Politika v ČR
ČEZ v pátek osloví čtyři uchazeče o dostavbu Dukovan. Dokumenty dostane i Rosatom

Ministerstvo průmyslu v pátek vydá pokyn společnosti ČEZ, aby zahájila fázi bezpečnostního posouzení dostavby jaderné elektrárny Dukovany. Osloví čtyři potenciální uchazeče a předá jim dokumentaci. Mezi společnostmi přitom bude i ruský Rosatom, před kterým varují tuzemské bezpečnostní služby.


„Mohu potvrdit, že MPO dalo investorovi souhlas se zahájením bezpečnostního posouzení, a to vůči uchazečům: EDF, KHNP, Rosatom a Westinghouse,” reagoval na dotaz Novinek ve čtvrtek večer Havlíček. „Tyto společnosti dostanou předběžnou dokumentaci, resp. její další části, a budou požádání o předložení souhrnné informace týkající se struktury nabídek a naplnění bezpečnostních požadavků,” doplnil Havlíček.


O tom, že se krok chystá, informoval jako první Respekt a server Aktuálně.cz. Havlíček však nyní potvrdil, že o kroku nejen uvažuje, ale že ho již jeho resort učinil. Právě dnes přitom Havlíček potvrdil, že samotné vypsání tendru přenechá jeho kabinet až svým nástupcům, kteří vzejdou z říjnových voleb.


Havlíček navíc oznámil, že vláda do tendru nepřipustí čínského zájemce, společnost China General Nuclear Power Corporation. Rosatom přitom ve hře zůstává i přes to, že před jeho účastí varují bezpečnostní služby státu stejně jako před Číňany.


Přístup Rosatomu do tendru ostře kritizuje opozice.
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/cez-v-patek-oslovi-ctyri-uchazece-o-dostavbu-dukovan-dokumenty-dostane-i-rosatom-40355143


Ministerstvo průmyslu v pátek vydá pokyn společnosti ČEZ, aby zahájila fázi bezpečnostního posouzení dostavby jaderné elektrárny Dukovany. Osloví čtyři potenciální uchazeče a předá jim dokumentaci. Mezi společnostmi přitom bude i ruský Rosatom, před kterým varují tuzemské bezpečnostní služby. „Mohu potvrdit, že MPO dalo investorovi souhlas se zahájením bezpečnostního posouzení, a to vůči uchazečům: EDF, KHNP, Rosatom a Westinghouse,” reagoval na dotaz Novinek ve čtvrtek večer Havlíček. „Tyto společnosti dostanou předběžnou dokumentaci, resp. její další části, a budou požádání o předložení souhrnné informace týkající se struktury nabídek a naplnění bezpečnostních požadavků,” doplnil Havlíček. O tom, že se krok chystá, informoval jako první Respekt a server Aktuálně.cz. Havlíček však nyní potvrdil, že o kroku nejen uvažuje, ale že ho již jeho resort učinil. Právě dnes přitom Havlíček potvrdil, že samotné vypsání tendru přenechá jeho kabinet až svým nástupcům, kteří vzejdou z říjnových voleb. Havlíček navíc oznámil, že vláda do tendru nepřipustí čínského zájemce, společnost China General Nuclear Power Corporation. Rosatom přitom ve hře zůstává i přes to, že před jeho účastí varují bezpečnostní služby státu stejně jako před Číňany. Přístup Rosatomu do tendru ostře kritizuje opozice. https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/cez-v-patek-oslovi-ctyri-uchazece-o-dostavbu-dukovan-dokumenty-dostane-i-rosatom-40355143

Mezi Ruskem a Čínou je v otázce jádra rozdíl, tvrdí Havlíček
"Rusko staví nebo připravuje bloky ve dvou zemích Evropské unie, s Ruskem máme dlouhodobé vztahy v oblasti energetiky,"
http://www.msn.com/cs-cz/zpravy/dom%c3%a1c%c3%ad/mezi-ruskem-a-%c4%8d%c3%adnou-je-v-ot%c3%a1zce-j%c3%a1dra-rozd%c3%adl-tvrd%c3%ad-havl%c3%ad%c4%8dek/ar-BB1eZR3j?ocid=ientp


Havlíček chce do tendru na Dukovany i Rusy, Petříček zuří: Ohrožuje Českou republiku
http://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/havl%c3%ad%c4%8dek-chce-do-tendru-na-dukovany-i-rusy-pet%c5%99%c3%ad%c4%8dek-zu%c5%99%c3%ad-ohro%c5%beuje-%c4%8deskou-republiku/ar-BB1eXTlW?ocid=ientp
"Krok ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) ohrožuje Českou republiku, sdělil serveru Aktuálně.cz a týdeníku Respekt."


Prezident měl zase pravdu, už dávno měl být odvolán i se svými kumpány.


**Mezi Ruskem a Čínou je v otázce jádra rozdíl, tvrdí Havlíček** "Rusko staví nebo připravuje bloky ve dvou zemích Evropské unie, s Ruskem máme dlouhodobé vztahy v oblasti energetiky," http://www.msn.com/cs-cz/zpravy/dom%c3%a1c%c3%ad/mezi-ruskem-a-%c4%8d%c3%adnou-je-v-ot%c3%a1zce-j%c3%a1dra-rozd%c3%adl-tvrd%c3%ad-havl%c3%ad%c4%8dek/ar-BB1eZR3j?ocid=ientp **Havlíček chce do tendru na Dukovany i Rusy, Petříček zuří: Ohrožuje Českou republiku** http://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/havl%c3%ad%c4%8dek-chce-do-tendru-na-dukovany-i-rusy-pet%c5%99%c3%ad%c4%8dek-zu%c5%99%c3%ad-ohro%c5%beuje-%c4%8deskou-republiku/ar-BB1eXTlW?ocid=ientp "Krok ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) ohrožuje Českou republiku, sdělil serveru Aktuálně.cz a týdeníku Respekt." Prezident měl zase pravdu, už dávno měl být odvolán i se svými kumpány.

Petříček zuří: Ohrožuje Českou republiku
Lepší formulace: "Petříček zuří, a přitom ohrožuje Českou republiku".


[quote="pid:9032, uid:177"]Petříček zuří: Ohrožuje Českou republiku[/quote] Lepší formulace: "Petříček zuří, a přitom ohrožuje Českou republiku".

Niedermayer (TOP 09): Česká jaderná past aneb Rosatom je stále blíž - píší o tom Parlamentní listy . Niedermayer píše, že nastala situace, kdy není odkud brát (samozřejmě Rusko je mimo):


  • EdF u své pilotní elektrárny ve Flamanville navýšila náklady 5x oproti projektu
  • zkrachovalý Westinghouse byl reinkarnován finančníky, asi to i u bývalého bankéře nejspíš příliš nebudí důvěru :)
  • korejská KHNP je zvyklá na podmínky platící v arabských zemích

No a zajímavý závěr:
"Je možné, že jaderná energetika v Evropě druhý dech chytí. Ale se zapojením naší země do této „renesance“ bych počkal, až se jinde ukáže, že se to dá udělat za náklady přijatelné a v čase, který odpovídá plánům. Zatím je pouze znovu a znovu ověřováno, že tomu tak není. A myslím, že pokračování vládního projektu, které bude stát samo o sobě bez stavby desítky miliard, to potvrdí."


A moje poznámka, do které jsem si slovíčka vypůjčil:
"Hergot Niedermayere, vy jste snad génius. Nejdokonalejší odpověď, kterou jsem kdy slyšel. Vy musíte mít IQ aspoň 160. Vy máte na víc, vojíne Niedermayere."


Niedermayer (TOP 09): Česká jaderná past aneb Rosatom je stále blíž - píší o tom [Parlamentní listy](https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Niedermayer-TOP-09-Ceska-jaderna-past-aneb-Rosatom-je-stale-bliz-659518) . Niedermayer píše, že nastala situace, kdy není odkud brát (samozřejmě Rusko je mimo): - EdF u své pilotní elektrárny ve Flamanville navýšila náklady 5x oproti projektu - zkrachovalý Westinghouse byl reinkarnován finančníky, asi to i u bývalého bankéře nejspíš příliš nebudí důvěru :) - korejská KHNP je zvyklá na podmínky platící v arabských zemích No a zajímavý závěr: "Je možné, že jaderná energetika v Evropě druhý dech chytí. Ale se zapojením naší země do této „renesance“ bych počkal, až se jinde ukáže, že se to dá udělat za náklady přijatelné a v čase, který odpovídá plánům. Zatím je pouze znovu a znovu ověřováno, že tomu tak není. A myslím, že pokračování vládního projektu, které bude stát samo o sobě bez stavby desítky miliard, to potvrdí." A moje poznámka, do které jsem si slovíčka vypůjčil: "Hergot Niedermayere, vy jste snad génius. Nejdokonalejší odpověď, kterou jsem kdy slyšel. Vy musíte mít IQ aspoň 160. Vy máte na víc, vojíne Niedermayere."

S jádrem si ještě užijeme. na něm se bude lámat chleba. Pokud uhrajeme ještě nějaký čas, shnilé ovoce samo spadne. A s nim i plíseň a hniloba českého původu.


S jádrem si ještě užijeme. na něm se bude lámat chleba. Pokud uhrajeme ještě nějaký čas, shnilé ovoce samo spadne. A s nim i plíseň a hniloba českého původu.

na něm se bude lámat chleba.


"Lámání chleba" ohledně jaderných elektráren u nás zřejmě probíhá současně s výstavbou plynovodu NORD STRAM 2 z Ruska do Německa a zařízeními s ním souvisejícími.
Jen tak si lze vysvětlit obrat naší vlády o 100% ohledně oslovení ruského Rosatomu. Opozice zřejmě z nedostatku informací "netuší", co činí...


"...již v březnu se ministr zahraničí Antony Blinken obrátil na předsedu české vlády Andreje Babiše s výzvou, aby bylo vyhlášeno „transparentní výběrové řízení“ k Dukovanům a nebyla povolena účast Ruska a Číny.."
https://cz.sputniknews.com/nazory/2021040413431053-amerika-zakazala-jadernou-spolupraci-s-ruskem-nazor/


Další doklad o tom, že se "něco děje", i proti pokynům z USA...


[quote="pid:9913, uid:57"]na něm se bude lámat chleba.[/quote] "Lámání chleba" ohledně jaderných elektráren u nás zřejmě probíhá současně s výstavbou plynovodu NORD STRAM 2 z Ruska do Německa a zařízeními s ním souvisejícími. Jen tak si lze vysvětlit obrat naší vlády o 100% ohledně oslovení ruského Rosatomu. Opozice zřejmě z nedostatku informací "netuší", co činí... "...již v březnu se ministr zahraničí Antony Blinken obrátil na předsedu české vlády Andreje Babiše s výzvou, aby bylo vyhlášeno „transparentní výběrové řízení“ k Dukovanům a nebyla povolena účast Ruska a Číny.." https://cz.sputniknews.com/nazory/2021040413431053-amerika-zakazala-jadernou-spolupraci-s-ruskem-nazor/ Další doklad o tom, že se "něco děje", i proti pokynům z USA...
Upravené 4. 4. 2021 o 19:16

Další doklad o tom, že se "něco děje", i proti pokynům z USA...


Že by v tom byla vyšší suverenizace Německa od Spocených států? Naše země je s ním ekonomicky silně spojena, proto taková odvaha některých politiků. Jakmile bude dostavěn Nord Stream 2, kostky budou vrženy a sféra vlivu dána. Nemá smysl čůrat proti větru. :-) A Německo nebude chtít přijít o své otroky držící jim ekonomiku. Pro obyčejné lidi je to z deště pod okap, dle mého názoru.


[quote="pid:9925, uid:270"]Další doklad o tom, že se "něco děje", i proti pokynům z USA...[/quote] Že by v tom byla vyšší suverenizace Německa od Spocených států? Naše země je s ním ekonomicky silně spojena, proto taková odvaha některých politiků. Jakmile bude dostavěn Nord Stream 2, kostky budou vrženy a sféra vlivu dána. Nemá smysl čůrat proti větru. :-) A Německo nebude chtít přijít o své otroky držící jim ekonomiku. Pro obyčejné lidi je to z deště pod okap, dle mého názoru.

Luděk Niedermayer (TOP 09)
Včera v 18:48
·
Česká jaderná past - aneb, Rosatom je stále blíž


https://www.facebook.com/Niedermayer.Ludek/posts/2907702726167345


"Nebylo by překvapením, kdyby kolem Rosatomu (fakticky, ne formálně) vzniklo velmi široké konsorcium firem, které nakonec "nejlepší nabídku" dají. Nebylo by to poprvé (samozřejmě i Maďarsku mají jak firmy z kontinentu tak USA svůj podíl), a ačkoliv realita bude jiná, Rosatom se moudře bude tvářit, že je jen jedním z partnerů."


Troubení na ústup ?!


Luděk Niedermayer (TOP 09) Včera v 18:48 · Česká jaderná past - aneb, Rosatom je stále blíž https://www.facebook.com/Niedermayer.Ludek/posts/2907702726167345 "Nebylo by překvapením, kdyby kolem Rosatomu (fakticky, ne formálně) vzniklo velmi široké konsorcium firem, které nakonec "nejlepší nabídku" dají. Nebylo by to poprvé (samozřejmě i Maďarsku mají jak firmy z kontinentu tak USA svůj podíl), a ačkoliv realita bude jiná, Rosatom se moudře bude tvářit, že je jen jedním z partnerů." Troubení na ústup ?!

Dukovany: Rusové dají nejlepší nabídku, bojí se politik TOP 09. A bude zle


https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Dukovany-Rusove-daji-nejlepsi-nabidku-boji-se-politik-TOP-09-A-bude-zle-659534


Darebák, podle tohoto gaunera tedy máme přijmout tu nejhorší ?


Dukovany: Rusové dají nejlepší nabídku, bojí se politik TOP 09. A bude zle https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Dukovany-Rusove-daji-nejlepsi-nabidku-boji-se-politik-TOP-09-A-bude-zle-659534 Darebák, podle tohoto gaunera tedy máme přijmout tu nejhorší ?

ano, to uz zaznelo v mediach, ze Rosatom je velku spokojny aj s rolou subdodavatela. Este je moznost, ze Westinghouse to dostane za dvojnasobnu cenu a Rosatom ako subdodavatel doda:-)) ked to ide s LNG....


ano, to uz zaznelo v mediach, ze Rosatom je velku spokojny aj s rolou subdodavatela. Este je moznost, ze Westinghouse to dostane za dvojnasobnu cenu a Rosatom ako subdodavatel doda:-)) ked to ide s LNG....

ale zasa asi je pravdepodobnejsie ze sa to zrealizuje takto cez Juznu Koreu


ale zasa asi je pravdepodobnejsie ze sa to zrealizuje takto cez Juznu Koreu

To je ale troufalé tvrzení, že "Myslím, že hlavní riziko tkví v tom, že většina opozice i veřejnosti ve vládním dukovanském projektu vidí jen jedno riziko"
Jak ví, že i většina veřejnosti?
A další tvrzení, že "„Problém bude mít ale česká opoziční politika, která možná v té době bude u moci".
Je si docela jistý, chlapec, že?


To je ale troufalé tvrzení, že "Myslím, že hlavní riziko tkví v tom, že většina opozice i veřejnosti ve vládním dukovanském projektu vidí jen jedno riziko" Jak ví, že i většina veřejnosti? A další tvrzení, že "„Problém bude mít ale česká opoziční politika, která možná v té době bude u moci". Je si docela jistý, chlapec, že?

On ten nosatec samozřejmě nevidí veřejnost coby společnost. Mluví o té "frňákovské" veřejnosti, s ušisky jako plachta.
Z tohoto úhlu pohledu má pravdu. Parazitická menšina je zneklidněna.


On ten nosatec samozřejmě nevidí veřejnost coby společnost. Mluví o té "frňákovské" veřejnosti, s ušisky jako plachta. Z tohoto úhlu pohledu má pravdu. Parazitická menšina je zneklidněna.
1.07k
13
11
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept