Zahraničná politika
Ujo Bidon zase perlil

A ešte raz: Biden šokoval zvláštnym činom (VIDEO)


Nestihli sme sa vzdialiť od pádu prezidenta USA v lietadle na ceste do Georgii, keď Joe Biden opäť šokoval verejnosť.


Na stretnutí v Centre pre kontrolu a prevenciu chorôb v Atlante ukončil svoj prejav svojim tradičným „Ďakujem, ďakujem, ďakujem“ (nepožičal si Petro Porošenko svoj štýl nekonečného „dakovania“ od Bidena?) A povedal: "Rád by som ustúpil slovu. viceprezidentke, ktorá je inteligentnejšia ako ja."


video v linku


https://rusvesna.su/news/1616309928


**A ešte raz: Biden šokoval zvláštnym činom** (VIDEO) Nestihli sme sa vzdialiť od pádu prezidenta USA v lietadle na ceste do Georgii, keď Joe Biden opäť šokoval verejnosť. Na stretnutí v Centre pre kontrolu a prevenciu chorôb v Atlante ukončil svoj prejav svojim tradičným „Ďakujem, ďakujem, ďakujem“ (nepožičal si Petro Porošenko svoj štýl nekonečného „dakovania“ od Bidena?) A povedal: "**Rád by som ustúpil slovu. viceprezidentke, ktorá je inteligentnejšia ako ja." ** video v linku https://rusvesna.su/news/1616309928

Stephen Miller: Američtí nepřátelé vidí, že prezident není ve své kůži a „útočí“ (Fox News, USA)


Vpátek 19. března varoval bývalý hlavní poradce Trumpa Stephen Miller, že slovní přešlapy a přešlapy prezidenta Bidena se stávají „krizí národní bezpečnosti“.


"Naši protivníci z celého světa - Írán, Rusko, Venezuela a Čína - se dívají na Spojené státy a jejich hlavního představitele, prezidenta naší země, který bez taháku nedokáže vydržet ani neškodný rozhovor - a který padl tři krát při stoupání po schodech. Je smutné to vidět, “řekl Miller během svého vystoupení v programu Hannity Fox News.


Millerovy komentáře přišly poté, co hostitel pořadu Sean Hannity ukázal videa Bidena, který žádal o tahák v reakci na otázky a nazval viceprezidenta „prezidentem Harrisem“.


Dříve v pátek 19. března Biden několikrát zakopl při chůzi po schodech na palubu prezidentova letadla na společné základně Andrews v Marylandu.


"Nedělá mi to žádnou radost," řekl Miller. - To je nesmírně vážné. Mnohokrát jsem vystoupil a sestoupil po tomto schodišti. Není to kluzké - letectvo se stará o to, aby nebylo kluzké. “


Hannity poznamenal, že tisk do značné míry ignoroval incident, kdy Biden vystoupil po schodišti, ve srovnání s rozsáhlým mediálním pokrytím epizody, kdy tehdejší prezident Trump opatrně sestoupil z rampy po události ve West Pointu v New Yorku.


Hannity ukázal výňatky ze zpráv Jonathana Lemira z Associated Press a Joea Scarborougha z MSNBC , které kritizovaly Trumpa a diskutovaly o tom, zda mu jeho fyzická podoba umožňuje sloužit jako prezidentovi.


Lemire v té době řekl, že vzhledem k Trumpově fyzické kondici by neměl během prezidentské kampaně v roce 2020 kritizovat Bidena.


"Poukazuji na to, co je zřejmé, protože je prezidentem Spojených států, vůdcem svobodného světa a vrchním velitelem armády." Toto je nejtěžší práce na světě - nejtěžší práce na světě, “komentoval Hannity.


Později v rámci programu Miller uvedl, že ruský prezident Vladimir Putin jasně vidí v Bidenově vědomí očividnou míru jasnosti, a proto bývalý agent KGB nedávno vyzval amerického prezidenta k živé debatě - poté, co ho Biden nazval „zabijákem“.


"Otevřeně se nám smějí." Smějí se prezidentovi Bidenovi. To je ponižující a všechno komplikuje skutečnost, že náš vrchní velitel "není ve své kůži" a neadekvátní, “řekl Miller.


"Před námi jsou nepříjemné epizody, jako to, co se stalo na Aljašce, kde se nám Čína odvážila přednášet o lidských právech." Viděli [ministr zahraničí Anthony Anthony] Blinken a [poradce pro národní bezpečnost Jake] Sullivan jen to a smířili se s tím? “ - uvažoval Miller.


Miller dospěl k závěru, že američtí diplomaté se „za Ameriku omluvili“ částečně proto, že „nemají vůdce nahoře“. "Prezident není sám sebou." Ostatní země vidí tuto slabost a oni útočí. Nyní jsme stále více v nebezpečí. “
https://inosmi.ru/politic/20210321/249384123.html


Biden se více podobá generálnímu tajemníkovi SSSR Černěnkovi, i když si osobně myslím, že Černěnko byl na tom líp.


Stephen Miller: Američtí nepřátelé vidí, že prezident není ve své kůži a „útočí“ (Fox News, USA) Vpátek 19. března varoval bývalý hlavní poradce Trumpa Stephen Miller, že slovní přešlapy a přešlapy prezidenta Bidena se stávají „krizí národní bezpečnosti“. "Naši protivníci z celého světa - Írán, Rusko, Venezuela a Čína - se dívají na Spojené státy a jejich hlavního představitele, prezidenta naší země, který bez taháku nedokáže vydržet ani neškodný rozhovor - a který padl tři krát při stoupání po schodech. Je smutné to vidět, “řekl Miller během svého vystoupení v programu Hannity Fox News. Millerovy komentáře přišly poté, co hostitel pořadu Sean Hannity ukázal videa Bidena, který žádal o tahák v reakci na otázky a nazval viceprezidenta „prezidentem Harrisem“. Dříve v pátek 19. března Biden několikrát zakopl při chůzi po schodech na palubu prezidentova letadla na společné základně Andrews v Marylandu. "Nedělá mi to žádnou radost," řekl Miller. - To je nesmírně vážné. Mnohokrát jsem vystoupil a sestoupil po tomto schodišti. Není to kluzké - letectvo se stará o to, aby nebylo kluzké. “ Hannity poznamenal, že tisk do značné míry ignoroval incident, kdy Biden vystoupil po schodišti, ve srovnání s rozsáhlým mediálním pokrytím epizody, kdy tehdejší prezident Trump opatrně sestoupil z rampy po události ve West Pointu v New Yorku. Hannity ukázal výňatky ze zpráv Jonathana Lemira z Associated Press a Joea Scarborougha z MSNBC , které kritizovaly Trumpa a diskutovaly o tom, zda mu jeho fyzická podoba umožňuje sloužit jako prezidentovi. Lemire v té době řekl, že vzhledem k Trumpově fyzické kondici by neměl během prezidentské kampaně v roce 2020 kritizovat Bidena. "Poukazuji na to, co je zřejmé, protože je prezidentem Spojených států, vůdcem svobodného světa a vrchním velitelem armády." Toto je nejtěžší práce na světě - nejtěžší práce na světě, “komentoval Hannity. Později v rámci programu Miller uvedl, že ruský prezident Vladimir Putin jasně vidí v Bidenově vědomí očividnou míru jasnosti, a proto bývalý agent KGB nedávno vyzval amerického prezidenta k živé debatě - poté, co ho Biden nazval „zabijákem“. "Otevřeně se nám smějí." Smějí se prezidentovi Bidenovi. To je ponižující a všechno komplikuje skutečnost, že náš vrchní velitel "není ve své kůži" a neadekvátní, “řekl Miller. "Před námi jsou nepříjemné epizody, jako to, co se stalo na Aljašce, kde se nám Čína odvážila přednášet o lidských právech." Viděli [ministr zahraničí Anthony Anthony] Blinken a [poradce pro národní bezpečnost Jake] Sullivan jen to a smířili se s tím? “ - uvažoval Miller. Miller dospěl k závěru, že američtí diplomaté se „za Ameriku omluvili“ částečně proto, že „nemají vůdce nahoře“. "Prezident není sám sebou." Ostatní země vidí tuto slabost a oni útočí. Nyní jsme stále více v nebezpečí. “ https://inosmi.ru/politic/20210321/249384123.html Biden se více podobá generálnímu tajemníkovi SSSR Černěnkovi, i když si osobně myslím, že Černěnko byl na tom líp.

Opět jen konstatování, že varianta Biden je pro konečný cíl daleko efektivnější, i když zdlouhavější, než varianta Trump. A co je podstatné , VVP získává pro svůj poces jak globální, tak i domácí, daleko větší prostor. A zjevně si ho užívá...
Trump se v klidu připravuje na Republiku Spocené státy...
Jen ta Evropa.


Opět jen konstatování, že varianta Biden je pro konečný cíl daleko efektivnější, i když zdlouhavější, než varianta Trump. A co je podstatné , VVP získává pro svůj poces jak globální, tak i domácí, daleko větší prostor. A zjevně si ho užívá... Trump se v klidu připravuje na Republiku Spocené státy... Jen ta Evropa.

Američania sa smejú novému americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi


Nový a prakticky samozvaný prezident USA Joe Biden už nie je so svojimi voličmi taký šťastný. Dôvodom je buď vek staršieho demokrata, alebo v zásade jeho neschopnosť vykonávať činnosti na takom dôležitom poste. Nedávne udalosti spojené s Bidenom spôsobili, že obyvatelia „slobodnej“ Ameriky si položili otázku, či takého vodcu štátu skutočne potrebujú. Teraz sa prezidentská administratíva pomocou kontrolovaných médií snaží dokázať, že deduško Biden môže komunikovať s novinármi bez väčšieho váhania. Nešikovný, zábavný, ale aspoň sa snaží.


Spravte si nedávne video vo Washington Post a Bloomberg, na ktorom boli zábery z Bidenu zobrazené na fotografii nádvoria pred Bielym domom. Upravené video sa ukázalo ako veľmi zábavné, nebyť podania rúk ľuďom, ktorí strčili obraz so starcom do popredia pred „novinárske mikrofóny“, ktoré sa v skutočnosti nemali skrývať za ruky prezidenta . Starec však ani pre vopred pripravenú nahrávku nedokázal spojiť dve slová: pseudonovinári sa začali Bidena pýtať na jeho možnú cestu do zahraničia, na čo prezident iba odpovedal: „Teraz nie!“ a odišiel do západu slnka. Prečo bolo potrebné natočiť také hlúpe a nezmyselné video - nikto tomu nerozumie. Pokiaľ ide o Bidenove vyhlásenia o ruských úradoch, všetko išlo celkom predvídateľne. Po jeho vyhláseniach však vodca „hrdej a silnej“ krajiny z nejakého dôvodu odmietol verejne diskutovať s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Nie je jasné, či sa starý muž zľakol alebo jednoducho v starobe nepochopil, kto a čo mu ponúka. Po takomto rozhodnutí však Američania naznačili, že súčasný prezident USA si jednoducho počas rozhovoru nemohol udržať rovnocenné postavenie so šéfom Ruskej federácie.


Biden sa Putinovi nevyrovná! Putin by nimi utrel podlahu! Pochybujem, že by to Biden vôbec niekedy urobil, “poznamenali diváci americkej televíznej stanice Fox News. Niektorí sú však úplne presvedčení, že nový prezident je „hanbou USA“ a ďalším potvrdením toho, že krajina pomaly slabne. Väčšina komentátorov poznamenala, že ak by došlo k rozhovoru medzi vodcami oboch svetových mocností, určite by „zakorenili“ prezidenta Ruskej federácie. K situácii dokonca niekto pristupoval s humorom: „Samozrejme, Biden je veľmi zaneprázdnený! Nemôže poskladať z 200 dielikov puzzle! “- zasmial sa užívateľ webu.


https://politikus.ru/events/135047-amerikancy-smeyutsya-nad-novym-prezidentom-ssha-dzho-baydenom.html


**Američania sa smejú novému americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi** Nový a prakticky samozvaný prezident USA Joe Biden už nie je so svojimi voličmi taký šťastný. Dôvodom je buď vek staršieho demokrata, alebo v zásade jeho neschopnosť vykonávať činnosti na takom dôležitom poste. Nedávne udalosti spojené s Bidenom spôsobili, že obyvatelia „slobodnej“ Ameriky si položili otázku, či takého vodcu štátu skutočne potrebujú. Teraz sa prezidentská administratíva pomocou kontrolovaných médií snaží dokázať, že deduško Biden môže komunikovať s novinármi bez väčšieho váhania. Nešikovný, zábavný, ale aspoň sa snaží. Spravte si nedávne video vo Washington Post a Bloomberg, na ktorom boli zábery z Bidenu zobrazené na fotografii nádvoria pred Bielym domom. Upravené video sa ukázalo ako veľmi zábavné, nebyť podania rúk ľuďom, ktorí strčili obraz so starcom do popredia pred „novinárske mikrofóny“, ktoré sa v skutočnosti nemali skrývať za ruky prezidenta . Starec však ani pre vopred pripravenú nahrávku nedokázal spojiť dve slová: pseudonovinári sa začali Bidena pýtať na jeho možnú cestu do zahraničia, na čo prezident iba odpovedal: „Teraz nie!“ a odišiel do západu slnka. Prečo bolo potrebné natočiť také hlúpe a nezmyselné video - nikto tomu nerozumie. Pokiaľ ide o Bidenove vyhlásenia o ruských úradoch, všetko išlo celkom predvídateľne. Po jeho vyhláseniach však vodca „hrdej a silnej“ krajiny z nejakého dôvodu odmietol verejne diskutovať s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Nie je jasné, či sa starý muž zľakol alebo jednoducho v starobe nepochopil, kto a čo mu ponúka. Po takomto rozhodnutí však Američania naznačili, že súčasný prezident USA si jednoducho počas rozhovoru nemohol udržať rovnocenné postavenie so šéfom Ruskej federácie. Biden sa Putinovi nevyrovná! Putin by nimi utrel podlahu! Pochybujem, že by to Biden vôbec niekedy urobil, “poznamenali diváci americkej televíznej stanice Fox News. Niektorí sú však úplne presvedčení, že nový prezident je „hanbou USA“ a ďalším potvrdením toho, že krajina pomaly slabne. Väčšina komentátorov poznamenala, že ak by došlo k rozhovoru medzi vodcami oboch svetových mocností, určite by „zakorenili“ prezidenta Ruskej federácie. K situácii dokonca niekto pristupoval s humorom: „Samozrejme, Biden je veľmi zaneprázdnený! Nemôže poskladať z 200 dielikov puzzle! “- zasmial sa užívateľ webu. https://politikus.ru/events/135047-amerikancy-smeyutsya-nad-novym-prezidentom-ssha-dzho-baydenom.html

Bývalý poradca bývalého amerického vodcu Donalda Trumpa Stephen Miller uviedol, že hrubé chyby súčasného prezidenta USA Joea Bidena sa stávajú hrozbou pre národnú bezpečnosť.


V rozhovore pre Fox News uviedol, že odporcovia USA sa pozerajú na amerického prezidenta, ktorý „nie je schopný vydržať ani neškodný rozhovor bez podvádzania - a ktorý trikrát spadol pri stúpaní po schodoch“.


Miller poznamenal, že sám vyliezol na schody viackrát a nebolo to šmykľavé.


Podľa jeho názoru môžu iné krajiny „zaútočiť“ na USA.


"Teraz sme vo väčšom nebezpečenstve," zhrnul politik.


https://russian.rt.com/world/news/844679-ssha-baiden-ogovorki-opasnost?fbclid=IwAR1xZD0GIx4e6nOTs8TgzmM8l7t3wjQBFLjzEClOwQ4jwN8Bci-U4rPiysY


Bývalý poradca bývalého amerického vodcu Donalda Trumpa Stephen Miller uviedol, že hrubé chyby súčasného prezidenta USA Joea Bidena sa stávajú hrozbou pre národnú bezpečnosť. ============================================================================================================================================================================== V rozhovore pre Fox News uviedol, že odporcovia USA sa pozerajú na amerického prezidenta, ktorý „nie je schopný vydržať ani neškodný rozhovor bez podvádzania - a ktorý trikrát spadol pri stúpaní po schodoch“. Miller poznamenal, že sám vyliezol na schody viackrát a nebolo to šmykľavé. Podľa jeho názoru môžu iné krajiny „zaútočiť“ na USA. "Teraz sme vo väčšom nebezpečenstve," zhrnul politik. https://russian.rt.com/world/news/844679-ssha-baiden-ogovorki-opasnost?fbclid=IwAR1xZD0GIx4e6nOTs8TgzmM8l7t3wjQBFLjzEClOwQ4jwN8Bci-U4rPiysY

Bývalý hovorca Snemovne reprezentantov USA: Americká protiľudová „demokratická mašina“ žije vo svete fantázie


Zástupcovia Demokratickej strany USA už dávno stratili kontakt s realitou a ich „krotké“ médiá naďalej tvrdohlavo ignorujú problémy, ktoré sa v krajine hromadili, uvádza Fox News. Ako v éteri kanálu povedal komentátor Fox a bývalý hovorca Snemovne reprezentantov USA Newt Gingrich, „demokratický stroj“ sa strašne vzdialil od ľudí a stratil kontakt s realitou, ale pôjde to iba do rúk republikáni, pretože sa im podarí znovu získať kontrolu nad kongresom.


Pôvodné správy z InoTV:
https://russian.rt.com/inotv/2021-03-23/Eks-spiker-palati-predstavitelej-SSHA-antinarodnaya


**Bývalý hovorca Snemovne reprezentantov USA: Americká protiľudová „demokratická mašina“ žije vo svete fantázie** Zástupcovia Demokratickej strany USA už dávno stratili kontakt s realitou a ich „krotké“ médiá naďalej tvrdohlavo ignorujú problémy, ktoré sa v krajine hromadili, uvádza Fox News. Ako v éteri kanálu povedal komentátor Fox a bývalý hovorca Snemovne reprezentantov USA Newt Gingrich, „demokratický stroj“ sa strašne vzdialil od ľudí a stratil kontakt s realitou, ale pôjde to iba do rúk republikáni, pretože sa im podarí znovu získať kontrolu nad kongresom. Pôvodné správy z InoTV: https://russian.rt.com/inotv/2021-03-23/Eks-spiker-palati-predstavitelej-SSHA-antinarodnaya

New York Post: „nie je potrebné sa o tom so mnou informovať“ - Biden tvrdí, že Harris vyjadruje jeho názor


Kamala Harris vie, čo robí, - americký líder Joe Biden urobil taký komentár ohľadom svojho viceprezidenta, píše New York Post. Keď ju vymenoval za vedúcu v úsilí o spomalenie prílivu migrantov z Latinskej Ameriky, poznamenal: „Keď hovorí, hovorí za mňa a nie je potrebné sa so mnou o tom informovať.“


Ako denník pripomína, 78-ročný Biden tento mesiac omylom nazval svojho kandidáta na prezidenta „prezidentom Harrisom“ a nebolo to prvýkrát, čo urobil takúto chybu.


Biden v stredu tiež uviedol, že Kamala Harris bude rokovať s Mexikom a krajinami Strednej Ameriky o zastavení prílevu nelegálnej migrácie a prinúti tieto štáty prijímať ľudí deportovaných z USA.


Bývalý americký vodca Donald Trump minulý týždeň poznamenal, že Bidenovi sa „niečo deje“, a zaujímalo ho, či šéf Bieleho domu vždy rozumie tomu, čo podpisuje.
https://russian.rt.com/inotv/2021-03-25/New-York-Post-ne-nuzhno


**New York Post: „nie je potrebné sa o tom so mnou informovať“ - Biden tvrdí, že Harris vyjadruje jeho názor** Kamala Harris vie, čo robí, - americký líder Joe Biden urobil taký komentár ohľadom svojho viceprezidenta, píše New York Post. Keď ju vymenoval za vedúcu v úsilí o spomalenie prílivu migrantov z Latinskej Ameriky, poznamenal: „Keď hovorí, hovorí za mňa a nie je potrebné sa so mnou o tom informovať.“ Ako denník pripomína, 78-ročný Biden tento mesiac omylom nazval svojho kandidáta na prezidenta „prezidentom Harrisom“ a nebolo to prvýkrát, čo urobil takúto chybu. Biden v stredu tiež uviedol, že Kamala Harris bude rokovať s Mexikom a krajinami Strednej Ameriky o zastavení prílevu nelegálnej migrácie a prinúti tieto štáty prijímať ľudí deportovaných z USA. Bývalý americký vodca Donald Trump minulý týždeň poznamenal, že Bidenovi sa „niečo deje“, a zaujímalo ho, či šéf Bieleho domu vždy rozumie tomu, čo podpisuje. https://russian.rt.com/inotv/2021-03-25/New-York-Post-ne-nuzhno

Fox News: Rasová nenávisť zničí USA, ak sa ju teraz nezastaví


Dvaja americkí demokratickí senátori odmietli schváliť ministrov a poradcov bielej rasy, zatiaľ čo v kľúčových pozíciách Bidenovej administratívy nie je „dostatok“ rasových a sexuálnych menšín, uviedla Fox News. Ako poznamenal televízny moderátor Tucker Carlson, takéto prejavy rasizmu v Amerike existujú už dlho, ale teraz sú obzvlášť nebezpečné.


Originálne správy z InoTV:
https://russian.rt.com/inotv/2021-03-25/Fox-News-rasovaya-nenavist-razrushit


**Fox News: Rasová nenávisť zničí USA, ak sa ju teraz nezastaví** Dvaja americkí demokratickí senátori odmietli schváliť ministrov a poradcov bielej rasy, zatiaľ čo v kľúčových pozíciách Bidenovej administratívy nie je „dostatok“ rasových a sexuálnych menšín, uviedla Fox News. Ako poznamenal televízny moderátor Tucker Carlson, takéto prejavy rasizmu v Amerike existujú už dlho, ale teraz sú obzvlášť nebezpečné. Originálne správy z InoTV: https://russian.rt.com/inotv/2021-03-25/Fox-News-rasovaya-nenavist-razrushit

WSJ: Biden nariadil stiahnutie časti amerických síl z oblasti Perzského zálivu


Podľa denníka už boli presunuté tri batérie protilietadlových raketových systémov Patriot.


Americký prezident Joe Biden dal Pentagónu pokyn, aby začal sťahovať časť amerických síl a zbraní zo zóny Perzského zálivu, plánuje sa znížiť vojenská prítomnosť Washingtonu na Blízkom východe. Informoval o tom vo štvrtok denník The Wall Street Journal.
Podľa jej zdrojov USA už presunuli najmenej tri batérie protilietadlových raketových systémov Patriot. Jedna z týchto batérií bola v posledných rokoch nasadená na leteckej základni v Saudskej Arábii na ochranu amerických síl. Taktiež sa navrhovalo stiahnutie komplexu amerického systému protiraketovej obrany v operačnom sále THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), nakoniec sa rozhodlo, že to zatiaľ zostane.


Podľa denníka sa plánuje premiestnenie viacerých „spravodajských systémov“ aj z Blízkeho východu. Okrem toho sa očakáva, že americká lietadlová loď s jadrovým pohonom Dwight Eisenhower, ktorá smeruje do tohto regiónu, tam zostane menej ako zvyčajne. Podľa odhadov novín „to znamená, že z regiónu môže byť nakoniec stiahnutých niekoľko tisíc vojakov“. V ňom podľa novín bolo na konci minulého roka asi 50-tisíc amerických vojakov.


„Niektoré technické zariadenia, najmä tie, ktoré sú určené na pozorovacie drony a batérie protiraketovej obrany, je možné premiestniť, aby sa mohli sústrediť na štáty, ktoré úradníci považujú za hlavných rivalov na medzinárodnej scéne, vrátane Číny a Ruska,“ uvádza sa v publikácii.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11051659


**WSJ: Biden nariadil stiahnutie časti amerických síl z oblasti Perzského zálivu ** Podľa denníka už boli presunuté tri batérie protilietadlových raketových systémov Patriot. Americký prezident Joe Biden dal Pentagónu pokyn, aby začal sťahovať časť amerických síl a zbraní zo zóny Perzského zálivu, plánuje sa znížiť vojenská prítomnosť Washingtonu na Blízkom východe. Informoval o tom vo štvrtok denník The Wall Street Journal. Podľa jej zdrojov USA už presunuli najmenej tri batérie protilietadlových raketových systémov Patriot. Jedna z týchto batérií bola v posledných rokoch nasadená na leteckej základni v Saudskej Arábii na ochranu amerických síl. Taktiež sa navrhovalo stiahnutie komplexu amerického systému protiraketovej obrany v operačnom sále THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), nakoniec sa rozhodlo, že to zatiaľ zostane. Podľa denníka sa plánuje premiestnenie viacerých „spravodajských systémov“ aj z Blízkeho východu. Okrem toho sa očakáva, že americká lietadlová loď s jadrovým pohonom Dwight Eisenhower, ktorá smeruje do tohto regiónu, tam zostane menej ako zvyčajne. Podľa odhadov novín „to znamená, že z regiónu môže byť nakoniec stiahnutých niekoľko tisíc vojakov“. V ňom podľa novín bolo na konci minulého roka asi 50-tisíc amerických vojakov. „Niektoré technické zariadenia, najmä tie, ktoré sú určené na pozorovacie drony a batérie protiraketovej obrany, je možné premiestniť, aby sa mohli sústrediť na štáty, ktoré úradníci považujú za hlavných rivalov na medzinárodnej scéne, vrátane Číny a Ruska,“ uvádza sa v publikácii. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11051659

Podľa jej zdrojov USA už presunuli najmenej tri batérie protilietadlových raketových systémov Patriot.


Zajímavá to informace, něco podobného jsme už zažili před několika lety s odsunem Patriotů z Turecka, "po letu" raket Kalibr z Kaspického moře přes Irán a Irák do Sýrie. Zřejmě ani v Saudské Arábii už není pro Patrioty zcela bezpečno.


[quote="pid:9686, uid:12"]Podľa jej zdrojov USA už presunuli najmenej tri batérie protilietadlových raketových systémov Patriot.[/quote] Zajímavá to informace, něco podobného jsme už zažili před několika lety s odsunem Patriotů z Turecka, "po letu" raket Kalibr z Kaspického moře přes Irán a Irák do Sýrie. Zřejmě ani v Saudské Arábii už není pro Patrioty zcela bezpečno.

Biden po střelbách omezí zbraně


Americký prezident Joe Biden oznámí ve čtvrtek tvrdší opatření na kontrolu zbraní, uvedla americká média. Především by měl být zakázán prodej zbraní, jež je možné sestavit doma z komponent. Měl by být jmenován i nový ředitel Úřadu pro alkohol, tabák, střelné zbraně a výbušniny, který by měl vypracovat zprávu o pohybu střelných zbraní. Jde o reakci na několik případů střelby do lidí z poslední doby.


Biden má podle stanice Fox News a deníku USA Today oznámit šest kroků. Hlavně by se do třiceti dnů měly přestat prodávat tzv. ghost guns, tedy zbraně, které se dají sestavit doma z dílů, nemají sériové číslo a dají se jen obtížně vystopovat. Zatím ale není jasné, zda je nově ministerstvo spravedlnosti zařadí mezi střelné zbraně, jež se musejí evidovat.


Do 60 dnů by také mělo ministerstvo spravedlnosti připravit návrh zákona, který by měl umožnit členům rodiny nebo přátelům upozornit na to, že by někdo mohl představovat riziko pro sebe nebo pro jiné, a tomuto člověku by pak měl být dočasně odepřen přístup ke střelným zbraním.
https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/biden-po-strelbach-omezi-zbrane-40356335


**Biden po střelbách omezí zbraně** Americký prezident Joe Biden oznámí ve čtvrtek tvrdší opatření na kontrolu zbraní, uvedla americká média. Především by měl být zakázán prodej zbraní, jež je možné sestavit doma z komponent. Měl by být jmenován i nový ředitel Úřadu pro alkohol, tabák, střelné zbraně a výbušniny, který by měl vypracovat zprávu o pohybu střelných zbraní. Jde o reakci na několik případů střelby do lidí z poslední doby. Biden má podle stanice Fox News a deníku USA Today oznámit šest kroků. Hlavně by se do třiceti dnů měly přestat prodávat tzv. ghost guns, tedy zbraně, které se dají sestavit doma z dílů, nemají sériové číslo a dají se jen obtížně vystopovat. Zatím ale není jasné, zda je nově ministerstvo spravedlnosti zařadí mezi střelné zbraně, jež se musejí evidovat. Do 60 dnů by také mělo ministerstvo spravedlnosti připravit návrh zákona, který by měl umožnit členům rodiny nebo přátelům upozornit na to, že by někdo mohl představovat riziko pro sebe nebo pro jiné, a tomuto člověku by pak měl být dočasně odepřen přístup ke střelným zbraním. https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/biden-po-strelbach-omezi-zbrane-40356335
Upravené 8. 4. 2021 o 14:32

Biden zvýšil limit pre prijímanie utečencov v Spojených štátoch


Americký prezident Joe Biden v súčasnom fiškálnom roku zvýšil limit pre príjem utečencov na 62,5 tisíc. Informovala agentúra RIA Novosti.


"Týmto sa vymaže historicky nízke minimum 15 tisíc stanovené predchádzajúcou administratívou, ktoré neodrážalo hodnoty Ameriky ako krajiny, ktorá víta a podporuje utečencov," uviedol americký vodca.


Podľa šéfa Bieleho domu zostáva cieľom zvýšiť limit na 125-tisíc utečencov ročne, a plánuje ho dosiahnuť v nasledujúcom fiškálnom roku, ktorý sa začne v októbri.


Vo februári Biden sľúbil, že migrantom, ktorí sú nútení čakať na rozhodnutie súdu o udelení štatútu utečenca v Mexiku, povolí vstup na americké územie. Úradníci tamojšieho ministerstva pre vnútornú bezpečnosť sľúbili, že Bidenova vláda ukončí program Protokoly na ochranu migrantov, ktorý zaviedol bývalý americký prezident Donald Trump.
https://lenta.ru/news/2021/05/03/limit/


Biden zvýšil limit pre prijímanie utečencov v Spojených štátoch --------------------------------------------------------------- Americký prezident Joe Biden v súčasnom fiškálnom roku zvýšil limit pre príjem utečencov na 62,5 tisíc. Informovala agentúra RIA Novosti. "Týmto sa vymaže historicky nízke minimum 15 tisíc stanovené predchádzajúcou administratívou, ktoré neodrážalo hodnoty Ameriky ako krajiny, ktorá víta a podporuje utečencov," uviedol americký vodca. Podľa šéfa Bieleho domu zostáva cieľom zvýšiť limit na 125-tisíc utečencov ročne, a plánuje ho dosiahnuť v nasledujúcom fiškálnom roku, ktorý sa začne v októbri. Vo februári Biden sľúbil, že migrantom, ktorí sú nútení čakať na rozhodnutie súdu o udelení štatútu utečenca v Mexiku, povolí vstup na americké územie. Úradníci tamojšieho ministerstva pre vnútornú bezpečnosť sľúbili, že Bidenova vláda ukončí program Protokoly na ochranu migrantov, ktorý zaviedol bývalý americký prezident Donald Trump. https://lenta.ru/news/2021/05/03/limit/

Americký prezident Joe Biden oznámí ve čtvrtek tvrdší opatření na kontrolu zbraní,

Nic noveho pod sluncem... to se dalo cekat......
325 millionu zbrani drzenych USA obcany je jedna z poslednich prekazek ktera brani nastoleni totalni diktatury...
Tohle je dalsi zkusebni kaminek..pokud to projde tak opet pritahneme opet opratku.... a pak zase a pak zase..az se to uzakonni jako standard.


[quote="pid:10410, uid:181"]Americký prezident Joe Biden oznámí ve čtvrtek tvrdší opatření na kontrolu zbraní,[/quote] Nic noveho pod sluncem... to se dalo cekat...... 325 millionu zbrani drzenych USA obcany je jedna z poslednich prekazek ktera brani nastoleni totalni diktatury... Tohle je dalsi zkusebni kaminek..pokud to projde tak opet pritahneme opet opratku.... a pak zase a pak zase..az se to uzakonni jako standard.

plánuje sa znížiť vojenská prítomnosť Washingtonu na Blízkom východe.

Zajimave...nebot malo-britanie tam chce drzet svoje pozice i v budoucnosti...
spoluprace s arabskymi staty od Maroka az po Saudi ....
ref> Daniel Estulin: In the shadow of Presidency....str.233


[quote="pid:9686, uid:12"]plánuje sa znížiť vojenská prítomnosť Washingtonu na Blízkom východe.[/quote] Zajimave...nebot malo-britanie tam chce drzet svoje pozice i v budoucnosti... spoluprace s arabskymi staty od Maroka az po Saudi .... ref> Daniel Estulin: In the shadow of Presidency....str.233

Biden: Každé lůžko v nemocnici bude během 15 let obsazeno pacientem trpícím Alzheimerovou chorobou
https://www.youtube.com/watch?v=a_35Mzr12cw


...Důsledky vakcinace?


Biden: Každé lůžko v nemocnici bude během 15 let obsazeno pacientem trpícím Alzheimerovou chorobou https://www.youtube.com/watch?v=a_35Mzr12cw ...Důsledky vakcinace?

„Súčasťou represívnej agendy“: prečo Biden hovoril o hrozbe teroristických aktivít bielych rasistov pre USA


Prezident Spojených štátov Joe Biden uviedol, že najväčšiu hrozbu pre krajinu predstavuje biele rasistické hnutie, nie teroristické skupiny IS a Al-Káida *. Šéf Bieleho domu tiež uviedol, že predtým podpísal zákon „O zločinoch z nenávisti počas pandémie COVID-19“. Podľa amerického vodcu navyše jeho administratíva „predstaví širšiu stratégiu boja proti domácemu terorizmu a násiliu“ spôsobenej „zločinmi z nenávisti a inými formami neznášanlivosti“. Podľa odborníkov chce Biden svojím vyhlásením presunúť dôraz z chýb vo vnútornej politike na nebezpečenstvo teroristických aktivít bielych rasistov, ktorých vplyv vo Washingtone je kolosálne prehnaný.


Americký prezident Joe Biden uviedol, že bieli rasisti predstavujú pre USA najväčšie nebezpečenstvo.


„Podľa spravodajskej komunity je dnes hlavnou hrozbou pre našu vlasť teroristická činnosť hnutia bielych nadradených. Nie ISIS alebo Al-Káida, ale biele rasistické hnutie, “uviedol šéf Bieleho domu počas svojho prejavu.


Ako zdôraznil Biden, „nenávisť nemožno poraziť“.


"Len sa skrýva." Len čo jej však vplyvní ľudia dajú trochu kyslíka, len trochu, a ona vyjde zo svojho úkrytu, opäť nájde prejavy, akoby vôbec nezmizla. Nemôžeme a nemali by sme poskytnúť prístrešie pred nenávisťou, “uviedol šéf Bieleho domu.


Biden tiež uviedol, že pred dvoma týždňami podpísal zločiny z nenávisti počas pandémie COVID-19, ktorú schválila Snemovňa reprezentantov. Okrem toho podľa amerického vodcu jeho administratíva „predstaví širšiu stratégiu boja proti domácemu terorizmu a násiliu spôsobenému najohavnejšími trestnými činmi z nenávisti a inými formami neznášanlivosti“.


14.mája zverejnilo americké ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť „nové vydanie Vestníka systému varovania o teroristických hrozbách týkajúceho sa súčasného vysoko rizikového prostredia“ v USA. Ako je uvedené v dokumente, rezort čelí hrozbám, ktoré sa v roku 2021 „stali vážnejšími, zložitejšími a nestálymi“.


"Tieto hrozby pochádzajú aj od domácich teroristov, jednotlivcov a skupín zapojených do násilia vyvolaného sociálnymi rozťažami a od tých, ktorí sa dostali pod vplyv zahraničných teroristov alebo iných škodlivých vonkajších síl," uviedol bulletin.


Je tiež potrebné poznamenať, že „násilní extrémisti“ sa môžu pokúsiť využiť oslabenie obmedzení v USA, ktoré súvisia s COVID-19, „na uskutočnenie útokov na širšiu škálu cieľov“.


„Predtým zavedené obmedzenia týkajúce sa prítomnosti veľkého počtu ľudí na jednom mieste znižovali možnosti páchania smrtiacich útokov,“ informovalo ministerstvo.


Dokument navyše hovorí, že „niektorí rasovo motivovaní extrémisti“ používajú sociálne médiá a online platformy „na vedenie rasovej vojny“. Podľa ministerstva títo jedinci tiež tvrdia, že „sociálna nestabilita otvára možnosti násilia zamerané na dosiahnutie ideologických cieľov“.


Ministerstvo vnútornej bezpečnosti spolupracuje s partnermi v tejto oblasti na identifikácii týchto jednotlivcov a reakcii na ich pokusy podnecovať násilie a radikalizovať ostatných šírením dezinformácií, konšpiračných teórií a falošných názorov na sociálne siete a ďalšie online platformy, “uvádza sa v bulletine. .. .


Zdôrazňuje sa tiež, že rezort „zostáva odhodlaný“ pracovať na identifikácii a predchádzaní domácemu terorizmu.


Pripomenieme 4. mája šéf rezortu spravodlivosti - americký generálny prokurátor Merrick Garland požiadal Kongres o ďalších 85 miliónov dolárov na boj proti domácemu terorizmu. Uviedol to počas vypočutia vo Výbore pre rozpočtové prostriedky domu o rozpočte ministerstva na fiškálny rok 2022. Ako uviedol Garland, 45 miliónov dolárov z tejto sumy pridelí FBI na vedenie vyšetrovaní týkajúcich sa domáceho terorizmu, ďalších 40 miliónov dolárov - na pomoc federálnym prokurátorom v tejto oblasti.


Po obkľúčení Kongresu


Stojí za zmienku, že po útokoch na Kapitol 6. januára 2021 nasledovalo sprísnenie boja proti domácemu extrémizmu v USA. Potom sa prívrženci 45. prezidenta USA Donalda Trumpa vrhli na Kongres, aby zabránili schváleniu výsledkov prezidentských volieb konaných 3. novembra 2020, ktoré vyhral demokrat Biden.


Zvolený šéf Bieleho domu obvinil Trumpa z povzbudzovania nepokojov vo Washingtone a tiež uviedol, že s účastníkmi útoku treba zaobchádzať ako s „domácimi teroristami“.


Rokovania týkajúce sa týchto udalostí stále prebiehajú. Orgány činné v trestnom konaní vrátane FBI a amerického ministerstva spravodlivosti pátrajú po podozrivých osobách a zatýkajú ich. Vyšetrovaných je viac ako 450 ľudí, ktorí sú obvinení z trestných činov.


Vo februári zverejnila šéfka správneho výboru Snemovne reprezentantov amerického Kongresu demokratka Zoe Lofgren správu takmer dvetisíc strán s výberom vyjadrení na sociálnych sieťach viac ako stovky republikánskych kongresmanov, nejaké správy, podľa jej názoru mohla prispieť k podnieteniu nepokojov 6. januára. Stojí za zmienku, že v týchto vyhláseniach priaznivci Donalda Trumpa väčšinou podporili jeho obvinenia z falšovania výsledkov prezidentských volieb v roku 2020.


Lofgren sa tiež domnieva, že zverejnenie týchto príspevkov možno považovať za porušenie právnych predpisov USA.


„Akcie na podnecovanie, podnecovanie a / alebo koordináciu útokov na Kapitol, ktoré okrem iného zdržiavali Kongres pri plnení jeho ústavných povinností s volebným kolégiom, môžu porušovať množstvo trestných zákonov,“ uviedla.


Správa obsahovala vyhlásenia politikov zverejnené v období od 3. novembra 2020 do 31. januára 2021.


Desivá americká spoločnosť "


Podľa Vladimíra Vasiljeva, hlavného výskumného pracovníka Ústavu USA a Kanady Ruskej akadémie vied, chce šéf Bieleho domu svojimi najnovšími činmi a vyhláseniami „presunúť ťažisko z chýb“ vo vnútornej politike na nebezpečenstvo teroristických aktivít bieleho rasistického hnutia, ktorých rozsah a vplyv vo Washingtone je kolosálne prehnaný.


„V Spojených štátoch rastie nespokojnosť s domácou politikou spoločnosti Biden. Je to spôsobené mnohými procesmi, predovšetkým katastrofou v migračnej sfére, rasovo motivovanými protestmi, dôsledkami pandémie a neistotou vyhliadok na ekonomiku, “uviedol analytik v rozhovore pre RT.


Ako objasnil politológ Alexander Asafov, v záujme konsolidácie rozdelenej americkej spoločnosti musí úradujúci šéf Bieleho domu „vytvoriť obraz akejsi vnútornej jednotnej sily“, ktorá údajne ohrozuje občiansky mier a harmóniu.


"Druh moci, o ktorej hovorí Biden, existuje iba v predstavách jeho ideológov." Súčasná americká administratíva sa snaží preukázať, že proti šéfovi Bieleho domu môžu hovoriť iba marginálni. Je tiež potrebné poznamenať, že rozhorčenie z výsledkov volieb nepreukázali niektoré malé extrémistické skupiny, ale republikánski politici a bežní voliči, “uviedol expert v komentári k RT.


Podľa Asafova svojimi činmi v boji proti takzvanému domácemu extrémizmu a terorizmu Biden tiež „chce ukázať, že útočí na Trumpovu agendu“, čo v týchto procesoch obviňoval z ľavicových aktivistov.


"Biden potreboval verejnú šibačku." Pre túto úlohu boli zvolení Trumpovi podporovatelia, pravicoví aktivisti a bieli rasisti. Všetci sa podieľali na útokoch na Kapitol 6. januára a vo väčšine prípadov plne zdieľajú pozíciu 45. prezidenta USA, “uviedol analytik.


Podľa Vasilievovej začal Biden túto myšlienku „spriadať“ bezprostredne po zimných udalostiach v Kongrese.


„Vyhlásenie Trumpových priaznivcov za domácich teroristov je súčasťou tejto silnej kampane. Skutočnosť, že dôjde k zatknutiu veľkého počtu ľudí v prípade útoku na Kapitol, zvyšuje vnútorné politické napätie. Súdne prípady budú zároveň prebiehať pomaly, skôr alebo neskôr však vynesú rozsudky o vine, “predpovedal znalec.


Vasiliev je presvedčený, že konanie týkajúce sa incidentu v Kongrese USA má vystrašiť americkú spoločnosť a zabrániť novým nepokojom a násilným činom.


"Biden vysiela signál, že závadné protesty môžu byť brutálne potlačené a dokonca stíhané," uviedol.


Asafov zo svojej strany zdôraznil, že najnovšie kroky amerických orgánov v boji proti domácemu terorizmu a extrémizmu sú „súčasťou represívnej agendy“, ktorú v súčasnosti plne formuluje Bidenov tím.


„Disidenti v americkej spoločnosti budú naďalej prenasledovaní. Účastníci udalostí 6. januára budú čeliť skutočným trestom a v niektorých prípadoch obrovským trestom odňatia slobody, “uviedol analytik.


Ako poznamenal Vasiliev, Biden bude pokračovať v úsilí v boji proti domácemu terorizmu a extrémizmu a tiež zvýši tlak na priaznivcov Trumpa, ktorí sa 6. januára zúčastnili nepokojov vo Washingtone.


„Budú vydané nové dekréty a vyhlášky s cieľom posunúť tieto dve línie ďalej, a to aj aktiváciou orgánov činných v trestnom konaní, novým zatýkaním a represívnymi opatreniami proti tým, ktorí nezdieľajú hodnoty Demokratickej strany,“ uzavrel expert.


„Islamský štát“ (IS, ISIS) - organizácia bola uznaná za teroristickú rozhodnutím Najvyššieho súdu Ruskej federácie z 29. decembra 2014.


„Al-Káida“ - organizácia bola uznaná za teroristickú rozhodnutím Najvyššieho súdu Ruskej federácie z 2. apríla 2003.
https://russian.rt.com/world/article/868731-ssha-baiden-terrorizm-belye-rasisty


„Súčasťou represívnej agendy“: prečo Biden hovoril o hrozbe teroristických aktivít bielych rasistov pre USA Prezident Spojených štátov Joe Biden uviedol, že najväčšiu hrozbu pre krajinu predstavuje biele rasistické hnutie, nie teroristické skupiny IS * a Al-Káida **. Šéf Bieleho domu tiež uviedol, že predtým podpísal zákon „O zločinoch z nenávisti počas pandémie COVID-19“. Podľa amerického vodcu navyše jeho administratíva „predstaví širšiu stratégiu boja proti domácemu terorizmu a násiliu“ spôsobenej „zločinmi z nenávisti a inými formami neznášanlivosti“. Podľa odborníkov chce Biden svojím vyhlásením presunúť dôraz z chýb vo vnútornej politike na nebezpečenstvo teroristických aktivít bielych rasistov, ktorých vplyv vo Washingtone je kolosálne prehnaný. Americký prezident Joe Biden uviedol, že bieli rasisti predstavujú pre USA najväčšie nebezpečenstvo. „Podľa spravodajskej komunity je dnes hlavnou hrozbou pre našu vlasť teroristická činnosť hnutia bielych nadradených. Nie ISIS alebo Al-Káida, ale biele rasistické hnutie, “uviedol šéf Bieleho domu počas svojho prejavu. Ako zdôraznil Biden, „nenávisť nemožno poraziť“. "Len sa skrýva." Len čo jej však vplyvní ľudia dajú trochu kyslíka, len trochu, a ona vyjde zo svojho úkrytu, opäť nájde prejavy, akoby vôbec nezmizla. Nemôžeme a nemali by sme poskytnúť prístrešie pred nenávisťou, “uviedol šéf Bieleho domu. Biden tiež uviedol, že pred dvoma týždňami podpísal zločiny z nenávisti počas pandémie COVID-19, ktorú schválila Snemovňa reprezentantov. Okrem toho podľa amerického vodcu jeho administratíva „predstaví širšiu stratégiu boja proti domácemu terorizmu a násiliu spôsobenému najohavnejšími trestnými činmi z nenávisti a inými formami neznášanlivosti“. 14.mája zverejnilo americké ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť „nové vydanie Vestníka systému varovania o teroristických hrozbách týkajúceho sa súčasného vysoko rizikového prostredia“ v USA. Ako je uvedené v dokumente, rezort čelí hrozbám, ktoré sa v roku 2021 „stali vážnejšími, zložitejšími a nestálymi“. "Tieto hrozby pochádzajú aj od domácich teroristov, jednotlivcov a skupín zapojených do násilia vyvolaného sociálnymi rozťažami a od tých, ktorí sa dostali pod vplyv zahraničných teroristov alebo iných škodlivých vonkajších síl," uviedol bulletin. Je tiež potrebné poznamenať, že „násilní extrémisti“ sa môžu pokúsiť využiť oslabenie obmedzení v USA, ktoré súvisia s COVID-19, „na uskutočnenie útokov na širšiu škálu cieľov“. „Predtým zavedené obmedzenia týkajúce sa prítomnosti veľkého počtu ľudí na jednom mieste znižovali možnosti páchania smrtiacich útokov,“ informovalo ministerstvo. Dokument navyše hovorí, že „niektorí rasovo motivovaní extrémisti“ používajú sociálne médiá a online platformy „na vedenie rasovej vojny“. Podľa ministerstva títo jedinci tiež tvrdia, že „sociálna nestabilita otvára možnosti násilia zamerané na dosiahnutie ideologických cieľov“. Ministerstvo vnútornej bezpečnosti spolupracuje s partnermi v tejto oblasti na identifikácii týchto jednotlivcov a reakcii na ich pokusy podnecovať násilie a radikalizovať ostatných šírením dezinformácií, konšpiračných teórií a falošných názorov na sociálne siete a ďalšie online platformy, “uvádza sa v bulletine. .. . Zdôrazňuje sa tiež, že rezort „zostáva odhodlaný“ pracovať na identifikácii a predchádzaní domácemu terorizmu. Pripomenieme 4. mája šéf rezortu spravodlivosti - americký generálny prokurátor Merrick Garland požiadal Kongres o ďalších 85 miliónov dolárov na boj proti domácemu terorizmu. Uviedol to počas vypočutia vo Výbore pre rozpočtové prostriedky domu o rozpočte ministerstva na fiškálny rok 2022. Ako uviedol Garland, 45 miliónov dolárov z tejto sumy pridelí FBI na vedenie vyšetrovaní týkajúcich sa domáceho terorizmu, ďalších 40 miliónov dolárov - na pomoc federálnym prokurátorom v tejto oblasti. Po obkľúčení Kongresu Stojí za zmienku, že po útokoch na Kapitol 6. januára 2021 nasledovalo sprísnenie boja proti domácemu extrémizmu v USA. Potom sa prívrženci 45. prezidenta USA Donalda Trumpa vrhli na Kongres, aby zabránili schváleniu výsledkov prezidentských volieb konaných 3. novembra 2020, ktoré vyhral demokrat Biden. Zvolený šéf Bieleho domu obvinil Trumpa z povzbudzovania nepokojov vo Washingtone a tiež uviedol, že s účastníkmi útoku treba zaobchádzať ako s „domácimi teroristami“. Rokovania týkajúce sa týchto udalostí stále prebiehajú. Orgány činné v trestnom konaní vrátane FBI a amerického ministerstva spravodlivosti pátrajú po podozrivých osobách a zatýkajú ich. Vyšetrovaných je viac ako 450 ľudí, ktorí sú obvinení z trestných činov. Vo februári zverejnila šéfka správneho výboru Snemovne reprezentantov amerického Kongresu demokratka Zoe Lofgren správu takmer dvetisíc strán s výberom vyjadrení na sociálnych sieťach viac ako stovky republikánskych kongresmanov, nejaké správy, podľa jej názoru mohla prispieť k podnieteniu nepokojov 6. januára. Stojí za zmienku, že v týchto vyhláseniach priaznivci Donalda Trumpa väčšinou podporili jeho obvinenia z falšovania výsledkov prezidentských volieb v roku 2020. Lofgren sa tiež domnieva, že zverejnenie týchto príspevkov možno považovať za porušenie právnych predpisov USA. „Akcie na podnecovanie, podnecovanie a / alebo koordináciu útokov na Kapitol, ktoré okrem iného zdržiavali Kongres pri plnení jeho ústavných povinností s volebným kolégiom, môžu porušovať množstvo trestných zákonov,“ uviedla. Správa obsahovala vyhlásenia politikov zverejnené v období od 3. novembra 2020 do 31. januára 2021. Desivá americká spoločnosť " Podľa Vladimíra Vasiljeva, hlavného výskumného pracovníka Ústavu USA a Kanady Ruskej akadémie vied, chce šéf Bieleho domu svojimi najnovšími činmi a vyhláseniami „presunúť ťažisko z chýb“ vo vnútornej politike na nebezpečenstvo teroristických aktivít bieleho rasistického hnutia, ktorých rozsah a vplyv vo Washingtone je kolosálne prehnaný. „V Spojených štátoch rastie nespokojnosť s domácou politikou spoločnosti Biden. Je to spôsobené mnohými procesmi, predovšetkým katastrofou v migračnej sfére, rasovo motivovanými protestmi, dôsledkami pandémie a neistotou vyhliadok na ekonomiku, “uviedol analytik v rozhovore pre RT. Ako objasnil politológ Alexander Asafov, v záujme konsolidácie rozdelenej americkej spoločnosti musí úradujúci šéf Bieleho domu „vytvoriť obraz akejsi vnútornej jednotnej sily“, ktorá údajne ohrozuje občiansky mier a harmóniu. "Druh moci, o ktorej hovorí Biden, existuje iba v predstavách jeho ideológov." Súčasná americká administratíva sa snaží preukázať, že proti šéfovi Bieleho domu môžu hovoriť iba marginálni. Je tiež potrebné poznamenať, že rozhorčenie z výsledkov volieb nepreukázali niektoré malé extrémistické skupiny, ale republikánski politici a bežní voliči, “uviedol expert v komentári k RT. Podľa Asafova svojimi činmi v boji proti takzvanému domácemu extrémizmu a terorizmu Biden tiež „chce ukázať, že útočí na Trumpovu agendu“, čo v týchto procesoch obviňoval z ľavicových aktivistov. "Biden potreboval verejnú šibačku." Pre túto úlohu boli zvolení Trumpovi podporovatelia, pravicoví aktivisti a bieli rasisti. Všetci sa podieľali na útokoch na Kapitol 6. januára a vo väčšine prípadov plne zdieľajú pozíciu 45. prezidenta USA, “uviedol analytik. Podľa Vasilievovej začal Biden túto myšlienku „spriadať“ bezprostredne po zimných udalostiach v Kongrese. „Vyhlásenie Trumpových priaznivcov za domácich teroristov je súčasťou tejto silnej kampane. Skutočnosť, že dôjde k zatknutiu veľkého počtu ľudí v prípade útoku na Kapitol, zvyšuje vnútorné politické napätie. Súdne prípady budú zároveň prebiehať pomaly, skôr alebo neskôr však vynesú rozsudky o vine, “predpovedal znalec. Vasiliev je presvedčený, že konanie týkajúce sa incidentu v Kongrese USA má vystrašiť americkú spoločnosť a zabrániť novým nepokojom a násilným činom. "Biden vysiela signál, že závadné protesty môžu byť brutálne potlačené a dokonca stíhané," uviedol. Asafov zo svojej strany zdôraznil, že najnovšie kroky amerických orgánov v boji proti domácemu terorizmu a extrémizmu sú „súčasťou represívnej agendy“, ktorú v súčasnosti plne formuluje Bidenov tím. „Disidenti v americkej spoločnosti budú naďalej prenasledovaní. Účastníci udalostí 6. januára budú čeliť skutočným trestom a v niektorých prípadoch obrovským trestom odňatia slobody, “uviedol analytik. Ako poznamenal Vasiliev, Biden bude pokračovať v úsilí v boji proti domácemu terorizmu a extrémizmu a tiež zvýši tlak na priaznivcov Trumpa, ktorí sa 6. januára zúčastnili nepokojov vo Washingtone. „Budú vydané nové dekréty a vyhlášky s cieľom posunúť tieto dve línie ďalej, a to aj aktiváciou orgánov činných v trestnom konaní, novým zatýkaním a represívnymi opatreniami proti tým, ktorí nezdieľajú hodnoty Demokratickej strany,“ uzavrel expert. „Islamský štát“ (IS, ISIS) - organizácia bola uznaná za teroristickú rozhodnutím Najvyššieho súdu Ruskej federácie z 29. decembra 2014. „Al-Káida“ - organizácia bola uznaná za teroristickú rozhodnutím Najvyššieho súdu Ruskej federácie z 2. apríla 2003. https://russian.rt.com/world/article/868731-ssha-baiden-terrorizm-belye-rasisty
Upravené 3. 6. 2021 o 05:13

Biden sa stretne s afganským prezidentom vo Washingtone


Americký prezident Joe Biden sa stretne 25. júna vo Washingtone s afganským prezidentom Ašrafom Ghanim a vedúcim Najvyššej rady pre národné zmierenie Abdalláhom Abdalláhom.
Uvádza sa to v správe tlačovej služby Bieleho domu.


"Prezident Biden sa teší na hostenie afganského prezidenta Ašrafa Ghaního, šéfa Najvyššej rady pre národné zmierenie Abdulláha Abdulláha, v Bielom dome 25. júna 2021," uviedla vo vyhlásení šéfka washingtonskej vlády Jen Psaki.


Návšteva podľa nej „zdôrazní silné partnerstvo medzi USA a Afganistanom pri pokračujúcom znižovaní vojenskej prítomnosti (USA)“ v Afganistane.
https://russian.rt.com/world/news/875745-bayden-vashington-afganistan


Biden sa stretne s afganským prezidentom vo Washingtone Americký prezident Joe Biden sa stretne 25. júna vo Washingtone s afganským prezidentom Ašrafom Ghanim a vedúcim Najvyššej rady pre národné zmierenie Abdalláhom Abdalláhom. Uvádza sa to v správe tlačovej služby Bieleho domu. "Prezident Biden sa teší na hostenie afganského prezidenta Ašrafa Ghaního, šéfa Najvyššej rady pre národné zmierenie Abdulláha Abdulláha, v Bielom dome 25. júna 2021," uviedla vo vyhlásení šéfka washingtonskej vlády Jen Psaki. Návšteva podľa nej „zdôrazní silné partnerstvo medzi USA a Afganistanom pri pokračujúcom znižovaní vojenskej prítomnosti (USA)“ v Afganistane. https://russian.rt.com/world/news/875745-bayden-vashington-afganistan

Biden uviedol, že si bol úplne vedomý ako v pozícii prezidenta, keď sa stretol s Putinom
Podľa amerického prezidenta si uvedomil, o koho ide, keď sedel oproti ruskému vodcovi. Potom, ako politik poznamenal, prvýkrát cítil, že je „v administratíve, ktorá je vodcom slobodného sveta“.


Americký prezident Joe Biden si pri stretnutí so svojím ruským náprotivkom Vladimirom Putinom plne uvedomoval, že je šéfom americkej administratívy. Povedal to v stredu večer na verejnom stretnutí v Cincinnati v štáte Ohio. Vysielanie sa uskutočňovalo na televíznom kanáli CNN.


"Sediac oproti Putinovi som cítil, že rozumie tomu, kto som, a rozumiem tomu, kto je. Vie, že keď [o niečom] hovorím, dokážem to. <...> Toto som prvýkrát, čo som cítil, že Bol som v administratíve, ktorá je vodcom slobodného sveta, “priznal politik.


16 júna sa v Ženeve uskutočnili rozhovory medzi Putinom a Bidenom. Išlo o ich prvé osobné stretnutie hláv štátov, ako aj prvý rusko-americký samit od roku 2018. V spoločnom vyhlásení vedúci predstavitelia zdôraznili, že strany majú v úmysle zahájiť komplexný bilaterálny dialóg o strategickej stabilite, ktorý bude vecný a energický. Okrem toho plánujú Moskva a Washington začať konzultácie o kybernetickej bezpečnosti, výmene väzňov a kontrole zbraní.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11958447


Biden oznámil nemožnosť zastavenia implementácie „Nord Stream-2“


Americký prezident Joe Biden uviedol, že výstavba plynovodu Nord Stream 2 je dokončená na 99 percent, takže je nemožné zastaviť jeho realizáciu. Novinárom o tom povedal pred svojím letom z Ohia do Washingtonu, uvádza agentúra TASS.


Hlava štátu poznamenala, že Berlín sa zaviazal, že „v prípade potreby odpovie na Rusko“. Dodal, že predtým si „plodne“ vymieňal názory na Nord Stream 2 s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou.


Skôr bolo známe, že USA a Nemecko dospeli ku kompromisu v otázke „Nord Stream-2“. Strany sa dohodli, že podniknú odvetné opatrenia proti Rusku, ak sa pokúsi využiť dodávky plynu ako „zbraň“ proti Ukrajine. Okrem toho sa v rámci dohody Nemecko zaviaže, že bude podporovať predĺženie platnosti dohôd o tranzite ruského plynu cez Ukrajinu, ktoré sa skončí v roku 2024, najmenej o desať rokov.


https://lenta.ru/news/2021/07/22/biden_potok/


Biden uviedol, že si bol &uacute;plne vedom&yacute; ako v poz&iacute;cii prezidenta, keď sa stretol s Putinom Podľa americk&eacute;ho prezidenta si uvedomil, o koho ide, keď sedel oproti rusk&eacute;mu vodcovi. Potom, ako politik poznamenal, prv&yacute;kr&aacute;t c&iacute;til, že je &bdquo;v administrat&iacute;ve, ktor&aacute; je vodcom slobodn&eacute;ho sveta&ldquo;. Americk&yacute; prezident Joe Biden si pri stretnut&iacute; so svoj&iacute;m rusk&yacute;m n&aacute;protivkom Vladimirom Putinom plne uvedomoval, že je &scaron;&eacute;fom americkej administrat&iacute;vy. Povedal to v stredu večer na verejnom stretnut&iacute; v Cincinnati v &scaron;t&aacute;te Ohio. Vysielanie sa uskutočňovalo na telev&iacute;znom kan&aacute;li CNN. &quot;Sediac oproti Putinovi som c&iacute;til, že rozumie tomu, kto som, a rozumiem tomu, kto je. Vie, že keď [o niečom] hovor&iacute;m, dok&aacute;žem to. &lt;...&gt; Toto som prv&yacute;kr&aacute;t, čo som c&iacute;til, že Bol som v administrat&iacute;ve, ktor&aacute; je vodcom slobodn&eacute;ho sveta, &ldquo;priznal politik. 16 j&uacute;na sa v Ženeve uskutočnili rozhovory medzi Putinom a Bidenom. I&scaron;lo o ich prv&eacute; osobn&eacute; stretnutie hl&aacute;v &scaron;t&aacute;tov, ako aj prv&yacute; rusko-americk&yacute; samit od roku 2018. V spoločnom vyhl&aacute;sen&iacute; ved&uacute;ci predstavitelia zd&ocirc;raznili, že strany maj&uacute; v &uacute;mysle zah&aacute;jiť komplexn&yacute; bilater&aacute;lny dial&oacute;g o strategickej stabilite, ktor&yacute; bude vecn&yacute; a energick&yacute;. Okrem toho pl&aacute;nuj&uacute; Moskva a Washington začať konzult&aacute;cie o kybernetickej bezpečnosti, v&yacute;mene v&auml;zňov a kontrole zbran&iacute;. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11958447 **Biden ozn&aacute;mil nemožnosť zastavenia implement&aacute;cie &bdquo;Nord Stream-2&ldquo;** Americk&yacute; prezident Joe Biden uviedol, že v&yacute;stavba plynovodu Nord Stream 2 je dokončen&aacute; na 99 percent, takže je nemožn&eacute; zastaviť jeho realiz&aacute;ciu. Novin&aacute;rom o tom povedal pred svoj&iacute;m letom z Ohia do Washingtonu, uv&aacute;dza agent&uacute;ra TASS. Hlava &scaron;t&aacute;tu poznamenala, že Berl&iacute;n sa zaviazal, že &bdquo;v pr&iacute;pade potreby odpovie na Rusko&ldquo;. Dodal, že predt&yacute;m si &bdquo;plodne&ldquo; vymieňal n&aacute;zory na Nord Stream 2 s nemeckou kancel&aacute;rkou Angelou Merkelovou. Sk&ocirc;r bolo zn&aacute;me, že USA a Nemecko dospeli ku kompromisu v ot&aacute;zke &bdquo;Nord Stream-2&ldquo;. Strany sa dohodli, že podnikn&uacute; odvetn&eacute; opatrenia proti Rusku, ak sa pok&uacute;si využiť dod&aacute;vky plynu ako &bdquo;zbraň&ldquo; proti Ukrajine. Okrem toho sa v r&aacute;mci dohody Nemecko zaviaže, že bude podporovať predĺženie platnosti doh&ocirc;d o tranzite rusk&eacute;ho plynu cez Ukrajinu, ktor&eacute; sa skonč&iacute; v roku 2024, najmenej o desať rokov. https://lenta.ru/news/2021/07/22/biden_potok/
Upravené 22. 7. 2021 o 08:38

„Pane, máte něco na bradě.“


Biden si zprávu přečetl, otřel si levou rukou bradu a podíval se na své prsty.
Pak se stalo ale něco „trapnějšího“, poznamenal autor publikace.
Poté, co si prohlédl zbytek snídaně, si Biden přiložil prsty k ústům,
pak si přitiskl hřbet ruky na rty a znovu si je otřel.
https://twitter.com/RNCResearch/status/1421160907367927813
„Pane, máte něco na bradě,“ bylo napsáno černým fixem na papíře.
To vše se odehrálo během přímého přenosu z Bílého domu
za přítomnosti novinářů a televizních kamer.
https://cz.sputniknews.com/20210731/pane-mate-neco-na-brade-biden-se-ztrapnil-behem-videokonference-15337557.html


### &bdquo;Pane, m&aacute;te něco na bradě.&ldquo; Biden si zpr&aacute;vu přečetl, otřel si levou rukou bradu a pod&iacute;val se na sv&eacute; prsty. Pak se stalo ale něco &bdquo;trapněj&scaron;&iacute;ho&ldquo;, poznamenal autor publikace. Pot&eacute;, co si prohl&eacute;dl zbytek sn&iacute;daně, si Biden přiložil prsty k &uacute;stům, pak si přitiskl hřbet ruky na rty a znovu si je otřel. https://twitter.com/RNCResearch/status/1421160907367927813 &bdquo;Pane, m&aacute;te něco na bradě,&ldquo; bylo naps&aacute;no čern&yacute;m fixem na pap&iacute;ře. To v&scaron;e se odehr&aacute;lo během př&iacute;m&eacute;ho přenosu z B&iacute;l&eacute;ho domu za př&iacute;tomnosti novin&aacute;řů a televizn&iacute;ch kamer. https://cz.sputniknews.com/20210731/pane-mate-neco-na-brade-biden-se-ztrapnil-behem-videokonference-15337557.html

Díky, kámo od protinožců. Biden si nemohl vybavit jméno australského premiéra


Americký prezident Joe Biden se ve čtvrtek dopustil faux pas v přímém přenosu. Během představení nového trilaterálního bezpečnostního paktu mezi USA, Austrálií a Velkou Británií si nemohl vzpomenout na jméno australského premiéra Scotta Morrisona. Nazval ho „kámošem od protinožců“.


„Děkuji, Borisi,“ prohlásil Biden na virtuálním brífinku směrem k obrazovce, na níž byl připojen britský premiér Johnson.


Pak se obrátil k televizi, jejímž prostřednictvím se brífinku na dálku účastnil australský ministerský předseda Morrison.


„A rád bych poděkoval... eh... tady chlapíkovi od protinožců. Díky moc, kámo. Cením si toho, pane premiére,“ řekl americký prezident. Johnson se tomu z druhé obrazovky od srdce zasmál a usmíval se i Morrison.


https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/diky-kamo-od-protinozcu-biden-si-nemohl-vybavit-jmeno-australskeho-premiera-40372285


"And I wanna thank that fella down under, thank you very much, pal! Appreciate mister prime minister!" smile


https://www.youtube.com/watch?v=KyOKY_LMQ5o


Dodatek:


Narážka na píseň Down Under od skupiny Men At Work?
https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/men-at-work/down-under-138745


D&iacute;ky, k&aacute;mo od protinožců. Biden si nemohl vybavit jm&eacute;no australsk&eacute;ho premi&eacute;ra Americk&yacute; prezident Joe Biden se ve čtvrtek dopustil faux pas v př&iacute;m&eacute;m přenosu. Během představen&iacute; nov&eacute;ho trilater&aacute;ln&iacute;ho bezpečnostn&iacute;ho paktu mezi USA, Austr&aacute;li&iacute; a Velkou Brit&aacute;ni&iacute; si nemohl vzpomenout na jm&eacute;no australsk&eacute;ho premi&eacute;ra Scotta Morrisona. Nazval ho &bdquo;k&aacute;mo&scaron;em od protinožců&ldquo;. &bdquo;Děkuji, Borisi,&ldquo; prohl&aacute;sil Biden na virtu&aacute;ln&iacute;m br&iacute;finku směrem k obrazovce, na n&iacute;ž byl připojen britsk&yacute; premi&eacute;r Johnson. Pak se obr&aacute;til k televizi, jej&iacute;mž prostřednictv&iacute;m se br&iacute;finku na d&aacute;lku &uacute;častnil australsk&yacute; ministersk&yacute; předseda Morrison. &bdquo;A r&aacute;d bych poděkoval... eh... tady chlap&iacute;kovi od protinožců. D&iacute;ky moc, k&aacute;mo. Cen&iacute;m si toho, pane premi&eacute;re,&ldquo; řekl americk&yacute; prezident. Johnson se tomu z druh&eacute; obrazovky od srdce zasm&aacute;l a usm&iacute;val se i Morrison. https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/diky-kamo-od-protinozcu-biden-si-nemohl-vybavit-jmeno-australskeho-premiera-40372285 &quot;And I wanna thank that fella down under, thank you very much, pal! Appreciate mister prime minister!&quot; :D https://www.youtube.com/watch?v=KyOKY_LMQ5o Dodatek: Nar&aacute;žka na p&iacute;seň Down Under od skupiny Men At Work? https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/men-at-work/down-under-138745
Upravené 17. 9. 2021 o 00:11

Biden hovoril o „invázii“ Nemecka na Ukrajine


Americký prezident Biden urobil prešľap, keď takmer spomenul nemeckú inváziu na Ukrajinu


Americký prezident Joe Biden urobil šmyk, keď hovoril o možných opatreniach proti Rusku v prípade jeho invázie na Ukrajinu. Informuje o tom agentúra RIA Novosti.


Prezident vo svojom prejave na tlačovej konferencii po stretnutí s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom takmer povedal, že Nemecko má v úmysle zaútočiť na Ukrajinu.


„Dovoľte mi najprv odpovedať na prvú otázku. Ak Nemecko... ak Rusko napadne, teda ak tanky a jednotky znova prekročia hranicu Ukrajiny, potom nebude žiadny Nord Stream 2, ukončíme to, “povedal americký prezident.


Na tej istej tlačovej konferencii kancelár Scholz poznamenal, že Nemecko a Spojené štáty, keď hovoria o osude ruského plynovodu, konajú absolútne jednomyseľne. Poznamenal, že proti Rusku môžu byť uvalené tvrdé sankcie, pričom pôjde o koordinované a jednotné opatrenia zo strany Západu.


https://lenta.ru/news/2022/02/08/neskazal/


**Biden hovoril o &bdquo;inv&aacute;zii&ldquo; Nemecka na Ukrajine** Americk&yacute; prezident Biden urobil pre&scaron;ľap, keď takmer spomenul nemeck&uacute; inv&aacute;ziu na Ukrajinu Americk&yacute; prezident Joe Biden urobil &scaron;myk, keď hovoril o možn&yacute;ch opatreniach proti Rusku v pr&iacute;pade jeho inv&aacute;zie na Ukrajinu. Informuje o tom agent&uacute;ra RIA Novosti. Prezident vo svojom prejave na tlačovej konferencii po stretnut&iacute; s nemeck&yacute;m kancel&aacute;rom Olafom Scholzom takmer povedal, že Nemecko m&aacute; v &uacute;mysle za&uacute;točiť na Ukrajinu. &bdquo;Dovoľte mi najprv odpovedať na prv&uacute; ot&aacute;zku. Ak Nemecko... ak Rusko napadne, teda ak tanky a jednotky znova prekročia hranicu Ukrajiny, potom nebude žiadny Nord Stream 2, ukonč&iacute;me to, &ldquo;povedal americk&yacute; prezident. Na tej istej tlačovej konferencii kancel&aacute;r Scholz poznamenal, že Nemecko a Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty, keď hovoria o osude rusk&eacute;ho plynovodu, konaj&uacute; absol&uacute;tne jednomyseľne. Poznamenal, že proti Rusku m&ocirc;žu byť uvalen&eacute; tvrd&eacute; sankcie, pričom p&ocirc;jde o koordinovan&eacute; a jednotn&eacute; opatrenia zo strany Z&aacute;padu. https://lenta.ru/news/2022/02/08/neskazal/
3.28k
22
7
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept