Mimo kategórií
Historický úspech slovenského lyžovania - máme veľký glóbus

Petra Vlhová vošla do histórie alpského lyžovania. Ako prvá Slovenka v dejinách ovládla celkové hodnotenie Svetového pohára.


Petra Vlhová získala veľký glóbus celkovej víťazky Svetového pohára v alpskom lyžovaní. Je to bezprecedentný úspech slovenského športu, nik iný nevyhral celosezónny seriál v zimnom olympijskom odvetví. V prípade zjazdového lyžovania ide navyše o jeden z najmasovejších a najatraktívnejších športov s obrovskou konkurenciou tímov zo všeobecne najvyspelejších krajín sveta.


https://sport.pravda.sk/zimne-sporty/clanok/581864-bravo-petra-vlhova-vosla-do-historie-ma-velky-globus/


vybojovaný v deň jarnej rovnodennosti - meno dnešné Víťazoslav


Petra Vlhová vošla do histórie alpského lyžovania. Ako prvá Slovenka v dejinách ovládla celkové hodnotenie Svetového pohára. Petra Vlhová získala veľký glóbus celkovej víťazky Svetového pohára v alpskom lyžovaní. Je to bezprecedentný úspech slovenského športu, nik iný nevyhral celosezónny seriál v zimnom olympijskom odvetví. V prípade zjazdového lyžovania ide navyše o jeden z najmasovejších a najatraktívnejších športov s obrovskou konkurenciou tímov zo všeobecne najvyspelejších krajín sveta. https://sport.pravda.sk/zimne-sporty/clanok/581864-bravo-petra-vlhova-vosla-do-historie-ma-velky-globus/ vybojovaný v deň jarnej rovnodennosti - meno dnešné Víťazoslav
Upravené 20. 3. 2021 o 14:20

ovládla celkové hodnotenie Svetového pohára.

Veľmi významná udalosť...vzhľadom k tomu ako “kamoši” zo západu nechceli aby vyhral niekto z východného bloku...k víťazstvu vo Švajčiarsku pomohlo počasie...boli zrušené tie disciplíny v ktorých bola dobrá jej súperka o Veľký glóbus Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová čiže...HNR je na našej strane...


[quote="pid:7989, uid:12"]ovládla celkové hodnotenie Svetového pohára.[/quote] Veľmi významná udalosť...vzhľadom k tomu ako “kamoši” zo západu nechceli aby vyhral niekto z východného bloku...k víťazstvu vo Švajčiarsku pomohlo počasie...boli zrušené tie disciplíny v ktorých bola dobrá jej súperka o Veľký glóbus Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová čiže...HNR je na našej strane...

Zopár postrehov k záveru pretekov:


  • Gutová stratila nervy a nedokončila závod
  • Vlhová bola nešťastná po včerajšom slalome, napriek tomu, že už vedela, že získala celkovú cenu
  • u Peti chýbali dnes emócie, na pódiu vyzerala ako neprítomná, rozdiel oproti reakcii v Jasnej

Slovenská vlajka medzi dvoma švajčiarskymi to celé podfarbuje.


Môj odhad - v rámci Európy prechádzame pod špeciálny formát priameho riadenia. V ňom sme už dlhšie, napríklad keď EÚ začala šetrenie kvôli odmietnutiu migračných kvót proti celej V4, iba proti Slovensku nie. Teraz, keď sa to melie na Ukrajine a Amerika doslova zakopáva kam vkročí sa mi zdá, že tento pohár sme dostali tak trochu darom. Jednak na ustabilizovanie domácej situácie (víťazstvá na nás vždy fungovali) a jednak na predvedenie, kto tu má riadenie.


Zopár postrehov k záveru pretekov: - Gutová stratila nervy a nedokončila závod - Vlhová bola nešťastná po včerajšom slalome, napriek tomu, že už vedela, že získala celkovú cenu - u Peti chýbali dnes emócie, na pódiu vyzerala ako neprítomná, rozdiel oproti reakcii v Jasnej Slovenská vlajka medzi dvoma švajčiarskymi to celé podfarbuje. Môj odhad - v rámci Európy prechádzame pod špeciálny formát priameho riadenia. V ňom sme už dlhšie, napríklad keď EÚ začala šetrenie kvôli odmietnutiu migračných kvót proti celej V4, iba proti Slovensku nie. Teraz, keď sa to melie na Ukrajine a Amerika doslova zakopáva kam vkročí sa mi zdá, že tento pohár sme dostali tak trochu darom. Jednak na ustabilizovanie domácej situácie (víťazstvá na nás vždy fungovali) a jednak na predvedenie, kto tu má riadenie.

Moderátor

P.S. a ako najust dnes celý deň aj snežilo... Príznačné, nie?


P.S. a ako najust dnes celý deň aj snežilo... Príznačné, nie?

Moderátor

Príznačné, nie?

„Stálo pred nami dvadsaťdva Rakúšanov v oficiálnych bundách. Toľko som ich narátal. Ani jeden z nich sa neotočil a nezagratuloval nám. Aj Livio mal takú skúsenosť. Podať ruky mu prišli členovia malých tímov, nik z veľkých. Nuž, to, že ich zdolala lyžiarka zo Slovenska, nevedia prehrýzť.“ Igor Vlha 22. marca 2021
No a aby toho nebolo málo tak posledný závod majstrovskej sezóny skončila na žiadnom inom ako 11om mieste...


[quote="pid:8256, uid:127"]Príznačné, nie?[/quote] „Stálo pred nami dvadsaťdva Rakúšanov v oficiálnych bundách. Toľko som ich narátal. Ani jeden z nich sa neotočil a nezagratuloval nám. Aj Livio mal takú skúsenosť. Podať ruky mu prišli členovia malých tímov, nik z veľkých. Nuž, to, že ich zdolala lyžiarka zo Slovenska, nevedia prehrýzť.“ Igor Vlha 22. marca 2021 No a aby toho nebolo málo tak posledný závod majstrovskej sezóny skončila na žiadnom inom ako 11om mieste...

v rámci Európy prechádzame pod špeciálny formát priameho riadenia

neznižuj ten formát na priame riadenie GP. Slovenská vlajka bola nad dvoma švajčiarskymi a 22 "hierofantov" v červenom stálo pred ňou chrbtom. Oni tam neboli na to, aby sa k nej otáčali a gratulovali. Oni tam symbolizovali svetu niečo iné.
Toto bola matričná udalosť a duchom neprítomnosť Petry Vlhovej má svoje opodstatnenie. Nech sa teší z toho ôsmeho a jedenásteho miesta - ich odkaz je ďaleko silnejší, než keby to bolo prvé miesto.
Petra Vlhová sa stala symbolom víťazstva Slovenska. O aké víťazstvo sa jedná pod aké priame riadenie sa Slovensko dostalo, tí, ktorí to mali pochopiť - pochopili a uznali to. Beda tým, kto sa budú tomu protiviť!


[quote="pid:8196, uid:127"]v rámci Európy prechádzame pod špeciálny formát priameho riadenia[/quote] neznižuj ten formát na priame riadenie GP. Slovenská vlajka bola nad dvoma švajčiarskymi a 22 "hierofantov" v červenom stálo pred ňou chrbtom. Oni tam neboli na to, aby sa k nej otáčali a gratulovali. Oni tam symbolizovali svetu niečo iné. Toto bola matričná udalosť a duchom neprítomnosť Petry Vlhovej má svoje opodstatnenie. Nech sa teší z toho ôsmeho a jedenásteho miesta - ich odkaz je ďaleko silnejší, než keby to bolo prvé miesto. Petra Vlhová sa stala symbolom víťazstva Slovenska. O aké víťazstvo sa jedná pod aké priame riadenie sa Slovensko dostalo, tí, ktorí to mali pochopiť - pochopili a uznali to. Beda tým, kto sa budú tomu protiviť!

Všetci nám gratulovali, ale Američania nie. Veľmi zvláštne, tvrdí Vlhovej otec


https://sportnet.sme.sk/spravy/petra-vlhova-zmeni-ciele-bude-pokracovat-jej-trener-livio-magoni/?fbclid=IwAR1r9WZLTvYc0DCynG3OigUCw5WhKylVSJuWhRgw8kTe-5085SSJFfKQY4E


Všetci nám gratulovali, ale Američania nie. Veľmi zvláštne, tvrdí Vlhovej otec ============================================================================== https://sportnet.sme.sk/spravy/petra-vlhova-zmeni-ciele-bude-pokracovat-jej-trener-livio-magoni/?fbclid=IwAR1r9WZLTvYc0DCynG3OigUCw5WhKylVSJuWhRgw8kTe-5085SSJFfKQY4E

Nuž, to, že ich zdolala lyžiarka zo Slovenska, nevedia prehrýzť.


Toto ozvučujú už dlhšie, aj jej brat to povedal, aká nevraživosť tam panuje, kto koho pozýva na tréningy a pod.


neznižuj ten formát na priame riadenie GP.


Nerobím to často a nie som ten, kto do všetkého ťahá GP, skôr naopak. Ako si to prečítal ty? Pod koho priame riadenie?


[quote="pid:8380, uid:176"]Nuž, to, že ich zdolala lyžiarka zo Slovenska, nevedia prehrýzť.[/quote] Toto ozvučujú už dlhšie, aj jej brat to povedal, aká nevraživosť tam panuje, kto koho pozýva na tréningy a pod. [quote="pid:8390, uid:112"]neznižuj ten formát na priame riadenie GP.[/quote] Nerobím to často a nie som ten, kto do všetkého ťahá GP, skôr naopak. Ako si to prečítal ty? Pod koho priame riadenie?

Moderátor

Pod koho priame riadenie?

GP bol a je subjektom riadenia na konceptuálnej úrovni. Ďalším subjektom riadenia na konceptuálnej úrovni je Putinov tým. No, ak by to bolo o priamom riadení Ruskom, tak by to tam bolo ohlásené. A nebolo. Takže zostáva už len jedno priame riadenie, pred ktorým museli kapitulovať obe krídla GP.
USA negratulovali, lebo Bidenova klika si myslia, že oni sú first - tí najmocnejší... Aké bláhové...


[quote="pid:8420, uid:127"]Pod koho priame riadenie?[/quote] GP bol a je subjektom riadenia na konceptuálnej úrovni. Ďalším subjektom riadenia na konceptuálnej úrovni je Putinov tým. No, ak by to bolo o priamom riadení Ruskom, tak by to tam bolo ohlásené. A nebolo. Takže zostáva už len jedno priame riadenie, pred ktorým museli kapitulovať obe krídla GP. USA negratulovali, lebo Bidenova klika si myslia, že oni sú first - tí najmocnejší... Aké bláhové...

Až nezvykle tvrdá kritika Livia Magoniho…


Dvadsaťpäťročná Slovenka je druhou lyžiarkou, ktorú dokázal Livio Magoni priviesť k zisku veľkého glóbusu a ďalším obrovským úspechom. Pred ňou sa mu to podarilo pri Tine Mazeovej.


Na otázku, ktorú lyžiarku by si vybral, Livio Magoni odpovedal v prospech 37-ročnej Slovinky: „Pretože je viac komplexnejšia, rovnako mimo športu. Ako športovkyňa si to vie roztriediť v športe i vo svojom voľnom čase. Na tomto fronte Petra akoby neexistovala,” tvrdí tréner Vlhovej.


A zašiel ešte ďalej. Jeho zverenka sa podľa neho zrejme už nedokáže posunúť vyššie. „Nie, nemá to v DNA. Skôr by som povedal, že to môže ísť opačným smerom... Ak sa rozhodnem pre odchod, tak to bude práve pre to.


Mazeová bola ako ‚divoké zviera’. Aj Vlhová je taká, lenže tá prvá pochopila, čo je potrebné urobiť, aby sa stala osobnosťou a aj sa s tým stotožnila. Tá druhá nie,” myslí si taliansky tréner, ktorý je známy svojím tvrdým prístupom i kritikou.


„Je tam toho viac. Či už v súvislosti s rodinou alebo manažérom. Správne slovo je, a to bez urážky, ‚ignorancia’. S tým nenarobíte nič.”


ako moze mat Peta volny cas, ked jej nadelil toto:


„Petre som vysvetlil, že sa bude musieť zúčastniť všetkých disciplín a počas zimy bude mať minimum času na tréning. Prešla si ťažkým maratónom, no dokázala ho vyhrať,” pochválil svoju zverenkyňu Livio Magoni na záver.


cely clanok tu:
https://sport.aktuality.sk/c/489994/petra-vlhova-dnes-livio-magoni-potvrdil-svoju-povest-a-zatlacil-na-petru-vlhovu-bolo-by-na-case-rozlucit-sa/


original rozhovor tu:
https://www.corriere.it/sport/21_marzo_23/livio-magoni-vlhova-come-l-atalanta-contro-grandi-peccato-non-abbia-testa-f0ac66ca-8bae-11eb-9bf5-145cd1352910.shtml


Až nezvykle tvrdá kritika Livia Magoniho… ----------------- Dvadsaťpäťročná Slovenka je druhou lyžiarkou, ktorú dokázal Livio Magoni priviesť k zisku veľkého glóbusu a ďalším obrovským úspechom. Pred ňou sa mu to podarilo pri Tine Mazeovej. Na otázku, ktorú lyžiarku by si vybral, Livio Magoni odpovedal v prospech 37-ročnej Slovinky: „Pretože je viac komplexnejšia, rovnako mimo športu. Ako športovkyňa si to vie roztriediť v športe i vo svojom voľnom čase. Na tomto fronte Petra akoby neexistovala,” tvrdí tréner Vlhovej. A zašiel ešte ďalej. Jeho zverenka sa podľa neho zrejme už nedokáže posunúť vyššie. „Nie, nemá to v DNA. Skôr by som povedal, že to môže ísť opačným smerom... Ak sa rozhodnem pre odchod, tak to bude práve pre to. Mazeová bola ako ‚divoké zviera’. Aj Vlhová je taká, lenže tá prvá pochopila, čo je potrebné urobiť, aby sa stala osobnosťou a aj sa s tým stotožnila. Tá druhá nie,” myslí si taliansky tréner, ktorý je známy svojím tvrdým prístupom i kritikou. „Je tam toho viac. Či už v súvislosti s rodinou alebo manažérom. Správne slovo je, a to bez urážky, ‚ignorancia’. S tým nenarobíte nič.” ako moze mat Peta volny cas, ked jej nadelil toto: „Petre som vysvetlil, že sa bude musieť zúčastniť všetkých disciplín a počas zimy bude mať minimum času na tréning. Prešla si ťažkým maratónom, no dokázala ho vyhrať,” pochválil svoju zverenkyňu Livio Magoni na záver. cely clanok tu: https://sport.aktuality.sk/c/489994/petra-vlhova-dnes-livio-magoni-potvrdil-svoju-povest-a-zatlacil-na-petru-vlhovu-bolo-by-na-case-rozlucit-sa/ original rozhovor tu: https://www.corriere.it/sport/21_marzo_23/livio-magoni-vlhova-come-l-atalanta-contro-grandi-peccato-non-abbia-testa-f0ac66ca-8bae-11eb-9bf5-145cd1352910.shtml

Už Slovensko vstáva, putá si strháva?


Vlhovci ukončili spoluprácu s Magonim a bez škandálu či silných vyjadrení. Slušne sa vyjadrili obe strany a poďakovali si vzájomne. Magoni sa dokonca ospravedlnil za chyby.


Otázka znie, či už Vlhovci nabrali také množstvo skúseností, že si budú vedieť poradiť aj sami a prestanú byť závislí na "zahraničných menežéroch".


Už Slovensko vstáva, putá si strháva? Vlhovci ukončili spoluprácu s Magonim a bez škandálu či silných vyjadrení. Slušne sa vyjadrili obe strany a poďakovali si vzájomne. Magoni sa dokonca ospravedlnil za chyby. Otázka znie, či už Vlhovci nabrali také množstvo skúseností, že si budú vedieť poradiť aj sami a prestanú byť závislí na "zahraničných menežéroch".

Moderátor

1.77k
12
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept