Zahraničná politika
USA - Trumpovci a ich vyjadrenia

Pompeo označil správu WHO o pôvode koronavírusu za podvod


Bývalý americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo v utorok uviedol, že správa medzinárodného tímu vyšetrovateľov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) o pôvode koronavírusu SARS-CoV-2 je kamufláž podporovaná Pekingom, informovala agentúra AFP.


„Správa WHO je falošným pokračovaním dezinformačnej kampane Komunistickej strany Číny a WHO,“ napísal Pompeo na svojom súkromnom účte na Twitteri. „Preto som odporúčal, aby sme z WHO odišli,“ dodal.


Generálny riaditeľ WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus podľa Pompea spolupracoval s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom s cieľom zakryť šírenie vírusu z človeka na človeka.


Inštitút virológie v čínskom meste Wu-chan je podľa Pompea aj naďalej „najpravdepodob­nejším“ zdrojom vírusu a WHO je „spoluvinník“.
Odborníci, ktorí v čínskom meste Wu-chan počas januára a februára skúmali pôvod ochorenia COVID-19, vo svojej správe uviedli, že koronavírus sa pravdepodobne preniesol zo zvierat na človeka. Zároveň označili za „mimoriadne nepravdepodobnú“ teóriu, že koronavírus unikol z wuchanského virologického laboratória.


Tedros v utorok žiadal podrobnejšie vyšetrovanie možného úniku koronavírusu z laboratória a je podľa svojich slov pripravený vyslať do Číny ďalších expertov.


Pompeo bol ministrom zahraničných vecí počas vlády amerického prezidenta Donalda Trumpa od apríla 2018 do januára tohto roka. Počas pôsobenia v úrade Čínu obviňoval zo zodpovednosti za pandémiu koronavírusu, pripomína AFP. Trump minulý rok oznámil, že USA z WHO oficiálne vystupujú.


Nový prezident USA Joe Biden v januári niekoľko hodín po uvedení do úradu podpísal nariadenie, ktorým proces vystúpenia USA z WHO zrušil. Takisto však kritizuje Peking za nedostatočnú transparentnosť pri spolupráci s medzinárodnými expertmi.
Prvý prípad ochorenia COVID-19 bol hlásený v stredočínskom meste Wu-chan v decembri 2019. Medzinárodné vyšetrovanie v tomto meste, ktoré cieľom bolo odhaliť pôvodný zdroj nákazy, sa začalo až v januári 2021.


https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/582955-pompeo-oznacil-spravu-who-o-povode-koronavirusu-za-podvod/


**Pompeo označil správu WHO o pôvode koronavírusu za podvod** Bývalý americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo v utorok uviedol, že správa medzinárodného tímu vyšetrovateľov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) o pôvode koronavírusu SARS-CoV-2 je kamufláž podporovaná Pekingom, informovala agentúra AFP. „Správa WHO je falošným pokračovaním dezinformačnej kampane Komunistickej strany Číny a WHO,“ napísal Pompeo na svojom súkromnom účte na Twitteri. „Preto som odporúčal, aby sme z WHO odišli,“ dodal. Generálny riaditeľ WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus podľa Pompea spolupracoval s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom s cieľom zakryť šírenie vírusu z človeka na človeka. Inštitút virológie v čínskom meste Wu-chan je podľa Pompea aj naďalej „najpravdepodob­nejším“ zdrojom vírusu a WHO je „spoluvinník“. Odborníci, ktorí v čínskom meste Wu-chan počas januára a februára skúmali pôvod ochorenia COVID-19, vo svojej správe uviedli, že koronavírus sa pravdepodobne preniesol zo zvierat na človeka. Zároveň označili za „mimoriadne nepravdepodobnú“ teóriu, že koronavírus unikol z wuchanského virologického laboratória. Tedros v utorok žiadal podrobnejšie vyšetrovanie možného úniku koronavírusu z laboratória a je podľa svojich slov pripravený vyslať do Číny ďalších expertov. Pompeo bol ministrom zahraničných vecí počas vlády amerického prezidenta Donalda Trumpa od apríla 2018 do januára tohto roka. Počas pôsobenia v úrade Čínu obviňoval zo zodpovednosti za pandémiu koronavírusu, pripomína AFP. Trump minulý rok oznámil, že USA z WHO oficiálne vystupujú. Nový prezident USA Joe Biden v januári niekoľko hodín po uvedení do úradu podpísal nariadenie, ktorým proces vystúpenia USA z WHO zrušil. Takisto však kritizuje Peking za nedostatočnú transparentnosť pri spolupráci s medzinárodnými expertmi. Prvý prípad ochorenia COVID-19 bol hlásený v stredočínskom meste Wu-chan v decembri 2019. Medzinárodné vyšetrovanie v tomto meste, ktoré cieľom bolo odhaliť pôvodný zdroj nákazy, sa začalo až v januári 2021. https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/582955-pompeo-oznacil-spravu-who-o-povode-koronavirusu-za-podvod/

Trump žiada bojkot bejzbalu a Coca-Coly

Bývalý americký prezident Donald Trump vyzval na bojkot Coca-Coly, Major League Baseball a ďalších korporácií, ktoré sú proti zmenám volebného zákona v Georgii. Informuje o tom spravodajská stanica Fox News.


Jedná sa o regionálny zákon, podľa ktorého musia voliči na diaľkové hlasovanie predložiť špeciálny preukaz totožnosti s fotografiou. Po svojom zavedení liga presunula bejzbalový zápas July Braves z domáceho štadióna v Atlante na iné miesto. Toto rozhodnutie podporilo aj niekoľko spoločností so sídlom v Georgii.


Osvedčenie voliča je podľa exprezidenta mimoriadne potrebné. Trump takéto kroky dôrazne odsúdil a domnieval sa, že rozhodnutie bolo prijaté pod tlakom demokratickej strany. "Odchádzajú z Atlanty so svojim Zápasom hviezd, pretože sa boja radikálnych ľavicových demokratov," uviedol.


Prezident Joe Biden medzitým odsúdil nový volebný zákon Georgii ako nezdravý a podporil rozhodnutie Baseball League odložiť zápas. Za odloženie zápasu sa vyslovil aj bývalý prezident Barack Obama.


https://lenta.ru/news/2021/04/04/trump_boikot/


Trump venoval veľkonočný prejav volebným úpravám

Bývalý americký prezident Donald Trump zablahoželal svojim priaznivcom v predvečer katolíckej Veľkej noci. Hlási The Hill.


Svoj prejav venoval volebným podvodom. "Bohužiaľ došlo v prezidentských voľbách v roku 2020 k rozsiahlemu porušovaniu a mnoho nahnevaných ľudí tomu rozumie," uviedol politik.


Trump kritizoval americkú tlač za to, že jeho obvinenia z podvodu boli považované za neopodstatnené, a tiež prisľúbil zverejnenie materiálov, ktoré mu dávajú za pravdu. „Inak [blahoželám] k Veľkej noci,“ uzavrel politik svoju adresu.


Americké noviny The Washington Post predtým vydali vyvrátenie materiálu, kde pripisovali Donaldovi Trumpovi slová, ktoré nevyslovil. V januárovom článku sa hovorilo o tom, že politička údajne požadovala, aby šéfka skupiny vyšetrujúcej možné porušenia prezidentských volieb v Gruzínsku „našla falzifikáty“, pričom prisľúbila, že sa v tomto prípade stane „národným hrdinom“.


3 novembra 2020 sa v USA uskutočnili ďalšie prezidentské voľby. 7. januára americký kongres schválil víťazstvo demokrata Joea Bidena, stal sa 46. hlavou štátu.


https://lenta.ru/news/2021/04/04/trump/


**Trump žiada bojkot bejzbalu a Coca-Coly ** Bývalý americký prezident Donald Trump vyzval na bojkot Coca-Coly, Major League Baseball a ďalších korporácií, ktoré sú proti zmenám volebného zákona v Georgii. Informuje o tom spravodajská stanica Fox News. Jedná sa o regionálny zákon, podľa ktorého musia voliči na diaľkové hlasovanie predložiť špeciálny preukaz totožnosti s fotografiou. Po svojom zavedení liga presunula bejzbalový zápas July Braves z domáceho štadióna v Atlante na iné miesto. Toto rozhodnutie podporilo aj niekoľko spoločností so sídlom v Georgii. Osvedčenie voliča je podľa exprezidenta mimoriadne potrebné. Trump takéto kroky dôrazne odsúdil a domnieval sa, že rozhodnutie bolo prijaté pod tlakom demokratickej strany. "Odchádzajú z Atlanty so svojim Zápasom hviezd, pretože sa boja radikálnych ľavicových demokratov," uviedol. Prezident Joe Biden medzitým odsúdil nový volebný zákon Georgii ako nezdravý a podporil rozhodnutie Baseball League odložiť zápas. Za odloženie zápasu sa vyslovil aj bývalý prezident Barack Obama. https://lenta.ru/news/2021/04/04/trump_boikot/ T**rump venoval veľkonočný prejav volebným úpravám ** Bývalý americký prezident Donald Trump zablahoželal svojim priaznivcom v predvečer katolíckej Veľkej noci. Hlási The Hill. Svoj prejav venoval volebným podvodom. "Bohužiaľ došlo v prezidentských voľbách v roku 2020 k rozsiahlemu porušovaniu a mnoho nahnevaných ľudí tomu rozumie," uviedol politik. Trump kritizoval americkú tlač za to, že jeho obvinenia z podvodu boli považované za neopodstatnené, a tiež prisľúbil zverejnenie materiálov, ktoré mu dávajú za pravdu. „Inak [blahoželám] k Veľkej noci,“ uzavrel politik svoju adresu. Americké noviny The Washington Post predtým vydali vyvrátenie materiálu, kde pripisovali Donaldovi Trumpovi slová, ktoré nevyslovil. V januárovom článku sa hovorilo o tom, že politička údajne požadovala, aby šéfka skupiny vyšetrujúcej možné porušenia prezidentských volieb v Gruzínsku „našla falzifikáty“, pričom prisľúbila, že sa v tomto prípade stane „národným hrdinom“. 3 novembra 2020 sa v USA uskutočnili ďalšie prezidentské voľby. 7. januára americký kongres schválil víťazstvo demokrata Joea Bidena, stal sa 46. hlavou štátu. https://lenta.ru/news/2021/04/04/trump/
Upravené 4. 4. 2021 o 15:50

Velmi zaujimavy paradox vznikol v USA. Sice si satanisti dosadili na prezidenske kreslo nejaku babku, ale cely narod vie kto je realny prezident.
Tak vlastne nastalo vladnutie 2 prezidentov na jednom uzemi (podobne ako bolo viacero papezov v ten isty cas na uzemi europy a medzi sebou sa zabijali).
Sa potvridlo pravidlo, ze nie papier a titul robi cloveka ale cloveka robia skutky. To je jedno, ze bidet ma papier na to, ze je prezident - aj tak prezidentom nie je.
Tiez je jedno, ze Trump papier na prezidentovanie nema - no napriek tomu kona akoby nim bol a tym riadi urcite procesy v USA.


Velmi zaujimavy paradox vznikol v USA. Sice si satanisti dosadili na prezidenske kreslo nejaku babku, ale cely narod vie kto je realny prezident. Tak vlastne nastalo vladnutie 2 prezidentov na jednom uzemi (podobne ako bolo viacero papezov v ten isty cas na uzemi europy a medzi sebou sa zabijali). Sa potvridlo pravidlo, ze nie papier a titul robi cloveka ale cloveka robia skutky. To je jedno, ze bidet ma papier na to, ze je prezident - aj tak prezidentom nie je. Tiez je jedno, ze Trump papier na prezidentovanie nema - no napriek tomu kona akoby nim bol a tym riadi urcite procesy v USA.

neviem.....armadu ovladaju ti za Bidenom, Kongres tiez....Trump nemoze zastavit migraciu cez juznu hranicu, ktoru Biden povolil, nemoze zastavit snahy o vojnu na Ukrajine a peniaze, ktore na nu idu....moze informovat, prezentovat a ano, vdaka svojum peniazom, moze vytvorit aj socialnu siet, ktora moze posluzit neskor na nahradu (alebo aspon minimalizaciu) MSM. Ale vladnut nemoze


neviem.....armadu ovladaju ti za Bidenom, Kongres tiez....Trump nemoze zastavit migraciu cez juznu hranicu, ktoru Biden povolil, nemoze zastavit snahy o vojnu na Ukrajine a peniaze, ktore na nu idu....moze informovat, prezentovat a ano, vdaka svojum peniazom, moze vytvorit aj socialnu siet, ktora moze posluzit neskor na nahradu (alebo aspon minimalizaciu) MSM. Ale vladnut nemoze

Mike Pompeo podpisuje zmluvu s Fox News


Bývalý minister zahraničia USA Mike Pompeo podpísal zmluvu s Fox News, kde bude teraz pôsobiť ako expert
„Mike Pompeo je jedným z najuznávanejších a najuznávanejších rečníkov v oblasti zahraničnej politiky a národnej bezpečnosti. Teším sa na jeho vystúpenia na našich platformách, aby mohol zdieľať svoju víziu s miliónmi našich divákov, “uviedla šéfka televíznej spoločnosti Susan Scott v tlačovej správe zverejnenej spoločnosťou Business Wire.


Pompeo sa predstaví na viacerých platformách Fox News a podľa zmluvy s Fox & Friends je naplánované jeho prvé vystúpenie.
https://russian.rt.com/world/news/850890-pompeo-telekanal-rabota


Mike Pompeo podpisuje zmluvu s Fox News ======================================= Bývalý minister zahraničia USA Mike Pompeo podpísal zmluvu s Fox News, kde bude teraz pôsobiť ako expert „Mike Pompeo je jedným z najuznávanejších a najuznávanejších rečníkov v oblasti zahraničnej politiky a národnej bezpečnosti. Teším sa na jeho vystúpenia na našich platformách, aby mohol zdieľať svoju víziu s miliónmi našich divákov, “uviedla šéfka televíznej spoločnosti Susan Scott v tlačovej správe zverejnenej spoločnosťou Business Wire. Pompeo sa predstaví na viacerých platformách Fox News a podľa zmluvy s Fox & Friends je naplánované jeho prvé vystúpenie. https://russian.rt.com/world/news/850890-pompeo-telekanal-rabota

@ JankaS :Všechny uvedené procesy jsou praktickým obsahem emerické perestrojky, které prostě proběhnout musí a jsou uměle natahovány, aby se snižovala tenze. Nejde o to jim bránit, jde o to je regulovat a řídit jako subjekt řízení. běží prostě plán B (tedy Bidon) a ne plán A (tedy Trump) . Každý má svůj obsah , svoji logiku vývoje , své náklady a své výnosy. Trump to velmi dobře ví a dělá svoji práci . Připravuje republiku USA po perestrojce.


@ JankaS :Všechny uvedené procesy jsou praktickým obsahem emerické perestrojky, které prostě proběhnout musí a jsou uměle natahovány, aby se snižovala tenze. Nejde o to jim bránit, jde o to je regulovat a řídit jako subjekt řízení. běží prostě plán B (tedy Bidon) a ne plán A (tedy Trump) . Každý má svůj obsah , svoji logiku vývoje , své náklady a své výnosy. Trump to velmi dobře ví a dělá svoji práci . Připravuje republiku USA po perestrojce.

Sa potvridlo pravidlo, ze nie papier a titul robi cloveka ale cloveka robia skutky.


Stát se prezidentem není o tom, aby tě lidi začali uznávat. Jen ten, koho lidé uznávají, se stane skutečným prezidentem.


[quote="pid:9935, uid:106"]Sa potvridlo pravidlo, ze nie papier a titul robi cloveka ale cloveka robia skutky.[/quote] Stát se prezidentem není o tom, aby tě lidi začali uznávat. Jen ten, koho lidé uznávají, se stane skutečným prezidentem.

Insider: Trump predpovedal, že republikáni vezmú späť Kongres a Biely dom


Ako sa novinári dozvedeli z pripravovaného prejavu exprezidenta Donalda Trumpa, bývalý vodca vo svojom nedávnom príhovore k republikánskym sponzorom vyhlásil dôveru v nadchádzajúci úspech strany. Podľa záznamov Trump predpovedá, že republikáni znovu získajú kontrolu nad Snemovňou a Senátom v strednodobých voľbách v roku 2022 a v prezidentských voľbách v roku 2024 získajú späť Biely dom, píše Insider.


V sobotu 10. apríla na neverejnom podujatí pre sponzorov Národného výboru GOP bývalý americký prezident Donald Trump vyjadril presvedčenie, že republikáni znovu získajú kontrolu nad Snemovňou a Senátom v strednodobých voľbách v roku 2022 a v prezidentských voľbách v roku 2024 budú znovu získať Biely dom, Insider nahlásený.


Aj keď sa stretnutie konalo za zatvorenými dverami, novinárom sa podarilo získať pripravené poznámky na adresu exprezidenta. Ako z nich vidieť, Trump nespresnil, či sa v roku 2024 stane kandidátom na republikánskeho prezidenta.


"Sme tu, aby sme diskutovali o budúcnosti republikánskej strany a o tom, čo musíme urobiť, aby sme našich kandidátov nasmerovali na cestu k víťazstvu." Dnes večer stojím pred vami plný dôvery, že v roku 2022 sa vrátime do Snemovne reprezentantov a obnovíme našu kontrolu nad Senátom, a potom v roku 2024 republikánsky kandidát dobyje Biely dom, “vyhlásil prezident cheat sheet cituje.


Podľa záznamov tiež bývalý vodca na svoju adresu zdieľal kritické poznámky o svojom demokratickom nástupcovi Joe Bidenovi, poukazujúc na jeho „nepopulárny“ legislatívny program a situáciu na hranici medzi USA a Mexikom, kde je počet detí migrantov bez sprievodu. rastie. „Pri takejto nepopulárnej agende by nemalo byť prekvapením, že Joe Biden je prvým prezidentom v modernej ére, ktorý sa počas prvých niekoľkých týždňov vo funkcii nezaoberá spoločným zasadaním Kongresu,“ uviedol Trump podľa svojich poznámok.


Podľa Insidera sa konferencia sponzorov republikánskeho národného výboru konala v rezorte Four Seasons v Palm Beach na Floride. Účastníci podujatia si však vypočuli adresu exprezidenta v jeho rezidencii Mar-a-Lago, ktorá sa nachádza v rovnakom meste.


Ako táto publikácia pripomína, Trump a ďalší vysokopostavení republikánski vodcovia opakovane vyjadrili presvedčenie, že ich strana môže znovu získať kontrolu nad Kongresom, čím Bidena nadávali imigračnej politike. Dnes, v Snemovni reprezentantov aj v Senáte, väčšinu, hoci malú, stále majú demokrati.


https://russian.rt.com/inotv/2021-04-12/Insider-Tramp-predskazal-chto-respublikanci


**Insider: Trump predpovedal, že republikáni vezmú späť Kongres a Biely dom** Ako sa novinári dozvedeli z pripravovaného prejavu exprezidenta Donalda Trumpa, bývalý vodca vo svojom nedávnom príhovore k republikánskym sponzorom vyhlásil dôveru v nadchádzajúci úspech strany. Podľa záznamov Trump predpovedá, že republikáni znovu získajú kontrolu nad Snemovňou a Senátom v strednodobých voľbách v roku 2022 a v prezidentských voľbách v roku 2024 získajú späť Biely dom, píše Insider. V sobotu 10. apríla na neverejnom podujatí pre sponzorov Národného výboru GOP bývalý americký prezident Donald Trump vyjadril presvedčenie, že republikáni znovu získajú kontrolu nad Snemovňou a Senátom v strednodobých voľbách v roku 2022 a v prezidentských voľbách v roku 2024 budú znovu získať Biely dom, Insider nahlásený. Aj keď sa stretnutie konalo za zatvorenými dverami, novinárom sa podarilo získať pripravené poznámky na adresu exprezidenta. Ako z nich vidieť, Trump nespresnil, či sa v roku 2024 stane kandidátom na republikánskeho prezidenta. "Sme tu, aby sme diskutovali o budúcnosti republikánskej strany a o tom, čo musíme urobiť, aby sme našich kandidátov nasmerovali na cestu k víťazstvu." Dnes večer stojím pred vami plný dôvery, že v roku 2022 sa vrátime do Snemovne reprezentantov a obnovíme našu kontrolu nad Senátom, a potom v roku 2024 republikánsky kandidát dobyje Biely dom, “vyhlásil prezident cheat sheet cituje. Podľa záznamov tiež bývalý vodca na svoju adresu zdieľal kritické poznámky o svojom demokratickom nástupcovi Joe Bidenovi, poukazujúc na jeho „nepopulárny“ legislatívny program a situáciu na hranici medzi USA a Mexikom, kde je počet detí migrantov bez sprievodu. rastie. „Pri takejto nepopulárnej agende by nemalo byť prekvapením, že Joe Biden je prvým prezidentom v modernej ére, ktorý sa počas prvých niekoľkých týždňov vo funkcii nezaoberá spoločným zasadaním Kongresu,“ uviedol Trump podľa svojich poznámok. Podľa Insidera sa konferencia sponzorov republikánskeho národného výboru konala v rezorte Four Seasons v Palm Beach na Floride. Účastníci podujatia si však vypočuli adresu exprezidenta v jeho rezidencii Mar-a-Lago, ktorá sa nachádza v rovnakom meste. Ako táto publikácia pripomína, Trump a ďalší vysokopostavení republikánski vodcovia opakovane vyjadrili presvedčenie, že ich strana môže znovu získať kontrolu nad Kongresom, čím Bidena nadávali imigračnej politike. Dnes, v Snemovni reprezentantov aj v Senáte, väčšinu, hoci malú, stále majú demokrati. https://russian.rt.com/inotv/2021-04-12/Insider-Tramp-predskazal-chto-respublikanci

Evangelík Franklin Graham říká: "Trumpovo bohatství se během jeho doby působení ve funkci prezidenta snížilo, protože dával Ameriku na první místo."


Forbes tento týden informoval, že Trumpovo bohatství za dobu v prezidentském úřadu pokleslo z 3,5 miliard na 2,4 miliardy dolarů a zároveň se propadl o 300 míst v žebříčku miliardářů.
https://www.ntd.com/evangelist-franklin-graham-says-trumps-wealth-declined-during-presidency-because-he-put-america-first_595486.html


Evangelík Franklin Graham říká: "Trumpovo bohatství se během jeho doby působení ve funkci prezidenta snížilo, protože dával Ameriku na první místo." Forbes tento týden informoval, že Trumpovo bohatství za dobu v prezidentském úřadu pokleslo z 3,5 miliard na 2,4 miliardy dolarů a zároveň se propadl o 300 míst v žebříčku miliardářů. https://www.ntd.com/evangelist-franklin-graham-says-trumps-wealth-declined-during-presidency-because-he-put-america-first_595486.html

Trump uviedol, že USA musia vychádzať s Ruskom, nie ho tlačiť smerom k Číne


Bývalý americký prezident poznamenal, že v súčasnosti „Rusko a Čína naberajú na sile spoločne a spoločne“.


"Byť v dobrom vzťahu s [ruským prezidentom Vladimirom] Putinom je skvelé. Musíme obchodovať s Ruskom, musíme vychádzať s Ruskom namiesto toho, aby sme Rusko tlačili k Číne," uviedol.


Trump tiež dodal, že v súčasnosti „Rusko a Čína naberajú na sile spoločne a spoločne“.


15 apríla americký prezident Joe Biden podpísal dekrét o sankciách proti Rusku. Najmä Washington zakázal americkým spoločnostiam priamo nakupovať dlhové cenné papiere vydané centrálnou bankou, národným investičným fondom alebo ministerstvom financií RF. 16 organizácií a 16 jednotlivcov bolo sankcionovaných za väzby na ruské voľby vo voľbách v USA a osem občanov a právnických osôb za prácu na Kryme. Z Washingtonu bude tiež vyhostených 10 diplomatov, ktorých USA považujú za zástupcov ruských spravodajských služieb.


16 apríla Rusko oznámilo odvetné opatrenia. Okrem toho, že veľvyslancovi USA bolo odporúčané ísť na konzultácie do Washingtonu, vyzvala Ruská federácia 10 amerických diplomatov, aby opustili Moskvu, a začala postup zameraný na zastavenie praxe najímania občanov Ruska a tretích krajín na americké diplomatické účely. misií v Ruskej federácii. Rusko okrem toho zakázalo osem súčasných a bývalých amerických vysokých úradníkov a osobností podieľajúcich sa na vývoji a vykonávaní protiruskej politiky vrátane amerického generálneho prokurátora, riaditeľa FBI, riaditeľa národnej spravodajskej služby, tajomníka vnútornej bezpečnosti a riaditeľovi Federálneho úradu väzenstva v USA, zo vstupu do krajiny.


Tvrdenia o Rusku a Talibane


Podľa Trumpa nedávne udalosti potvrdili, že publikácie v amerických médiách o údajnej ochote Ruskej federácie vyplácať odmeny militantom v Afganistane za vraždy americkej armády boli klamstvom.


Bolo to päť a pol roka vyšetrovania a výmyslov, "uviedol v súvislosti s obdobím zápasu o prezidentský úrad a jeho funkčného obdobia.„ Len včera sa ukázalo, že toto všetko o Rusku, Rusku, Rusku bolo falošné, "Trump dodal. zdôrazňujúc, že ​​to potvrdzujú aj nálezy spravodajských služieb. „Všetko je to o oceneniach. Teraz hovoria, že to všetko je lož. Rovnako ako všetko ostatné, “vysvetlil bývalý americký vodca.


Hovorkyňa Bieleho domu Jen Psaki už skôr pripustila, že citované verzie majú nízku až strednú dôveru v americké spravodajské služby. V júni 2020 The New York Times vyhlásil, že určitá jednotka ruského vojenského spravodajstva nabádala militantov radikálneho hnutia Taliban (v Ruskej federácii zakázaných) k útokom na príslušníkov medzinárodnej koalície v Afganistane.


Trump predtým poznamenal, že americké spravodajské služby uznali tieto verzie za nespoľahlivé. Zároveň ho v roku 2020 niektorí politickí oponenti republikána, ktorý bol v tom čase prezidentom USA, obvinili zo zrady záujmov krajiny, pretože vo svetle publikácií nepodnikol okamžité kroky proti Rusku. .


Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov označil uvedené vyhlásenia za lož a ​​„absolútnu kačicu“. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharová uviedla, že relevantné verzie sú špekulácie a fóbie americkej spravodajskej komunity.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11192095


**Trump uviedol, že USA musia vychádzať s Ruskom, nie ho tlačiť smerom k Číne ** Bývalý americký prezident poznamenal, že v súčasnosti „Rusko a Čína naberajú na sile spoločne a spoločne“. "Byť v dobrom vzťahu s [ruským prezidentom Vladimirom] Putinom je skvelé. Musíme obchodovať s Ruskom, musíme vychádzať s Ruskom namiesto toho, aby sme Rusko tlačili k Číne," uviedol. Trump tiež dodal, že v súčasnosti „Rusko a Čína naberajú na sile spoločne a spoločne“. 15 apríla americký prezident Joe Biden podpísal dekrét o sankciách proti Rusku. Najmä Washington zakázal americkým spoločnostiam priamo nakupovať dlhové cenné papiere vydané centrálnou bankou, národným investičným fondom alebo ministerstvom financií RF. 16 organizácií a 16 jednotlivcov bolo sankcionovaných za väzby na ruské voľby vo voľbách v USA a osem občanov a právnických osôb za prácu na Kryme. Z Washingtonu bude tiež vyhostených 10 diplomatov, ktorých USA považujú za zástupcov ruských spravodajských služieb. 16 apríla Rusko oznámilo odvetné opatrenia. Okrem toho, že veľvyslancovi USA bolo odporúčané ísť na konzultácie do Washingtonu, vyzvala Ruská federácia 10 amerických diplomatov, aby opustili Moskvu, a začala postup zameraný na zastavenie praxe najímania občanov Ruska a tretích krajín na americké diplomatické účely. misií v Ruskej federácii. Rusko okrem toho zakázalo osem súčasných a bývalých amerických vysokých úradníkov a osobností podieľajúcich sa na vývoji a vykonávaní protiruskej politiky vrátane amerického generálneho prokurátora, riaditeľa FBI, riaditeľa národnej spravodajskej služby, tajomníka vnútornej bezpečnosti a riaditeľovi Federálneho úradu väzenstva v USA, zo vstupu do krajiny. **Tvrdenia o Rusku a Talibane** Podľa Trumpa nedávne udalosti potvrdili, že publikácie v amerických médiách o údajnej ochote Ruskej federácie vyplácať odmeny militantom v Afganistane za vraždy americkej armády boli klamstvom. Bolo to päť a pol roka vyšetrovania a výmyslov, "uviedol v súvislosti s obdobím zápasu o prezidentský úrad a jeho funkčného obdobia.„ Len včera sa ukázalo, že toto všetko o Rusku, Rusku, Rusku bolo falošné, "Trump dodal. zdôrazňujúc, že ​​to potvrdzujú aj nálezy spravodajských služieb. „Všetko je to o oceneniach. Teraz hovoria, že to všetko je lož. Rovnako ako všetko ostatné, “vysvetlil bývalý americký vodca. Hovorkyňa Bieleho domu Jen Psaki už skôr pripustila, že citované verzie majú nízku až strednú dôveru v americké spravodajské služby. V júni 2020 The New York Times vyhlásil, že určitá jednotka ruského vojenského spravodajstva nabádala militantov radikálneho hnutia Taliban (v Ruskej federácii zakázaných) k útokom na príslušníkov medzinárodnej koalície v Afganistane. Trump predtým poznamenal, že americké spravodajské služby uznali tieto verzie za nespoľahlivé. Zároveň ho v roku 2020 niektorí politickí oponenti republikána, ktorý bol v tom čase prezidentom USA, obvinili zo zrady záujmov krajiny, pretože vo svetle publikácií nepodnikol okamžité kroky proti Rusku. . Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov označil uvedené vyhlásenia za lož a ​​„absolútnu kačicu“. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharová uviedla, že relevantné verzie sú špekulácie a fóbie americkej spravodajskej komunity. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11192095
Upravené 20. 4. 2021 o 05:20

Trump uviedol, že USA musia vychádzať s Ruskom, nie ho tlačiť smerom k Číne

Tvrdenia o Rusku a Talibane


Podľa Trumpa nedávne udalosti potvrdili, že publikácie v amerických médiách o údajnej ochote Ruskej federácie vyplácať odmeny militantom v Afganistane za vraždy americkej armády boli klamstvom.


To pre Bidet administratívu vyzerá viac než biedne


[quote="pid:12365, uid:12"]Trump uviedol, že USA musia vychádzať s Ruskom, nie ho tlačiť smerom k Číne[/quote] [quote="pid:12365, uid:12"]Tvrdenia o Rusku a Talibane Podľa Trumpa nedávne udalosti potvrdili, že publikácie v amerických médiách o údajnej ochote Ruskej federácie vyplácať odmeny militantom v Afganistane za vraždy americkej armády boli klamstvom.[/quote] To pre Bidet administratívu vyzerá viac než biedne

Moderátor

1.27k
10
6
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept