Zdravie a záhrada
Bill Gates vidí světlo na konci tunelu

Bill Gates vidí světlo na konci tunelu. Na svět v normálu si ale prý ještě počkáme


Je to obrovská tragédie, uvedl k vývoji pandemie koronaviru americký podnikatel, investor a filantrop Bill Gates. Podle něj se situace vrátí do normálu nejdříve na konci roku 2022. V rozhovoru rovněž vyzdvihl přístup zemí jakými jsou Austrálie, Jižní Korea či Nový Zéland. Naopak většina evropských zemí a Spojené státy podle něj selhaly.
Gates se k situaci ve světě vyjádřil v rozhovoru pro polský deník Gazeta Wyborcza a televizní stanici TVN24. Jedinou dobrou zprávou je podle pětašedesátiletého Američana fakt, že už je vidět světlo na konci tunelu.


„Je zřejmé, že téměř všechny vakcíny, které se do světa dostaly, fungují. Teď se postupně dostávají do celého světa, to je dobře,” uvedl.


„To, co se tady děje, to je obrovská tragédie. Můžeme sice spočítat, jak velké budou ekonomické dopady, už se ale nedopočítáme ztrát, které vznikly v důsledku pandemie. Dopad na vzdělání, na samotné lidi, kteří trpí kvůli opatřením,” přiznal Gates.
„Myslím, že třeba omezení shromažďování při veřejných akcích by mohlo skončit na konci příštího roku. Ale je potřeba, abychom do té doby všichni spolupracovali,” nabádá Gates, který před pandemií varoval a nyní kritizuje většinu zemí, které se podle něj měly lépe připravit.


Podle vývoje očkování ve Spojených státech je podle Gatese pravděpodobné, že do konce letošního roku dostane vakcínu takový počet lidí, aby čísla začala postupně klesat, na nulu se ale podle něj zatím nedostanou. Děti by se nicméně mohly natrvalo vrátit do lavic, určitá omezení se však podle něj nezmění až do konce roku 2022.


Během pandemie si podle Gatese, jenž sám věnoval do boje proti covidu miliony dolarů, některé země vedou o mnoho lépe než ostatní. Za premianty označil Gates Austrálii, Jižní Koreu a Nový Zéland. „Tyto země se vypořádaly se situací velmi dobře,” konstatoval. Naopak většina Evropy a Spojené státy prý selhaly.


Lidstvo by se podle spoluzakladatele Microsoftu mohlo z nynější situace poučit a po skončení pandemie se mnohem lépe připravit. Mohlo by to podle něj znamenat investice, které zlepší celkovou úroveň zdraví. Bojovat by se mělo zejména proti výskytu chřipky, malárie či obrny. „Dostali jsme velkou lekci,” dodal.
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/bill-gates-vidi-svetlo-na-konci-tunelu-na-svet-v-normalu-si-ale-pry-jeste-pockame-40355301


Bill Gates mi připomíná jeden vtip...


Pesimista vidí v tunelu tmu.
Optimista vidí světlo na konci tunelu.
Realista vidí světla vlaku.
Strojvůdce vidí tři blbce na kolejích.


A jak se říká, na každém vtipu je něco pravdy...


"Poblíž egyptského města Tahta se srazily dva vlaky. Je zatím 32 mrtvých. Video"
https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/1207/pobl%C3%AD%C5%BE-egyptsk%C3%A9ho-m%C4%9Bsta-tahta-se-srazily-dva-vlaky-je-zat%C3%ADm-32-mrtv%C3%BDch-video


Myslím, že @Tata Tibor rozebral situaci skvěle.

Bill Gates vidí světlo na konci tunelu. Na svět v normálu si ale prý ještě počkáme Je to obrovská tragédie, uvedl k vývoji pandemie koronaviru americký podnikatel, investor a filantrop Bill Gates. Podle něj se situace vrátí do normálu nejdříve na konci roku 2022. V rozhovoru rovněž vyzdvihl přístup zemí jakými jsou Austrálie, Jižní Korea či Nový Zéland. Naopak většina evropských zemí a Spojené státy podle něj selhaly. Gates se k situaci ve světě vyjádřil v rozhovoru pro polský deník Gazeta Wyborcza a televizní stanici TVN24. Jedinou dobrou zprávou je podle pětašedesátiletého Američana fakt, že už je vidět světlo na konci tunelu. „Je zřejmé, že téměř všechny vakcíny, které se do světa dostaly, fungují. Teď se postupně dostávají do celého světa, to je dobře,” uvedl. „To, co se tady děje, to je obrovská tragédie. Můžeme sice spočítat, jak velké budou ekonomické dopady, už se ale nedopočítáme ztrát, které vznikly v důsledku pandemie. Dopad na vzdělání, na samotné lidi, kteří trpí kvůli opatřením,” přiznal Gates. „Myslím, že třeba omezení shromažďování při veřejných akcích by mohlo skončit na konci příštího roku. Ale je potřeba, abychom do té doby všichni spolupracovali,” nabádá Gates, který před pandemií varoval a nyní kritizuje většinu zemí, které se podle něj měly lépe připravit. Podle vývoje očkování ve Spojených státech je podle Gatese pravděpodobné, že do konce letošního roku dostane vakcínu takový počet lidí, aby čísla začala postupně klesat, na nulu se ale podle něj zatím nedostanou. Děti by se nicméně mohly natrvalo vrátit do lavic, určitá omezení se však podle něj nezmění až do konce roku 2022. Během pandemie si podle Gatese, jenž sám věnoval do boje proti covidu miliony dolarů, některé země vedou o mnoho lépe než ostatní. Za premianty označil Gates Austrálii, Jižní Koreu a Nový Zéland. „Tyto země se vypořádaly se situací velmi dobře,” konstatoval. Naopak většina Evropy a Spojené státy prý selhaly. Lidstvo by se podle spoluzakladatele Microsoftu mohlo z nynější situace poučit a po skončení pandemie se mnohem lépe připravit. Mohlo by to podle něj znamenat investice, které zlepší celkovou úroveň zdraví. Bojovat by se mělo zejména proti výskytu chřipky, malárie či obrny. „Dostali jsme velkou lekci,” dodal. https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/bill-gates-vidi-svetlo-na-konci-tunelu-na-svet-v-normalu-si-ale-pry-jeste-pockame-40355301 Bill Gates mi připomíná jeden vtip... Pesimista vidí v tunelu tmu. Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři blbce na kolejích. A jak se říká, na každém vtipu je něco pravdy... "Poblíž egyptského města Tahta se srazily dva vlaky. Je zatím 32 mrtvých. Video" https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/1207/pobl%C3%AD%C5%BE-egyptsk%C3%A9ho-m%C4%9Bsta-tahta-se-srazily-dva-vlaky-je-zat%C3%ADm-32-mrtv%C3%BDch-video Myslím, že @Tata Tibor rozebral situaci skvěle.

Bill Gates vidí světlo na konci tunelu.


Ja vidím Gatesa na kolajniciach pred reflektorom lokomotívy. smile


[quote="pid:9190, uid:181"]Bill Gates vidí světlo na konci tunelu.[/quote] Ja vidím Gatesa na kolajniciach pred reflektorom lokomotívy. :)

Moderátor

@JS22

Bill Gates mi připomíná jeden vtip...

Pesimista vidí v tunelu tmu.
Optimista vidí světlo na konci tunelu.
Realista vidí světla vlaku.
Strojvůdce vidí tři blbce na kolejích.


A jak se říká, na každém vtipu je něco pravdy...


Je to prosté, každý má svůj úhel pohledu!!!!


@JS22 [quote="pid:9190, uid:181"]Bill Gates mi připomíná jeden vtip... Pesimista vidí v tunelu tmu. Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři blbce na kolejích. A jak se říká, na každém vtipu je něco pravdy...[/quote] Je to prosté, každý má svůj úhel pohledu!!!!
Upravené 28. 3. 2021 o 18:58

Já zase vidím spoustu zatažených oprátek. Každému co zaslouží.


Já zase vidím spoustu zatažených oprátek. Každému co zaslouží.

Bill Gates se zaměřil na nového nepřítele a financuje kontroverzní technologii


Solární geoinženýrství má zabránit oteplování planety


Bill Gates, který nedávno navrhl, aby svět jedl stoprocentně syntetické hovězí maso a řekl, že bitcoin je pro planetu špatný, se zaměřil na nového nepřítele. Na slunce.


Gates a další soukromí dárci podporují Výzkumný program solárního geoinženýrství na Harvardské univerzitě, který brzy zahájí novou studii zabývající se účinností blokování slunečního záření v pronikání na zemský povrch.
https://tech.instory.cz/1425-bill-gates-se-zameril-na-noveho-nepritele-a-financuje-kontroverzni-technologii.html


Taky vám to něco připomíná...?


https://www.youtube.com/watch?v=BrUQ6tlzpvM


A pamatujete, jak skončil tenhle chlápek?
60612b3820057
Mimochodem, skončil v roce 2024...


Bill Gates se zaměřil na nového nepřítele a financuje kontroverzní technologii Solární geoinženýrství má zabránit oteplování planety Bill Gates, který nedávno navrhl, aby svět jedl stoprocentně syntetické hovězí maso a řekl, že bitcoin je pro planetu špatný, se zaměřil na nového nepřítele. Na slunce. Gates a další soukromí dárci podporují Výzkumný program solárního geoinženýrství na Harvardské univerzitě, který brzy zahájí novou studii zabývající se účinností blokování slunečního záření v pronikání na zemský povrch. https://tech.instory.cz/1425-bill-gates-se-zameril-na-noveho-nepritele-a-financuje-kontroverzni-technologii.html Taky vám to něco připomíná...? https://www.youtube.com/watch?v=BrUQ6tlzpvM A pamatujete, jak skončil tenhle chlápek? ![60612b3820057](serve/attachment&path=60612b3820057) Mimochodem, skončil v roce 2024...
Upravené 29. 3. 2021 o 03:20
745
6
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept