian Grove - uzavřený klub pro nejvyšší elitu, patronem klubu je Jan Nepomucký.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bohemian_Grove


[quote="pid:10060, uid:6"]"Bohemian rapsody"[/quote] To nevím, ale možná by tě zajímalo toto. Bohemian Grove - uzavřený klub pro nejvyšší elitu, patronem klubu je Jan Nepomucký. https://en.wikipedia.org/wiki/Bohemian_Grove
1.37k
17
11
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept