Politika v ČR
V Číně žebrali...

Čínská ambasáda nesouhlasí s vyřazením CGN z tendru na Dukovany


https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Cinska-ambasada-nesouhlasi-s-vyrazenim-CGN-z-tendru-na-Dukovany-658518


Přísloví "Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá" naši politici, média, ale i mnoho našich občanů, zřejmě nezná. Zřejmě pořád žijí v představě, že je za to štědře odmění jejich krachující "páníček" za Atlantikem.


Čínská ambasáda nesouhlasí s vyřazením CGN z tendru na Dukovany https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Cinska-ambasada-nesouhlasi-s-vyrazenim-CGN-z-tendru-na-Dukovany-658518 Přísloví "Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá" naši politici, média, ale i mnoho našich občanů, zřejmě nezná. Zřejmě pořád žijí v představě, že je za to štědře odmění jejich krachující "páníček" za Atlantikem.

Mluvčí čínského velvyslanectví v České republice odpověděl na otázku novináře ohledně tendru na výstavbu nového bloku Jaderné elektrárny Dukovany


Otázka:
Podle zprávy Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky ze dne 25. března 2021 bude čínská společnost vyloučena z tendru na výstavbu nového bloku v Jaderné elektrárně Dukovany. Jak to hodnotí čínská strana?


Odpověď:
Čínská strana si všimla příslušné zprávy a vyjadřuje vážné znepokojení a silný nesouhlas nad tím, že česká strana vyloučí čínskou společnost z tendru na zmíněný projekt. Je nutné upozornit, že tento postup české strany se vážně odchyluje od zásady spravedlivé soutěže a pravidel mezinárodního obchodu a vážně poškozuje legitimní práva a zájmy čínského podniku.


Čínská strana proto vyzývá českou stranu, aby napravila tento nesprávný postup, důsledně dodržovala zásady tržní ekonomiky a spravedlivé soutěže, skutečně poskytla čínským společnostem otevřené, spravedlivé, transparentní a nediskriminační obchodní prostředí vhodné pro investování a provoz v České republice a vytvořila nezbytné podmínky pro vzájemně prospěšnou spolupráci mezi Čínou a Českou republikou.


Pozn.: Přišlo internetem...


Mluvčí čínského velvyslanectví v České republice odpověděl na otázku novináře ohledně tendru na výstavbu nového bloku Jaderné elektrárny Dukovany Otázka: Podle zprávy Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky ze dne 25. března 2021 bude čínská společnost vyloučena z tendru na výstavbu nového bloku v Jaderné elektrárně Dukovany. Jak to hodnotí čínská strana? Odpověď: Čínská strana si všimla příslušné zprávy a vyjadřuje vážné znepokojení a silný nesouhlas nad tím, že česká strana vyloučí čínskou společnost z tendru na zmíněný projekt. Je nutné upozornit, že tento postup české strany se vážně odchyluje od zásady spravedlivé soutěže a pravidel mezinárodního obchodu a vážně poškozuje legitimní práva a zájmy čínského podniku. Čínská strana proto vyzývá českou stranu, aby napravila tento nesprávný postup, důsledně dodržovala zásady tržní ekonomiky a spravedlivé soutěže, skutečně poskytla čínským společnostem otevřené, spravedlivé, transparentní a nediskriminační obchodní prostředí vhodné pro investování a provoz v České republice a vytvořila nezbytné podmínky pro vzájemně prospěšnou spolupráci mezi Čínou a Českou republikou. Pozn.: Přišlo internetem...
482
1
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept