Politika v ČR
Převolební boj v ČR započal

Poměrně přesný popis jednoho z nejzávažnějších temat předvolebního boje v ČR.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/americane-nalehaji-na-babise-kvuli-rosatomu-v-dukovanech-148982 Technokrati v ODS a TOP09 to nemají lehké. Je to naopak dobrá nahrávka Babišovi a zejména korunnímu princi Havlíčkovi. To je, podle indikací, kádr s vyššími úkoly. Vysvětluje se i extrémni tlak dosáhnout přes COVID a diskreditaci ANO nástup podpindosů z demobloku ke kormidlu udržení prozápadní orientace. Tady nejsou demoši ve výhodě, Argumentace o bezpečnostním riziku je po informačním prosazení
Sputnik V na tom dost blbě.
Sputnik V a následující léky jsou nyní zásadními zbraněmi Putina (5.,4. i 1. priorita řízení)


Poměrně přesný popis jednoho z nejzávažnějších temat předvolebního boje v ČR. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/americane-nalehaji-na-babise-kvuli-rosatomu-v-dukovanech-148982 Technokrati v ODS a TOP09 to nemají lehké. Je to naopak dobrá nahrávka Babišovi a zejména korunnímu princi Havlíčkovi. To je, podle indikací, kádr s vyššími úkoly. Vysvětluje se i extrémni tlak dosáhnout přes COVID a diskreditaci ANO nástup podpindosů z demobloku ke kormidlu udržení prozápadní orientace. Tady nejsou demoši ve výhodě, Argumentace o bezpečnostním riziku je po informačním prosazení Sputnik V na tom dost blbě. Sputnik V a následující léky jsou nyní zásadními zbraněmi Putina (5.,4. i 1. priorita řízení)

Další etapou bude sjezd ČSSD první víkend po Velikonocích. Včera se do boje o předsednický post zapojila Valachová. Erik Best to komentoval takto:


https://twitter.com/ErikBest/status/1377494290847428610?s=20

Pokud vyhraje Hamáček, mohli by ve vládě skončit Malopetr a Blatný.


Další etapou bude sjezd ČSSD první víkend po Velikonocích. Včera se do boje o předsednický post zapojila Valachová. Erik Best to komentoval takto: https://twitter.com/ErikBest/status/1377494290847428610?s=20 Pokud vyhraje Hamáček, mohli by ve vládě skončit Malopetr a Blatný.

Včera se do boje o předsednický post zapojila Valachová
Na aspenu jsem ji nenašel. Do jaké stáje patří?


[quote="pid:9655, uid:307"]Včera se do boje o předsednický post zapojila Valachová[/quote]Na aspenu jsem ji nenašel. Do jaké stáje patří?

Dle mého názoru (pokládám se za méně inteligentního), má Rosatom velký předstih.


  1. Vybudoval na území ČSSR a následně ČSFR několik jaderných elektráren, které fungovaly. Dlouhá léta poskytoval palivo a to bez jakýchkoliv problémů. Z toho plyne dlouhodobá spolupráce, která přinesla výsledky. Je to i jistý druh garance nebo záruky. Od doby první české JE udělal velký krok vpřed, jejich technologie jsou pokročilejší a řekněme soudobější. Odebírají od něj mnohé firmy celosvětově.
  2. Westighouse již jednou zkrachoval a není vyloučeno, že se tak stane znova. Mnoho součástí odebírají ze všech možných směrů a i od Rosatomu. (Proč bych chodil ke kovaříčkovi, když můžu jít ke kováři?)
  3. Jisté dodávky paliva do elektráren, které vybudoval Westinghouse byly nakoupeny od Rosatomu za 5 a prodány za 10. (Proč si tvořit vícenáklady?)
  4. Proslovy o závislosti nebo nebezpečnosti jsou liché. Ono je totiž jedno na kom je kdo závislý, protože je prostě závyslý. Nejlépe je být nezávislý. Tak stejně jak se někteří vyslovují o bezpečnosti ze strany Rosatomu, tak se mohou vyjadřovat jiní o Westinghouse. A nakonec to vyjde nastejno.
  5. Jakákoliv cizí země v tomto pohledu může být bezpečnostní riziko, nakonec i "marťani".
  6. Celá kauza je brutálně zpolitizovaná a proto nehledí na zásadní body.

Osobně bych to amíkům nedal, protože k nim mám zásadně mnohem menší důvěru, než ke komukoliv jinému.


Dle mého názoru (pokládám se za méně inteligentního), má Rosatom velký předstih. 1. Vybudoval na území ČSSR a následně ČSFR několik jaderných elektráren, které fungovaly. Dlouhá léta poskytoval palivo a to bez jakýchkoliv problémů. Z toho plyne dlouhodobá spolupráce, která přinesla výsledky. Je to i jistý druh garance nebo záruky. Od doby první české JE udělal velký krok vpřed, jejich technologie jsou pokročilejší a řekněme soudobější. Odebírají od něj mnohé firmy celosvětově. 2. Westighouse již jednou zkrachoval a není vyloučeno, že se tak stane znova. Mnoho součástí odebírají ze všech možných směrů a i od Rosatomu. (Proč bych chodil ke kovaříčkovi, když můžu jít ke kováři?) 3. Jisté dodávky paliva do elektráren, které vybudoval Westinghouse byly nakoupeny od Rosatomu za 5 a prodány za 10. (Proč si tvořit vícenáklady?) 4. Proslovy o závislosti nebo nebezpečnosti jsou liché. Ono je totiž jedno na kom je kdo závislý, protože je prostě závyslý. Nejlépe je být nezávislý. Tak stejně jak se někteří vyslovují o bezpečnosti ze strany Rosatomu, tak se mohou vyjadřovat jiní o Westinghouse. A nakonec to vyjde nastejno. 5. Jakákoliv cizí země v tomto pohledu může být bezpečnostní riziko, nakonec i "marťani". 6. Celá kauza je brutálně zpolitizovaná a proto nehledí na zásadní body. Osobně bych to amíkům nedal, protože k nim mám zásadně mnohem menší důvěru, než ke komukoliv jinému.

Osobně bych to amíkům nedal
V případě jaderné energetiky to není legrace. Je vůbec otázkou, jestli má ještě Westinghouse vůbec své inženýrské kádry. Kdysi tuším řešil i něco v Číně, takže kdyby to vyhrál, tak se tady možná objeví hodně inženýrů Westinghouse z Asie :-) . Jinak před svým krachem byl ve vlastnictví Toshiby. Tato firma - snad taky ve finančních problémech - má svou jadernou divizi až příliš spojenou s Fukušimou. Zajímavé by bylo zjistit, kdo řídí ten fond, co reinkarnoval Westinghouse.


Ještě taková řečnická: budou chtít globalisti v centru Evropy divnou jadernou technologii?


[quote="pid:9662, uid:311"]Osobně bych to amíkům nedal[/quote]V případě jaderné energetiky to není legrace. Je vůbec otázkou, jestli má ještě Westinghouse vůbec své inženýrské kádry. Kdysi tuším řešil i něco v Číně, takže kdyby to vyhrál, tak se tady možná objeví hodně inženýrů Westinghouse z Asie :-) . Jinak před svým krachem byl ve vlastnictví Toshiby. Tato firma - snad taky ve finančních problémech - má svou jadernou divizi až příliš spojenou s Fukušimou. Zajímavé by bylo zjistit, kdo řídí ten fond, co reinkarnoval Westinghouse. Ještě taková řečnická: budou chtít globalisti v centru Evropy divnou jadernou technologii?
Upravené 1. 4. 2021 o 12:15

Jo tak to by mohlo dávat logiku.
"Divná jaderná elektrárna" ovládaná po síti z Westinghouse by pro ně byl dar z nebes. Tím by snadno ovládli politickou situaci v okolí.


Jo tak to by mohlo dávat logiku. "Divná jaderná elektrárna" ovládaná po síti z Westinghouse by pro ně byl dar z nebes. Tím by snadno ovládli politickou situaci v okolí.

Havlíček: Rusko může vyhrát tendr na dostavbu Dukovan.
Ministr konstatoval, že jeho úkolem je připravit podmínky k tomu, aby to bylo objektivní jak z ekonomického hlediska, bezpečnostního i technologického. Zdůraznil, že se jedná o přípravné fáze, a o tom, kdo bude osloven, bude rozhodovat příští vláda. Havlíček uvedl, že pakliže budou Rusové vybráni do tendru, mohou vyhrát.
https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/2021033113411164-havlicek-rusko-muze-vyhrat-tendr-na-dostavbu-dukovan/


Když sleduji to video DVTV, tak moderátor Havlíčka do toho prohlášení vmanévroval. Havlíček se snažil být neutrální. https://video.aktualne.cz/dvtv/zive-kdy-se-otevrou-obchody-a-kdo-dostavi-dukovany-ministr-h/r~3f1a1c7a917d11ebbdfd0cc47ab5f122/


Havlíček: Rusko může vyhrát tendr na dostavbu Dukovan. Ministr konstatoval, že jeho úkolem je připravit podmínky k tomu, aby to bylo objektivní jak z ekonomického hlediska, bezpečnostního i technologického. Zdůraznil, že se jedná o přípravné fáze, a o tom, kdo bude osloven, bude rozhodovat příští vláda. Havlíček uvedl, že pakliže budou Rusové vybráni do tendru, mohou vyhrát. https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/2021033113411164-havlicek-rusko-muze-vyhrat-tendr-na-dostavbu-dukovan/ Když sleduji to video DVTV, tak moderátor Havlíčka do toho prohlášení vmanévroval. Havlíček se snažil být neutrální. https://video.aktualne.cz/dvtv/zive-kdy-se-otevrou-obchody-a-kdo-dostavi-dukovany-ministr-h/r~3f1a1c7a917d11ebbdfd0cc47ab5f122/
Upravené 1. 4. 2021 o 13:48

Valachová spadá pod nosatého parazita dinsbíra. To ONA rozjížděla inkluzi.
Je to všehoschopná mrcha , tak jako většina socanů.


Valachová spadá pod nosatého parazita dinsbíra. To ONA rozjížděla inkluzi. Je to všehoschopná mrcha , tak jako většina socanů.

Ze Havlicek neni zadne jelito

Ale strašně drmolí. Přiznám se, že jeho zmatenému projevu nikdy nerozumím a pokaždé ho vypínám.


[quote="pid:9658, uid:306"]Ze Havlicek neni zadne jelito[/quote] Ale strašně drmolí. Přiznám se, že jeho zmatenému projevu nikdy nerozumím a pokaždé ho vypínám.

V případě jaderné energetiky to není legrace

Něco o tom vím. Problém s dodavateli nové jaderné elektrárny je úplně jinde, než se všude prezentuje. A sice, nejde o to jen postavit elektrárnu, jde hlavně o její úspěšné spuštění a provozování. Kromě Rusů, se to v poslední době nikomu nedaří.
Francouzi staví elektrárnu ve Finsku již 16 let a pořád není hotová.
Ostatní, kteří by chtěli u nás stavět nemají ve světě postavenou žádnou referenční elektrárnu, která by splňovala nová přísná kritéria, která byla nastolena po jaderné katastrofě ve Fukušimě.
Takže co je to ta referenční elektrárna. Je to prototyp elektrárny, který je určen k vychytávání různých problémů a těžkostí při její výstavbě, uvedení do provozu a další
exploataci.
Jediní Rusové mají postavenou takovou referenční elektrárnu u sebe, na svém území a sice u Voroněže.
Pro všechny ostatní dodavatele naší nové atomové elektrárny by byla naše elektrárna REFERENČNÍ. Prostě u nás, na našem území by se dodavatel UČIL stavět nový typ elektrárny. S jakými riziky je tato hra spojena je zřejmé. Byli bychom pokusnými králíky.
Problém s postavenou, ale nefunkční AE mají v současné době Turci. Jejich nově postavenou AE stavitel nedokázal spustit (teď si nejsem jistý jestli to nebyli Korejci), tak si povolali Rusy, aby jim s tím pomohli.
Podobné problémy se spuštěním mají i Číňané.
To je v zkratce asi vše, pokud by byl zájem o širší článek i s daty, mohl bych na tom zapracovat.


[quote="pid:9665, uid:260"]V případě jaderné energetiky to není legrace[/quote] Něco o tom vím. Problém s dodavateli nové jaderné elektrárny je úplně jinde, než se všude prezentuje. A sice, nejde o to jen postavit elektrárnu, jde hlavně o její úspěšné spuštění a provozování. Kromě Rusů, se to v poslední době nikomu nedaří. Francouzi staví elektrárnu ve Finsku již 16 let a pořád není hotová. Ostatní, kteří by chtěli u nás stavět nemají ve světě postavenou žádnou referenční elektrárnu, která by splňovala nová přísná kritéria, která byla nastolena po jaderné katastrofě ve Fukušimě. Takže co je to ta referenční elektrárna. Je to prototyp elektrárny, který je určen k vychytávání různých problémů a těžkostí při její výstavbě, uvedení do provozu a další exploataci. Jediní Rusové mají postavenou takovou referenční elektrárnu u sebe, na svém území a sice u Voroněže. Pro všechny ostatní dodavatele naší nové atomové elektrárny by byla naše elektrárna REFERENČNÍ. Prostě u nás, na našem území by se dodavatel UČIL stavět nový typ elektrárny. S jakými riziky je tato hra spojena je zřejmé. Byli bychom pokusnými králíky. Problém s postavenou, ale nefunkční AE mají v současné době Turci. Jejich nově postavenou AE stavitel nedokázal spustit (teď si nejsem jistý jestli to nebyli Korejci), tak si povolali Rusy, aby jim s tím pomohli. Podobné problémy se spuštěním mají i Číňané. To je v zkratce asi vše, pokud by byl zájem o širší článek i s daty, mohl bych na tom zapracovat.

Doufám, že ta banda jménem ČSSD skončí v propadlišti dějin, tato strana je protinárodní a protilidská!


Doufám, že ta banda jménem ČSSD skončí v propadlišti dějin, tato strana je protinárodní a protilidská!

Samozejmě,že všichni ví, že jediný kdo je dnes schopen postavit FUNKČNÍ a BEZPEČNOU Jadernou elektrárnu, je Rusko. Je to jenom taková hra, a udivuje mě tvrzení tzv. atom báby, že je to bezpečnostní hrozba. A myslím si, že i ten podpindos moderátor, nemůže být tak tupý, aby si myslel, že USA má kádry a schopnost, postavit moderní Jadernou elektrárnu. Na moderní platformě. To co postaví USA a jejich partneři bude nebezpečný šunt, o tom jsem přesvědčen.


Samozejmě,že všichni ví, že jediný kdo je dnes schopen postavit FUNKČNÍ a BEZPEČNOU Jadernou elektrárnu, je Rusko. Je to jenom taková hra, a udivuje mě tvrzení tzv. atom báby, že je to bezpečnostní hrozba. A myslím si, že i ten podpindos moderátor, nemůže být tak tupý, aby si myslel, že USA má kádry a schopnost, postavit moderní Jadernou elektrárnu. Na moderní platformě. To co postaví USA a jejich partneři bude nebezpečný šunt, o tom jsem přesvědčen.

Když sleduji to video DVTV, tak moderátor Havlíčka do toho prohlášení vmanévroval. Havlíček se snažil být neutrální. https://video.aktualne.cz/dvtv/zive-kdy-se-otevrou-obchody-a-kdo-dostavi-dukovany-ministr-h/r~3f1a1c7a917d11ebbdfd0cc47ab5f122/
Ty dotazy byly manipulativní, o tom není debat. Ta hrůza a děs, která jímá tyto pindosi při vyslovení slova Rus, nebo Rusko je nekonečná...


[quote="pid:9671, uid:101"]Když sleduji to video DVTV, tak moderátor Havlíčka do toho prohlášení vmanévroval. Havlíček se snažil být neutrální. https://video.aktualne.cz/dvtv/zive-kdy-se-otevrou-obchody-a-kdo-dostavi-dukovany-ministr-h/r~3f1a1c7a917d11ebbdfd0cc47ab5f122/[/quote] Ty dotazy byly manipulativní, o tom není debat. Ta hrůza a děs, která jímá tyto pindosi při vyslovení slova Rus, nebo Rusko je nekonečná...

Zbytečně emotivní. Ta ČSSD se Ti možná podaří, ale bude to výhra demobloku. Pracuj trochu víc hlavou a bez emocí...Nebo si fakt myslíš, že současnému vedení ČSSD jde o vstup do Sněmovny? Zadání je přesně opačné a můžeš hádat proč. Voliči ČSSD jsou jiní, než vedení strany. To nepracuje pro ně, ale vnější řízení.


Zbytečně emotivní. Ta ČSSD se Ti možná podaří, ale bude to výhra demobloku. Pracuj trochu víc hlavou a bez emocí...Nebo si fakt myslíš, že současnému vedení ČSSD jde o vstup do Sněmovny? Zadání je přesně opačné a můžeš hádat proč. Voliči ČSSD jsou jiní, než vedení strany. To nepracuje pro ně, ale vnější řízení.

Zadání je přesně opačné a můžeš hádat proč. Voliči ČSSD jsou jiní, než vedení strany. To nepracuje pro ně, ale vnější řízení.
Bolete, pověz mi, kdy došlo k tomu převzetí ČSSD tím vnějším řízením, prosím.


Ještě poznámka, Ano můj tón vůči té straně je agresivní, páč pokud by měla pokračovat v té rétorice a cestě, kterou tato strana prezentuje, a Foldyna věděl proč z ní odešel, jelikož viděl, že ta náprva tam není možná. Tak pokud chcete takovou ČSSD, tak za mě raději žádnou. Páč svou roli neplní minimálně od zvolení Sobotky!


[quote="pid:9700, uid:57"]Zadání je přesně opačné a můžeš hádat proč. Voliči ČSSD jsou jiní, než vedení strany. To nepracuje pro ně, ale vnější řízení.[/quote]Bolete, pověz mi, kdy došlo k tomu převzetí ČSSD tím vnějším řízením, prosím. Ještě poznámka, Ano můj tón vůči té straně je agresivní, páč pokud by měla pokračovat v té rétorice a cestě, kterou tato strana prezentuje, a Foldyna věděl proč z ní odešel, jelikož viděl, že ta náprva tam není možná. Tak pokud chcete takovou ČSSD, tak za mě raději žádnou. Páč svou roli neplní minimálně od zvolení Sobotky!
Upravené 1. 4. 2021 o 18:45

Problém s dodavateli nové jaderné elektrárny
Kdysi když jsem ještě sledoval Pjakina tak vypustil takovou hypotézu, že Westighouse měl za úkol likvidovat jadernej obsah po demonáži ruských hlavic. Bylo to po nějaký tý redukční dohodě snad v devadesátkách. No a milej Westighouse z toho nadělal palivový tyče. Byznys běžel dál, ale nějak prý při tom zapoměli rozvíjet ty svoje centrifugy a jejich obsluhu.
Státní zakázky se dnes řídí jediným kritériem a to je cena. O tom procesu jak všechny podstřelit a o "malejch" lobistech, to by bylo na 100+1 povídku. Naši politici, to jsou většinou už jen uplkaný maňásci na scéně. Zlo se zahnízdilo v "bezejmenné" armádě úředníků.


[quote="pid:9692, uid:312"]Problém s dodavateli nové jaderné elektrárny[/quote]Kdysi když jsem ještě sledoval Pjakina tak vypustil takovou hypotézu, že Westighouse měl za úkol likvidovat jadernej obsah po demonáži ruských hlavic. Bylo to po nějaký tý redukční dohodě snad v devadesátkách. No a milej Westighouse z toho nadělal palivový tyče. Byznys běžel dál, ale nějak prý při tom zapoměli rozvíjet ty svoje centrifugy a jejich obsluhu. Státní zakázky se dnes řídí jediným kritériem a to je cena. O tom procesu jak všechny podstřelit a o "malejch" lobistech, to by bylo na 100+1 povídku. Naši politici, to jsou většinou už jen uplkaný maňásci na scéně. Zlo se zahnízdilo v "bezejmenné" armádě úředníků.

Vedi.Vini......

Upravené 1. 4. 2021 o 19:37

@Tristan : ten proces je dlouhodobý a systematický. jde o rozklad tradiční a velmi silné českomoravské plebejská levice a její přeorientování zčásti na neomarxisty a neoliberály a ty mladé na beztvaré piráty. V českomoravském prostoru byl národní étos vždy nesen plebejci .
městské dělnictvo neexistuje a zbytky plebejců jsou na venkově.
Je to na delší analýzu, ale snad jsem Ti naznačil, že vztek není namístě. Na politické mapě nikdy nezbývá vakuum a je vždy rychle zaplňováno. Takže - hodně přemýšlej, co je za kroky vedení ČSSD a KSČM . Stáhnout okolo 10% a přitom neprojít dio sněmovny.

@Tristan : ten proces je dlouhodobý a systematický. jde o rozklad tradiční a velmi silné českomoravské plebejská levice a její přeorientování zčásti na neomarxisty a neoliberály a ty mladé na beztvaré piráty. V českomoravském prostoru byl národní étos vždy nesen plebejci . městské dělnictvo neexistuje a zbytky plebejců jsou na venkově. Je to na delší analýzu, ale snad jsem Ti naznačil, že vztek není namístě. Na politické mapě nikdy nezbývá vakuum a je vždy rychle zaplňováno. Takže - hodně přemýšlej, co je za kroky vedení ČSSD a KSČM . Stáhnout okolo 10% a přitom neprojít dio sněmovny.

KSČM . Stáhnout okolo 10% a přitom neprojít dio sněmovny.
Bolete, mi je jasné o co jde. Nejsem v žádné straně, nevím jak to v nich chodí, ale pokládám si otázku. Když vidím, že strana, které jsem členem popírá to čemu věřím, dokonce to pošlapává. Říkám si, pokud jsou v té straně slušní a poctví lidé, nemohou stát toho stranou a přihlížet. Protože, ten kdo zlu přihlíží a mlčky ho toleruje, sám zlo koná. Nevím jak široká je základna ČSSD. Krajské organizace atd. Ale jak mohli ti lidé dopustit, aby vrcholové vedení bylo zvoleno v takové sestavě v jaké je? Kde jsou tedy ti slušní a poctiví straníci? I v KSČM, vidím pana Skálu a říkám si, je v té straně více takových? A kde jsou, proč to nevedou? Proč přihlíží tomu co se děje?


Je mi jasné, že vrcholová vedení ČSSD a KSČM mají společný cíl, zánik těchto stran. Ale, znova se ptám, jak ta strana funguje když něco takového dopustí? Pro mě ztratili kredit. Morální úpadek těch stran je takřka hmatatelný. Psal jsem i panu Skálovi, proč se nespojí s ostatními a nezaloží vlasteneckou frontu. Je mi jasné proč, bo je tam moc kohoutů.


[quote="pid:9721, uid:57"]KSČM . Stáhnout okolo 10% a přitom neprojít dio sněmovny.[/quote] Bolete, mi je jasné o co jde. Nejsem v žádné straně, nevím jak to v nich chodí, ale pokládám si otázku. Když vidím, že strana, které jsem členem popírá to čemu věřím, dokonce to pošlapává. Říkám si, pokud jsou v té straně slušní a poctví lidé, nemohou stát toho stranou a přihlížet. Protože, ten kdo zlu přihlíží a mlčky ho toleruje, sám zlo koná. Nevím jak široká je základna ČSSD. Krajské organizace atd. Ale jak mohli ti lidé dopustit, aby vrcholové vedení bylo zvoleno v takové sestavě v jaké je? Kde jsou tedy ti slušní a poctiví straníci? I v KSČM, vidím pana Skálu a říkám si, je v té straně více takových? A kde jsou, proč to nevedou? Proč přihlíží tomu co se děje? Je mi jasné, že vrcholová vedení ČSSD a KSČM mají společný cíl, zánik těchto stran. Ale, znova se ptám, jak ta strana funguje když něco takového dopustí? Pro mě ztratili kredit. Morální úpadek těch stran je takřka hmatatelný. Psal jsem i panu Skálovi, proč se nespojí s ostatními a nezaloží vlasteneckou frontu. Je mi jasné proč, bo je tam moc kohoutů.
Upravené 1. 4. 2021 o 21:46

nedokážu Tipopsat vše,otázky, které mi pokládáš, jsou zase spíše emotivní.
Položím Ti otázku podobnou. jak je možné, že KSSS dopustila díky svému vrcholovému vedení rozpad vlastního státu, který cca 70 let úspěšně vedla ?


nedokážu Tipopsat vše,otázky, které mi pokládáš, jsou zase spíše emotivní. Položím Ti otázku podobnou. jak je možné, že KSSS dopustila díky svému vrcholovému vedení rozpad vlastního státu, který cca 70 let úspěšně vedla ?

Bolete, jaké tedy máš řešení této krize levicových stran? Vím, že mi asi neodpovíš. Jsem emotivní člověk, nejsem robot, když diskutuji, je to většinou živelné, ale vždy s respektem a úctou, bez osobních výpadů. Ale vím, že s tím má více lídí problém.


Proč došlo k rozpadu KSSS? Protože, nečině přihlíželi tomu, jak je jejich strana a stát přebirána vnějším řízením.
Neměli odvahu a kádry, kteří by se tomu postavili a samozřejmě vnější i vnitřní tlak hlavně na periferiich byl nesnesitelný.


Tato formulace je značně zjednodušená, defacto prohráli na všech prioritách řízení, tedy né na té 6. ale jinak na všech.


Bolete, jaké tedy máš řešení této krize levicových stran? Vím, že mi asi neodpovíš. Jsem emotivní člověk, nejsem robot, když diskutuji, je to většinou živelné, ale vždy s respektem a úctou, bez osobních výpadů. Ale vím, že s tím má více lídí problém. Proč došlo k rozpadu KSSS? Protože, nečině přihlíželi tomu, jak je jejich strana a stát přebirána vnějším řízením. Neměli odvahu a kádry, kteří by se tomu postavili a samozřejmě vnější i vnitřní tlak hlavně na periferiich byl nesnesitelný. Tato formulace je značně zjednodušená, defacto prohráli na všech prioritách řízení, tedy né na té 6. ale jinak na všech.
Upravené 1. 4. 2021 o 22:28

Odstraněním Stalina odstranili vnější protivníci i jeho koncepci tvorby a řízení státu a přes svoji agenturu postupně implementovali DE koncepci v marxistickém hávu. To je jen otázka času, kdy systém klekne a dá hlavu na špalek.


Odstraněním Stalina odstranili vnější protivníci i jeho koncepci tvorby a řízení státu a přes svoji agenturu postupně implementovali DE koncepci v marxistickém hávu. To je jen otázka času, kdy systém klekne a dá hlavu na špalek.

Souhlasíš, že je tedy špatně, když koncepce stojí jen na jednom člověku? V tomto případě Stalinovi. Takto dříve nebo později dopadne každá koncepce, která nemá dostatečně silnou členskou základnu, či kádry.


Nebude v podobné situaci Rusko po smrti Putina? Vím, že pracují všichni na tom, aby se tak nestalo a jistě mají kádry připravené aby se nestala ta samá chyba jako v případě Stalina.


Souhlasíš, že je tedy špatně, když koncepce stojí jen na jednom člověku? V tomto případě Stalinovi. Takto dříve nebo později dopadne každá koncepce, která nemá dostatečně silnou členskou základnu, či kádry. Nebude v podobné situaci Rusko po smrti Putina? Vím, že pracují všichni na tom, aby se tak nestalo a jistě mají kádry připravené aby se nestala ta samá chyba jako v případě Stalina.

Na tu první otázku Ti odpovím jednoduše. Pravice a levice je umělý konstrukt, vycházející z pyramidy DE koncepce řízení a DE koncepce přístupu k informacím. Pro přežití a rozvoj národa je podstatné, zda se bude řídit sám anebo přenechá řízení vnějšímu subjektu v jeho zájmech. V tomhle rozhodování kam a jak se Ti obě pyramidy prostě rozsypou.
Mimochodem, co je na ČSSD a KSČM levicové ?


Na tu první otázku Ti odpovím jednoduše. Pravice a levice je umělý konstrukt, vycházející z pyramidy DE koncepce řízení a DE koncepce přístupu k informacím. Pro přežití a rozvoj národa je podstatné, zda se bude řídit sám anebo přenechá řízení vnějšímu subjektu v jeho zájmech. V tomhle rozhodování kam a jak se Ti obě pyramidy prostě rozsypou. Mimochodem, co je na ČSSD a KSČM levicové ?

To, co jsem řekl o Stalinovi a jeho koncepci nebylo způsobeno individualizmem Stalina. naopak, on byl prototypem řídícího a konceptuálně velmi dobře vybavené osobnosti, která na
silné kádrové vybavení Koncepce dbal. Ale přišla VV a většina korpusu kádrů padla anebo byla zlikvidována válkou.
Putin pracuje podobně. Snaží se o systém kádrových výtahú a postupnou výměnu kádrů z devadesátek. Snad se v době jeho řízení podaří tento nový korpus vytvořit. Ale nejde o úzkou elitu, ale co nejširší a snadno aktivizované kádrové podhoubí.


To, co jsem řekl o Stalinovi a jeho koncepci nebylo způsobeno individualizmem Stalina. naopak, on byl prototypem řídícího a konceptuálně velmi dobře vybavené osobnosti, která na silné kádrové vybavení Koncepce dbal. Ale přišla VV a většina korpusu kádrů padla anebo byla zlikvidována válkou. Putin pracuje podobně. Snaží se o systém kádrových výtahú a postupnou výměnu kádrů z devadesátek. Snad se v době jeho řízení podaří tento nový korpus vytvořit. Ale nejde o úzkou elitu, ale co nejširší a snadno aktivizované kádrové podhoubí.

Pokud vyhraje Hamáček, mohli by ve vládě skončit Malopetr a Blatný.


Blatný už skončil v týdnu, Malopetr to má zřejmě spočítané.
Místo něj má být na Zamini opět Zaorálek, na kulturu Birke.


https://www.lidovky.cz/domov/hamackovo-vitezstvi-prinese-petrickuv-konec-na-zahranici-prijde-zaoralek-na-kulture-ho-nahradi-birke.A210409_185450_ln_domov_rkj


[quote="pid:9655, uid:307"]Pokud vyhraje Hamáček, mohli by ve vládě skončit Malopetr a Blatný.[/quote] Blatný už skončil v týdnu, Malopetr to má zřejmě spočítané. Místo něj má být na Zamini opět Zaorálek, na kulturu Birke. https://www.lidovky.cz/domov/hamackovo-vitezstvi-prinese-petrickuv-konec-na-zahranici-prijde-zaoralek-na-kulture-ho-nahradi-birke.A210409_185450_ln_domov_rkj

Prezident Zeman dnes v rozhovoru pro Blesk řekl, že opozice se bude snažit do volebního zákona vecpat korespondenční hlasování. On ho kritizuje, ale když ho tam Senát vecpe, tak zákon nebude vetovat.
Mluvil také o tom, že v minulosti Evropský soud řešil případ Bulharska, kde několik měsíců před volbami došlo ke změně volebního zákona a soud to vyhodnotil jako protiprávní akt.
Celý záznam rozhovoru jsem zatím nenašla.
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika-s-prezidentem-v-lanech/674499/zeman-pro-blesk-o-presunu-na-vozik-preockovani-sputnikem-i-problemech-ochranky.html


Prezident Zeman dnes v rozhovoru pro Blesk řekl, že opozice se bude snažit do volebního zákona vecpat korespondenční hlasování. On ho kritizuje, ale když ho tam Senát vecpe, tak zákon nebude vetovat. Mluvil také o tom, že v minulosti Evropský soud řešil případ Bulharska, kde několik měsíců před volbami došlo ke změně volebního zákona a soud to vyhodnotil jako protiprávní akt. Celý záznam rozhovoru jsem zatím nenašla. https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika-s-prezidentem-v-lanech/674499/zeman-pro-blesk-o-presunu-na-vozik-preockovani-sputnikem-i-problemech-ochranky.html

Typická zemanovština . On si počká...


Typická zemanovština . On si počká...

Nepleťte se do toho, řekli mi, když jsem chtěl vyjednávat vakcíny, řekl Petříček


„Opakovaně jsem na Ústředním krizovém štábu nabízel, že naše ambasády jsou schopny jednat a pomoci. Bylo mi řečeno, ať se do toho nepleteme, že to má na starosti ministerstvo zdravotnictví a Úřad vlády,” prohlásil v ČT Petříček.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/neplette-se-do-toho-rekli-mi-kdyz-jsem-chtel-vyjednavat-vakciny-rekl-petricek-40356650


Nepleťte se do toho, řekli mi, když jsem chtěl vyjednávat vakcíny, řekl Petříček „Opakovaně jsem na Ústředním krizovém štábu nabízel, že naše ambasády jsou schopny jednat a pomoci. Bylo mi řečeno, ať se do toho nepleteme, že to má na starosti ministerstvo zdravotnictví a Úřad vlády,” prohlásil v ČT Petříček. https://www.novinky.cz/domaci/clanek/neplette-se-do-toho-rekli-mi-kdyz-jsem-chtel-vyjednavat-vakciny-rekl-petricek-40356650

dnes bol rozhovor s Hamackom na lidovky.cz, kde ten tvrdil, ze vsade, kde pozastavili ockovanie s Astrou poslali ponuku na odkup alebo pozicanie a nasledne vratenie, nikde to neprijali. Takze Petricek si len robi PR, nevedel by zohnat ziadnu vakcinu


dnes bol rozhovor s Hamackom na lidovky.cz, kde ten tvrdil, ze vsade, kde pozastavili ockovanie s Astrou poslali ponuku na odkup alebo pozicanie a nasledne vratenie, nikde to neprijali. Takze Petricek si len robi PR, nevedel by zohnat ziadnu vakcinu

@JankA

Něco jiného se říká do sdělovacích prostředků a něco jiného je pravda. Taková je diplo-macie ( z řeckého διπλοματία - διπλό μάτι - dvojité oko). Pokud by dal příkaz velvyslancům, tak by jistě něco sehnali. Jenže, všechno má své jenže ... v tomto případě je to Poche (nezaměňovat, prosím s Porsche).


Petříček nikdy nebyl skutečný ministr, ale jen Pocheho loutka a hlásná trouba. Něco jako byl za socíku president (definice - president representuje stát navenek)


@JankA Něco jiného se říká do sdělovacích prostředků a něco jiného je pravda. Taková je diplo-macie ( z řeckého διπλοματία - διπλό μάτι - dvojité oko). Pokud by dal příkaz velvyslancům, tak by jistě něco sehnali. Jenže, všechno má své jenže ... v tomto případě je to Poche (nezaměňovat, prosím s Porsche). Petříček nikdy nebyl skutečný ministr, ale jen Pocheho loutka a hlásná trouba. Něco jako byl za socíku president (definice - president representuje stát navenek)

diplo-macie ( z řeckého διπλοματία - διπλό μάτι - dvojité oko)

Tak to je vtipné...


[quote="pid:11007, uid:311"]diplo-macie ( z řeckého διπλοματία - διπλό μάτι - dvojité oko)[/quote] Tak to je vtipné...

Už jsem to tady někde psal v otrockém překladu je to dvojité okolo, ale významově je to dvojí úhel pohledu.


Už jsem to tady někde psal v otrockém překladu je to dvojité okolo, ale významově je to dvojí úhel pohledu.

v otrockém překladu je to dvojité okolo, ale významově je to dvojí úhel pohledu

To na věci nic, nemění. Ostatně stejně jsem si to dopočítal jak píšeš...


[quote="pid:11028, uid:311"]v otrockém překladu je to dvojité okolo, ale významově je to dvojí úhel pohledu[/quote] To na věci nic, nemění. Ostatně stejně jsem si to dopočítal jak píšeš...
2.25k
33
12
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept