Mimo kategórií
Incidenty v USA

Polícia hlási obete incidentu pri Capittol v USA
Americká polícia uviedla, že neznáma osoba viedla autom na kontrolné miesto blízko Kapitolu a zranila troch ľudí.
Kapitolská polícia uviedla, že dostala správy, že neznámy útočník prebehol cez dvoch dôstojníkov.


"Podozrivý je vo väzbe." Obaja policajti sú zranení, ”informovala polícia.


Správa zároveň hovorí, že celkovo boli hospitalizovaní traja ľudia.


https://twitter.com/CapitolPolice/status/1378036076175110145?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1378036076175110145%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Frussian.rt.com%2Fworld%2Fnews%2F848917-policiya-incident-kapitolii


https://russian.rt.com/world/news/848917-policiya-incident-kapitolii


Americký kapitol bol blokovaný kvôli bezpečnostným hrozbám
Polícia zablokovala americký Kapitol kvôli bezpečnostnej hrozbe „po správach o streľbe v oblasti“.
https://russian.rt.com/world/news/848915-kapitolii-ssha-zablokirovan


Polícia hlási obete incidentu pri Capittol v USA Americká polícia uviedla, že neznáma osoba viedla autom na kontrolné miesto blízko Kapitolu a zranila troch ľudí. Kapitolská polícia uviedla, že dostala správy, že neznámy útočník prebehol cez dvoch dôstojníkov. "Podozrivý je vo väzbe." Obaja policajti sú zranení, ”informovala polícia. Správa zároveň hovorí, že celkovo boli hospitalizovaní traja ľudia. https://twitter.com/CapitolPolice/status/1378036076175110145?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1378036076175110145%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Frussian.rt.com%2Fworld%2Fnews%2F848917-policiya-incident-kapitolii https://russian.rt.com/world/news/848917-policiya-incident-kapitolii Americký kapitol bol blokovaný kvôli bezpečnostným hrozbám Polícia zablokovala americký Kapitol kvôli bezpečnostnej hrozbe „po správach o streľbe v oblasti“. https://russian.rt.com/world/news/848915-kapitolii-ssha-zablokirovan
Upravené 5. 4. 2021 o 14:56

ABC: Florida hrozí ekologickou katastrofou v dôsledku prasknutia zásob toxickej vody
Floridské úrady sa ponáhľajú podniknúť kroky, aby sa vyhli ekologickej katastrofe. Snažia sa zabrániť tomu, aby sa unikajúca nádrž, kde sa predtým nachádzala fosfátová elektráreň, zrútila a zrútila do 20 stôp vodnej steny, uvádza ABC News.
Náš program dnes začíname najnovšími správami o vývoji v okrese Manati na Floride. Miestny guvernér vyhlásil výnimočný stav a nariadil evakuáciu.
Úrady urýchlene prijímajú opatrenia na zabránenie ekologickej katastrofe. Snažia sa zabrániť tomu, aby sa tento unikajúci rezervoár, v ktorom sa kedysi nachádzala fosfátová rastlina, zrútil a potenciálne zrútil do miestnej komunity s 20-metrovou vodnou stenou.


Na mieste sú vojaci národnej gardy. Vrtuľníky spúšťajú čerpadlá, aby znížili hladinu vody. Obyvatelia viac ako 300 domov dostali príkaz okamžite opustiť región.


S podrobnosťami z Palmetta na Floride, korešpondentka ABC News Stephanie Ramos.


Dnes sa vedie pozdĺž zlatého pobrežia Floridy závod s časom. Hrozí únik z nádrže na odpadovú vodu, ktorý sa vyvinie v ekologickú katastrofu v Palmette na Floride, asi 30 km od Tampy.


https://russian.rt.com/inotv/2021-04-05/ABC-Floride-ugrozhaet-ekologicheskaya-katastrofa


**ABC: Florida hrozí ekologickou katastrofou v dôsledku prasknutia zásob toxickej vody** Floridské úrady sa ponáhľajú podniknúť kroky, aby sa vyhli ekologickej katastrofe. Snažia sa zabrániť tomu, aby sa unikajúca nádrž, kde sa predtým nachádzala fosfátová elektráreň, zrútila a zrútila do 20 stôp vodnej steny, uvádza ABC News. Náš program dnes začíname najnovšími správami o vývoji v okrese Manati na Floride. Miestny guvernér vyhlásil výnimočný stav a nariadil evakuáciu. Úrady urýchlene prijímajú opatrenia na zabránenie ekologickej katastrofe. Snažia sa zabrániť tomu, aby sa tento unikajúci rezervoár, v ktorom sa kedysi nachádzala fosfátová rastlina, zrútil a potenciálne zrútil do miestnej komunity s 20-metrovou vodnou stenou. Na mieste sú vojaci národnej gardy. Vrtuľníky spúšťajú čerpadlá, aby znížili hladinu vody. Obyvatelia viac ako 300 domov dostali príkaz okamžite opustiť región. S podrobnosťami z Palmetta na Floride, korešpondentka ABC News Stephanie Ramos. Dnes sa vedie pozdĺž zlatého pobrežia Floridy závod s časom. Hrozí únik z nádrže na odpadovú vodu, ktorý sa vyvinie v ekologickú katastrofu v Palmette na Floride, asi 30 km od Tampy. https://russian.rt.com/inotv/2021-04-05/ABC-Floride-ugrozhaet-ekologicheskaya-katastrofa

Deti zabité pri streľbe v USA
Pri streľbe v obytnej budove v americkom štáte Južná Karolína bolo zabitých päť ľudí, vrátane dvoch detí. Informoval denník New York Post.


Zosnulí sú starší manželský pár: 70-ročný lekár a jeho manželka. Zahynuli tiež dvaja z ich mladých vnukov, 9-ročné dievča a 5-ročný chlapec a pracovník, ktorý sa v tom čase nachádzal v ich dome. Je známe o zranení šiestej osoby, bol hospitalizovaný.


Presné informácie o vinníkovi neboli zverejnené. Podľa niektorých zdrojov po útoku spáchal samovraždu, podľa iných ho našli neďaleko miesta činu a zadržali ho.


1 apríla došlo v USA k ďalšej epizóde hromadného streľby. Najmenej štyria ľudia vrátane dieťaťa boli zabití a dvaja ďalší boli zranení pri streľbe v obchodnom komplexe v kalifornskom Orangei.


23 marca bolo oznámené, že v americkom Boulderi v štáte Colorado ozbrojený muž náhle spustil paľbu v supermarkete, v dôsledku čoho zahynulo 10 ľudí. Na miesto dorazili policajti. Strelec bol zranený a zadržaný.
https://lenta.ru/news/2021/04/08/shooting/


**Deti zabité pri streľbe v USA** Pri streľbe v obytnej budove v americkom štáte Južná Karolína bolo zabitých päť ľudí, vrátane dvoch detí. Informoval denník New York Post. Zosnulí sú starší manželský pár: 70-ročný lekár a jeho manželka. Zahynuli tiež dvaja z ich mladých vnukov, 9-ročné dievča a 5-ročný chlapec a pracovník, ktorý sa v tom čase nachádzal v ich dome. Je známe o zranení šiestej osoby, bol hospitalizovaný. Presné informácie o vinníkovi neboli zverejnené. Podľa niektorých zdrojov po útoku spáchal samovraždu, podľa iných ho našli neďaleko miesta činu a zadržali ho. 1 apríla došlo v USA k ďalšej epizóde hromadného streľby. Najmenej štyria ľudia vrátane dieťaťa boli zabití a dvaja ďalší boli zranení pri streľbe v obchodnom komplexe v kalifornskom Orangei. 23 marca bolo oznámené, že v americkom Boulderi v štáte Colorado ozbrojený muž náhle spustil paľbu v supermarkete, v dôsledku čoho zahynulo 10 ľudí. Na miesto dorazili policajti. Strelec bol zranený a zadržaný. https://lenta.ru/news/2021/04/08/shooting/
Upravené 8. 4. 2021 o 17:53

Na škole v Tennessee došlo k prestrelke, strieľajúci študent je mŕtvy


V priestoroch strednej školy Austin-East Magnet High School v meste Knoxville v americkom štáte Tennessee sa v pondelok strhla prestrelka s políciou, pri ktorej zomrel študent a jeden zo zasahujúcich policajtov utrpel vážne zranenia.


Na twitteri o tom informovali štátne úrady. Polícia pôvodne hovorila o niekoľkých ľuďoch zasiahnutých guľkami a o jednom zatknutí.


https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/584245-na-skole-v-tennessee-doslo-k-strelbe-hlasia-zranenych/


**Na škole v Tennessee došlo k prestrelke, strieľajúci študent je mŕtvy** V priestoroch strednej školy Austin-East Magnet High School v meste Knoxville v americkom štáte Tennessee sa v pondelok strhla prestrelka s políciou, pri ktorej zomrel študent a jeden zo zasahujúcich policajtov utrpel vážne zranenia. Na twitteri o tom informovali štátne úrady. Polícia pôvodne hovorila o niekoľkých ľuďoch zasiahnutých guľkami a o jednom zatknutí. https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/584245-na-skole-v-tennessee-doslo-k-strelbe-hlasia-zranenych/
935
3
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept