História
Pred 22 rokmi zaútočila organizácia NATO proti Srbsku a Čiernej hore. Bez súhlasu OSN

Srbsko si dnes pripomína 22. výročie od začiatku bombardovania NATO proti Srbsku a Čiernej Hore, teda proti bývalým Juhoslovanským zväzovým republikám (SRJ). Rozhodnutie zaútočiť na Juhosláviu bolo prvým v histórii, ktoré padlo bez súhlasu Rady bezpečnosti OSN.


Bombardovanie trvalo 79 dní a malo za následok najmenej 2 500 úmrtí a viac ako 12 500 zranení . Útoky na Srbsko sa začali 24. marca 1999 a posledný sa odohral neďaleko Kosovskej Kamenice 10. júna o 13:15 SEČ. Počet obetí vojenských a policajných síl dosiahol 1 008, z toho 659 vojakov a 349 policajtov. Zranilo sa okolo 6 000 civilistov, z toho 2 700 detí. Celková škoda sa odhadovala na desiatky miliárd dolárov. NATO nikdy nezverejnilo svoje straty.


Rozhodnutie zaútočiť na Juhosláviu bolo prvým v histórii, ktoré sa prijalo bez súhlasu Rady bezpečnosti OSN, a rozkaz vydal americkému generálovi Wesleymu Clarkovi, v tom čase spojeneckému veliteľovi, generálny tajomník NATO Javier Solana.
Juhoslávia bola napadnutá pod zámienkou neúspechu v rozhovoroch o budúcom statuse juhosrbskej provincie Kosovo, ktoré sa konali v Rambouillet a Paríži. Po ratifikácii rozhodnutia o neprijatí zahraničných vojsk srbským parlamentom, ktorý navrhol, aby sily OSN monitorovali mierové riešenie konfliktov v Kosove, zahájilo NATO 24. marca 1999 o 19:45 SEČ nálety.


NATO čelilo čoraz väčšiemu diplomatickému tlaku a ukončilo bombardovanie podpísaním Vojenskej technickej dohody v Kumanove 9. júna 1999 a posledné rakety padli 10. júna o 13:30 SEČ neďaleko Kosovskej Kamenice.


K dnešnému výročiu sa vyjadril srbský prezident Alexandar Vučič.


https://www.zurnalplus.sk/?p=1672&fbclid=IwAR0Xlw7Y2Pq2Ahs4IJqtNLMpwDzIdfu-k3SZ4InnR15Y-gaNaCx4rkzwfXI


Srbsko si dnes pripomína 22. výročie od začiatku bombardovania NATO proti Srbsku a Čiernej Hore, teda proti bývalým Juhoslovanským zväzovým republikám (SRJ). Rozhodnutie zaútočiť na Juhosláviu bolo prvým v histórii, ktoré padlo bez súhlasu Rady bezpečnosti OSN. Bombardovanie trvalo 79 dní a malo za následok najmenej 2 500 úmrtí a viac ako 12 500 zranení . Útoky na Srbsko sa začali 24. marca 1999 a posledný sa odohral neďaleko Kosovskej Kamenice 10. júna o 13:15 SEČ. Počet obetí vojenských a policajných síl dosiahol 1 008, z toho 659 vojakov a 349 policajtov. Zranilo sa okolo 6 000 civilistov, z toho 2 700 detí. Celková škoda sa odhadovala na desiatky miliárd dolárov. NATO nikdy nezverejnilo svoje straty. Rozhodnutie zaútočiť na Juhosláviu bolo prvým v histórii, ktoré sa prijalo bez súhlasu Rady bezpečnosti OSN, a rozkaz vydal americkému generálovi Wesleymu Clarkovi, v tom čase spojeneckému veliteľovi, generálny tajomník NATO Javier Solana. Juhoslávia bola napadnutá pod zámienkou neúspechu v rozhovoroch o budúcom statuse juhosrbskej provincie Kosovo, ktoré sa konali v Rambouillet a Paríži. Po ratifikácii rozhodnutia o neprijatí zahraničných vojsk srbským parlamentom, ktorý navrhol, aby sily OSN monitorovali mierové riešenie konfliktov v Kosove, zahájilo NATO 24. marca 1999 o 19:45 SEČ nálety. NATO čelilo čoraz väčšiemu diplomatickému tlaku a ukončilo bombardovanie podpísaním Vojenskej technickej dohody v Kumanove 9. júna 1999 a posledné rakety padli 10. júna o 13:30 SEČ neďaleko Kosovskej Kamenice. K dnešnému výročiu sa vyjadril srbský prezident Alexandar Vučič. https://www.zurnalplus.sk/?p=1672&fbclid=IwAR0Xlw7Y2Pq2Ahs4IJqtNLMpwDzIdfu-k3SZ4InnR15Y-gaNaCx4rkzwfXI

Srbsko si dnes pripomína 22. výročie od začiatku bombardovania NATO proti Srbsku a Čiernej Hore, teda proti bývalým Juhoslovanským zväzovým republikám (SRJ).
Berenika děkuji za vzpomínku!


[quote="pid:8587, uid:12"]Srbsko si dnes pripomína 22. výročie od začiatku bombardovania NATO proti Srbsku a Čiernej Hore, teda proti bývalým Juhoslovanským zväzovým republikám (SRJ).[/quote]Berenika děkuji za vzpomínku!

Dnes uplynulo už 22 rokov od bombardovania Juhoslávie lietadlami NATO.
Bola to najväčšia vojenská agresia na európskom kontinente od čias druhej svetovej vojny.
NATO zaútočilo na zvrchovaný štát bez súhlasu Bezpečnostnej rady OSN, v rozpore s medzinárodným právom.
Išlo o vojnový zločin, hlavným iniciátorom ktorého boli Spojené štáty americké.
Je hanbou nielen tzv.vyspelého sveta, ale aj celého ľudstva, že doteraz neboli potrestaní jeho páchatelia.
Nedávno americký prezident Biden nazval v pometení svojej chorej mysle ruského prezidenta Putina vrahom .
Skutočným vrahom však bol jeho predchodca Bill Clinton, ktorý dal pokyn na bombardovanie - vraždenie tisícok nevinných ľudí.
Je a pre históriu ostane navždy hanbou nášho národa , že spolupáchateľmi tohto vojnového zločinu bola aj vláda SR.
Nikdy by sme nemali zabudnúť mená tých jej členov, ktorí hlasovali ZA povolenie preletov nad územím Slovenska a tým umožnili tento zločin.
Menovite sú to títo ľudia :
Mikuláš Dzurinda
Eduard Kukan
Brigita Schmögnerová
Gabriel Palacka
István Harna
Ivan Mikloš
Ladislav Pittner
Ľubomír Fogaš
Ľudovít Černák
Mária Macková
Milan Ftáčnik
Milan Kňažko
Pál Czáky
Pavol Hamžík
Pavol Kanis
Peter Magvaši
Tibor Šagát
Títo ministri hlasovali ZA súhlas s preletmi a veľmi dobre vedeli, o akú operáciu pôjde .
Pri hlasovaní sa ZDRŽALI:
Ján Čarnogurský
Pavol Koncoš
Zdržanie sa v situácii, keď ide o životy ľudí, je zbabelé a pokrytecké .
Umyť si ruky a nechať rozhodnúť o zle iných , to už poznáme z Biblie ...
Ak by Slovensko vtedy súhlas nedalo, bombardéry NATO by sa nad územie Juhoslávie nedostali .
Rakúsko súhlas odmietlo.
Vina Slovenska je o to väčšia , že sme lietadla vrahov poslali srbskému , slovanskému národu a našim Slovákom, ktorým sa Juhoslávia stala vlasťou .
Pre mňa osobne bolo obrovským sklamaním, že napriek tejto zrade sa Mikuláš Dzurinda v ďalších voľbách znovu stal z rozhodnutia Slovákov ich víťazom ...
Smutné že mnohí vtedy hrdosť a svedomie predali za prísľub dvojnásobných platov, za svoje plné brucho ...
Poučíme sa vôbec niekedy z histórie ?!
Ja na toto obdobie NIKDY nezabudnem. Vždy budem mať pred očami úžas a údiv v očiach môjho srbského kamaráta a jeho ženy , keď sa práve dozvedeli , že bombardujú Belehrad, kde žila jeho matka.
A nikdy mi z pamäte nevymizne úškrn a smiech Mikuláša Dzurindu, keď som mu v parlamente vmietla do tváre , čo jeho vláda spôsobila, že na Belehrad padajú bomby a umierajú tam nevinní ľudia.
On sa smial ....


https://www.facebook.com/anna.belousovova/posts/3817447718331875


Dnes uplynulo už 22 rokov od bombardovania Juhoslávie lietadlami NATO. Bola to najväčšia vojenská agresia na európskom kontinente od čias druhej svetovej vojny. NATO zaútočilo na zvrchovaný štát bez súhlasu Bezpečnostnej rady OSN, v rozpore s medzinárodným právom. Išlo o vojnový zločin, hlavným iniciátorom ktorého boli Spojené štáty americké. Je hanbou nielen tzv.vyspelého sveta, ale aj celého ľudstva, že doteraz neboli potrestaní jeho páchatelia. Nedávno americký prezident Biden nazval v pometení svojej chorej mysle ruského prezidenta Putina vrahom . Skutočným vrahom však bol jeho predchodca Bill Clinton, ktorý dal pokyn na bombardovanie - vraždenie tisícok nevinných ľudí. Je a pre históriu ostane navždy hanbou nášho národa , že spolupáchateľmi tohto vojnového zločinu bola aj vláda SR. Nikdy by sme nemali zabudnúť mená tých jej členov, ktorí hlasovali ZA povolenie preletov nad územím Slovenska a tým umožnili tento zločin. Menovite sú to títo ľudia : Mikuláš Dzurinda Eduard Kukan Brigita Schmögnerová Gabriel Palacka István Harna Ivan Mikloš Ladislav Pittner Ľubomír Fogaš Ľudovít Černák Mária Macková Milan Ftáčnik Milan Kňažko Pál Czáky Pavol Hamžík Pavol Kanis Peter Magvaši Tibor Šagát Títo ministri hlasovali ZA súhlas s preletmi a veľmi dobre vedeli, o akú operáciu pôjde . Pri hlasovaní sa ZDRŽALI: Ján Čarnogurský Pavol Koncoš Zdržanie sa v situácii, keď ide o životy ľudí, je zbabelé a pokrytecké . Umyť si ruky a nechať rozhodnúť o zle iných , to už poznáme z Biblie ... Ak by Slovensko vtedy súhlas nedalo, bombardéry NATO by sa nad územie Juhoslávie nedostali . Rakúsko súhlas odmietlo. Vina Slovenska je o to väčšia , že sme lietadla vrahov poslali srbskému , slovanskému národu a našim Slovákom, ktorým sa Juhoslávia stala vlasťou . Pre mňa osobne bolo obrovským sklamaním, že napriek tejto zrade sa Mikuláš Dzurinda v ďalších voľbách znovu stal z rozhodnutia Slovákov ich víťazom ... Smutné že mnohí vtedy hrdosť a svedomie predali za prísľub dvojnásobných platov, za svoje plné brucho ... Poučíme sa vôbec niekedy z histórie ?! Ja na toto obdobie NIKDY nezabudnem. Vždy budem mať pred očami úžas a údiv v očiach môjho srbského kamaráta a jeho ženy , keď sa práve dozvedeli , že bombardujú Belehrad, kde žila jeho matka. A nikdy mi z pamäte nevymizne úškrn a smiech Mikuláša Dzurindu, keď som mu v parlamente vmietla do tváre , čo jeho vláda spôsobila, že na Belehrad padajú bomby a umierajú tam nevinní ľudia. On sa smial .... https://www.facebook.com/anna.belousovova/posts/3817447718331875

JankA

Mikuláš Dzurinda slúži americkej štátnej elite dodnes, naozaj vzorový podpindos, tentokrát na povel šteká na Rusko a hucká Európanov do vojny na Ukrajine.
https://www.youtube.com/watch?v=G99hsj7-0Io


Video je z telekonferencie zo 17. marca 2021, kde sa hlboko zamýšľa s ďalšími podpindosmi o strate rešpektu a vplyve Ruska kvôli porušeniu ľudských práv Navaľného za to, že bol odsúdený a uväznený. Oplatí sa pustiť a vypočuť aspoň kúsok, kde Dzurinda vypúšťa tie svoje litánie, dosť odpudivá osôbka je to.


Mikuláš Dzurinda slúži americkej štátnej elite dodnes, naozaj vzorový podpindos, tentokrát na povel šteká na Rusko a hucká Európanov do vojny na Ukrajine. https://www.youtube.com/watch?v=G99hsj7-0Io Video je z telekonferencie zo 17. marca 2021, kde sa hlboko zamýšľa s ďalšími podpindosmi o strate rešpektu a vplyve Ruska kvôli porušeniu ľudských práv Navaľného za to, že bol odsúdený a uväznený. Oplatí sa pustiť a vypočuť aspoň kúsok, kde Dzurinda vypúšťa tie svoje litánie, dosť odpudivá osôbka je to.
Upravené 24. 3. 2021 o 16:01
349
3
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept