Zahraničná politika
FED a finančný systém

Fed nepredĺži uvoľnenie pravidiel ohľadom kapitálových požiadaviek


Americká centrálna banka (Fed) nepredĺži núdzové uvoľnenie pravidiel týkajúcich sa kapitálových požiadaviek pre banky.


Fed v piatok v krátkom ozname uviedol, že nepredlžuje výnimku týkajúcu sa kapitálového ukazovateľa SLR (supplementary leverage ratio), ktorá sa skončí 31. marca. Fed túto výnimku, ktorá umožňovala bankám vyňať z výpočtu SLR vládne dlhopisy a vklady v bankách Fedu, zaviedol 1. apríla 2020.


To znamená, že veľké americké banky budú povinne musieť mať o niečo vyššie kapitálové vankúše. Po oznámení Fedu sa výrazne oslabili bankové tituly, akcie JPMorgan Chase stratili takmer 2 %, akcie Wells Fargo, Bank of America a Citigroup takmer 1,5 %.


Fed minulý rok uvoľnil toto pravidlo pre kapitálové požiadavky, aby upokojil turbulencie na trhu s vládnymi dlhopismi na začiatku koronakrízy. Snaha o získanie hotovosti totiž spôsobila rozsiahly výpredaj na dlhopisovom trhu, Fed vtedy pomohol k upokojeniu aj programami, prostredníctvom ktorých dodal trhu likviditu.
https://www.teraz.sk/ekonomika/fed-nepredlzi-uvolnenie-pravidiel-oh/536195-clanok.html


**Fed nepredĺži uvoľnenie pravidiel ohľadom kapitálových požiadaviek** Americká centrálna banka (Fed) nepredĺži núdzové uvoľnenie pravidiel týkajúcich sa kapitálových požiadaviek pre banky. Fed v piatok v krátkom ozname uviedol, že nepredlžuje výnimku týkajúcu sa kapitálového ukazovateľa SLR (supplementary leverage ratio), ktorá sa skončí 31. marca. Fed túto výnimku, ktorá umožňovala bankám vyňať z výpočtu SLR vládne dlhopisy a vklady v bankách Fedu, zaviedol 1. apríla 2020. To znamená, že veľké americké banky budú povinne musieť mať o niečo vyššie kapitálové vankúše. Po oznámení Fedu sa výrazne oslabili bankové tituly, akcie JPMorgan Chase stratili takmer 2 %, akcie Wells Fargo, Bank of America a Citigroup takmer 1,5 %. Fed minulý rok uvoľnil toto pravidlo pre kapitálové požiadavky, aby upokojil turbulencie na trhu s vládnymi dlhopismi na začiatku koronakrízy. Snaha o získanie hotovosti totiž spôsobila rozsiahly výpredaj na dlhopisovom trhu, Fed vtedy pomohol k upokojeniu aj programami, prostredníctvom ktorých dodal trhu likviditu. https://www.teraz.sk/ekonomika/fed-nepredlzi-uvolnenie-pravidiel-oh/536195-clanok.html
Upravené 21. 3. 2021 o 10:52

Veľký reset je tu: postupujte podľa peňazí ( prekladačom preložené )

Reorganizácia svetovej ekonomiky „zhora nadol“ kabalou technokratických korporativistov vedená skupinou okolo Davosového svetového ekonomického fóra - takzvaný Veľký reset alebo Agenda OSN 2030 - nie je žiadnym budúcim návrhom. Realizuje sa dobre, pretože svet zostáva v nepríčetnom uzamknutí pre vírus. Najhorúcejšou investičnou oblasťou od nástupu globálneho blokovania koronavírusov je niečo, čo sa nazýva ESG investovanie. Táto vysoko subjektívna a veľmi kontrolovaná hra dramaticky posúva globálne kapitálové toky do vybranej skupiny „schválených“ podnikových akcií a dlhopisov. Obzvlášť napreduje v dystopickej agende OSN 2030 alebo v agende WEF Great Reset. Vývoj je jedným z najnebezpečnejších a najmenej chápaných posunov najmenej v minulom storočí.


Agendu „trvalo udržateľné hospodárstvo“ OSN v tichosti realizujú tie isté globálne banky, ktoré vytvorili finančnú krízu v roku 2008. Tentokrát pripravujú Veľký reset WEF Klausa Schwaba tým, že im dajú do rúk stovky miliárd a čoskoro bilióny investícií. vybrané „prebudené“ spoločnosti a ďalej od „neprebudených“, ako sú ropné a plynárenské spoločnosti alebo uhlie.


To, čo urobili bankári a obrovské investičné fondy ako BlackRock, je vytvorenie novej investičnej infraštruktúry, ktorá vyberá „víťazov“ alebo „porazených“ pre investície podľa toho, ako vážne to spoločnosť myslí s ESG - životné prostredie, sociálne hodnoty a správa vecí verejných. Napríklad spoločnosť získava kladné hodnotenie závažnosti svojho najímania mužov a žien v oblasti riadenia a zamestnancov, alebo prijíma opatrenia na elimináciu svojej uhlíkovej „stopy“ tým, že urobí svoje zdroje energie ekologickými alebo udržateľnými pri používaní výrazu OSN. To, ako korporácie prispievajú k globálnemu udržateľnému riadeniu, je z hľadiska ESG najviac vágne a môže zahŕňať čokoľvek, od darov spoločností cez Black Lives Matter až po podporu agentúr OSN, napríklad WHO.


Zásadným ústredným cieľom stratégov ESG je vytvoriť prechod k neefektívnej a nákladnej alternatívnej energii, sľubovala utopia Zero Carbon. Je poháňaný hlavnými svetovými finančnými inštitúciami a centrálnymi bankami. Na podporu svojej zelenej investičnej agendy vytvorili oslnivú škálu organizácií.


V roku 2013, dosť pred koronavírusmi, vytvorila veľká banka na Wall Street, Morgan Stanley, vlastný inštitút pre udržateľné investovanie. Toto sa čoskoro rozšírilo v roku 2015, keď sa Morgan Stanley pripojila k riadiacemu výboru Partnerstva pre finančné účtovníctvo v oblasti uhlíka (PCAF). Na svojej webovej stránke uvádzajú,


_„PCAF je založený na pozícii Parížskej dohody o klíme, že globálne spoločenstvo by sa malo usilovať o obmedzenie globálneho otepľovania na 1,5 ° C nad úrovňami pred industrializáciou a spoločnosť by mala dekarbonizovať a dosiahnuť čisté nulové emisie do roku 2050.“


Do roku 2020 mala skupina PCAF viac ako 100 bánk a finančných inštitúcií vrátane ABN Amro, Nat West, Lloyds Bank, Barcylays, Bank of America, Citi Group, CIBC, Danske Bank a ďalších. Niekoľko členských bánk PCAF bolo obžalovaných v prípadoch prania špinavých peňazí. Ak majú veriť rétorike, teraz cítia novú rolu modelov cnosti na zmenu svetového hospodárstva. Mark Carney, predovšetkým bývalý guvernér Bank of England, je „pozorovateľ“ alebo konzultant v PCAF.


V auguste 2020 PCAF zverejnila návrh normy, v ktorej načrtáva navrhovaný prístup k globálnemu účtovaniu uhlíka. To znamená, že bankári vytvárajú svoje vlastné účtovné pravidlá pre hodnotenie alebo oceňovanie uhlíkovej stopy alebo ekologického profilu spoločnosti.


Ústredná úloha Marka Carneyho


Mark Carney je v centre reorganizácie svetových financií, aby podporil zelenú agendu OSN 2030 za WEF Davos Great Reset, kde je členom správnej rady. Je tiež poradcom generálneho tajomníka OSN ako osobitný vyslanec OSN pre klimatické opatrenia. Plán PCAF opísal takto:


„Na dosiahnutie čistej nuly potrebujeme prechod na celú ekonomiku - každá spoločnosť, každá banka, každý poisťovateľ a investor budú musieť upraviť svoje obchodné modely, vypracovať dôveryhodné plány prechodu a implementovať ich. Pre finančné spoločnosti to znamená viac ako emisie vyprodukované z ich vlastnej obchodnej činnosti. Musia merať a vykazovať emisie generované spoločnosťami, do ktorých investujú a požičiavajú im. Práca PCAF na štandardizácii prístupu k meraniu financovaných emisií je dôležitým krokom k zabezpečeniu toho, aby každé finančné rozhodnutie bralo do úvahy zmenu podnebia. “


Ako guvernérka Bank of England Carney hral kľúčovú úlohu pri získavaní svetových centrálnych bánk za zelenou agendou systému OSN 2030. Hlavné centrálne banky sveta prostredníctvom svojej zastrešujúcej Banky pre medzinárodné zúčtovanie (BIS) v Bazileji vytvorili kľúčovú súčasť rastúcej globálnej infraštruktúry, ktorá riadi investičné toky do „udržateľných“ spoločností a od tých, ako sú ropné a plynárenské spoločnosti, považuje za „neudržateľné“. Keď bol vtedajší guvernér Bank of England Mark Carney na čele rady pre finančnú stabilitu (FSB) BIS, založil v roku 2015 niečo ako pracovná skupina pre zverejňovanie informácií o zmene podnebia (TCFD).


Centrálni bankári FSB nominovali 31 ľudí na založenie TCFD. Predsedal jej miliardár Michael Bloomberg a okrem spoločnosti BlackRock zahŕňala spoločnosť JP MorganChase; Banka Barclays; HSBC; Swiss Re, druhé najväčšie zaistenie na svete; Čínska banka ICBC; Tata Steel, olej ENI, Dow Chemical, ťažobný gigant BHP a David Blood z Al Gore’s Generation Investment LLC.


Anne Finucane, podpredsedníčka Bank of America, členka PCAF a TCFD, poznamenala: „Zaviazali sme sa, že v rámci nášho podnikania zabezpečíme, aby boli riziká a príležitosti súvisiace s klímou správne riadené a že spolupracujeme s vládami. a trhy na urýchlenie požadovaných zmien ... zmena podnebia predstavuje riziko pre podnikateľskú komunitu a pre spoločnosti je dôležité formulovať, ako sú tieto riziká riadené. “


Podpredseda Bank of America popisuje, ako hodnotia riziká v portfóliu úverov na nehnuteľnosti hodnotením: „Analýza akútneho fyzického rizika na vzorke portfólia hypoték na bývanie Bank of America v USA. Každej nehnuteľnosti bolo pridelené skóre založené na úrovni rizika spojené s 12 potenciálnymi nebezpečenstvami: tornádo, zemetrasenie, tropický cyklón, krupobitie, požiar, povodeň, blesková povodeň, pobrežná povodeň, blesky, tsunami, sopka a zimná búrka. “ Investičné „riziko“ bánk v ropnom a plynárenskom priemysle a ďalších priemyselných odvetviach sa takisto hodnotí na základe kritérií Carney’s TCFD. Všetky riziká sú definované ako súvisiace s CO2, a to aj napriek tomu, že neexistujú presvedčivé vedecké dôkazy o tom, že emisie CO2 vyrobené človekom sa chystajú zničiť našu planétu globálnym otepľovaním. Skôr dôkazy o slnečnej aktivite naznačujú, že vstupujeme do nestabilného obdobia ochladzovania, Grand Solar Minimum. Finančné záujmy, ktoré budú v nadchádzajúcom desaťročí zbierať bilióny, to nijako neznepokojuje.


Ďalšou kľúčovou súčasťou finančnej prípravy na Veľký reset, zásadnú transformáciu z ekonomiky s vysokou energetickou náročnosťou na ekonomiku nízku a ekonomicky neefektívnu, je Rada pre účtovné štandardy udržateľnosti (SASB). SASB hovorí, že „poskytuje jasný súbor štandardov pre nahlasovanie informácií o udržateľnosti v širokej škále problémov ...“ Znie to upokojujúco, až kým sa nepozeráme, kto tvorí členov SASB, ktorí poskytnú Imprimatur vhodný pre klímu. Členmi sú okrem najväčšieho svetového manažéra fondov BlackRock (spravovaných viac ako 7 biliónov dolárov) aj Vanguard Funds, Fidelity Investments, Goldman Sachs, State Street Global, Carlyle Group, Rockefeller Capital Management a mnoho významných bánk ako Bank Ameriky a UBS. Mnoho z nich je zodpovedných za globálny finančný kolaps v roku 2008. Čo robí táto rámcová skupina? Podľa ich webovej stránky „Od roku 2011 pracujeme na dosiahnutí ambiciózneho cieľa, ktorým je vývoj a udržiavanie účtovných štandardov udržateľnosti pre 77 priemyselných odvetví.“


Všetko to bude smerovať k vytvoreniu siete globálne založených finančných subjektov, ktoré ovládajú kombinované bohatstvo vrátane poisťovacích a dôchodkových fondov do hodnoty, ktorú údajne majú hodnotu 100 biliónov dolárov. Stanovujú pravidlá a budú definovať spoločnosť alebo dokonca krajinu podľa stupňa vytvárania uhlíkových emisií. Ak ste čistí a zelení, môžete potenciálne získať investície. Ak sa budete považovať za znečisťovateľa uhlíka, keďže sa dnes považuje za ropný, plynárenský a uhoľný priemysel, globálne kapitálové toky sa zbavia investícií alebo sa vám vyhnú. Okamžitým cieľom tohto finančného balíka je chrbtová kosť svetového hospodárstva, ropného a plynárenského priemyslu a uhlia.


Uhľovodíky pod útokom


Okamžitým cieľom tohto finančného kartelu je chrbtová kosť svetového hospodárstva, ropného, ​​uhoľného a zemného plynu. Analytici ropného priemyslu predpovedajú, že v priebehu nasledujúcich päť rokov alebo menej investičné toky do najväčšieho svetového energetického sektoru dramaticky poklesnú. „Vzhľadom na to, aký zásadný bude energetický prechod pre vyhliadky na rast každej spoločnosti, žiadame spoločnosti, aby zverejnili plán, ako budú ich obchodné modely kompatibilné s nulovou ekonomikou,“ uviedol predseda a výkonný riaditeľ spoločnosti BlackRock Larry Fink vo svojom liste z roku 2021 Generálnych riaditeľov. Blackrock je najväčšia svetová investičná skupina s investíciami viac ako 7 biliónov dolárov. Ďalší pracovník BlackRock na nedávnej energetickej konferencii povedal: „Kam bude BlackRock smerovať, ďalší budú nasledovať.“


„Aby sme aj naďalej priťahovali kapitál, musia sa portfóliá stavať na základných zvýhodnených aktívach - nízkonákladových, trvanlivých a nízkouhlíkových bareloch,“ uviedol Andrew Latham, viceprezident pre globálny prieskum spoločnosti WoodMac, energetická konzultantka.


Bidenova administratíva už plní svoje sľuby o postupnom ukončení ťažby ropy a zemného plynu zákazom nových prenájmov v spolkových krajinách a na mori a na ropovode Keystone XL. Ropný a plynárenský sektor a jeho deriváty, ako napríklad petrochemikálie, sú jadrom svetového hospodárstva. 50 najväčších ropných a plynárenských spoločností na svete, vrátane štátnych a verejne obchodovaných spoločností, zaznamenalo v roku 2015 tržby asi 5,4 bilióna dolárov.


Keď nová Bidenova administratíva presadí svoju ideovú opozíciu voči takzvaným fosílnym palivám, svet zaznamená prudký pokles investícií do ropy a zemného plynu. Úloha davosovských globalistov a finančných aktérov ESG to má zaručiť. A porazenými budeme my. Ceny energie budú prudko stúpať, ako tomu bolo počas nedávnych snehových búrok v Texase. Náklady na elektrinu v priemyselných krajinách sa stanú neúnosnými pre výrobný priemysel. Ale dobre odpočívajte. Toto všetko je súčasťou prebiehajúceho Veľkého resetu a jeho novej doktríny investovania ESG.


V roku 2010 vedúci pracovnej skupiny 3 Medzivládneho panelu OSN pre zmenu podnebia Dr. Otmar Edenhofer povedal anketárovi: „... treba jasne povedať, že politikou v oblasti klímy redistribuujeme de facto svetové bohatstvo. Treba sa oslobodiť od ilúzie, že medzinárodná politika v oblasti klímy je environmentálnou politikou. To už nemá takmer nič spoločné s environmentálnou politikou ... “Veľký reset WEF nie je iba veľká myšlienka Klausa Schwaba uvažujúca o ekonomickej devastácii koronavírusu. Majstri peňazí to už dlho plánovali.


F. William Engdahl je konzultantom a lektorom strategického rizika. Je absolventom politického štúdia na Princetonskej univerzite a je bestsellerom v oblasti ropy a geopolitiky, výhradne pre online časopis „New Eastern Outlook“.


https://journal-neo.org/2021/03/19/the-great-reset-is-here-follow-the-money/


**Veľký reset je tu: postupujte podľa peňazí (_ prekladačom preložené_ ) ** Reorganizácia svetovej ekonomiky „zhora nadol“ kabalou technokratických korporativistov vedená skupinou okolo Davosového svetového ekonomického fóra - takzvaný Veľký reset alebo Agenda OSN 2030 - nie je žiadnym budúcim návrhom. Realizuje sa dobre, pretože svet zostáva v nepríčetnom uzamknutí pre vírus. Najhorúcejšou investičnou oblasťou od nástupu globálneho blokovania koronavírusov je niečo, čo sa nazýva ESG investovanie. Táto vysoko subjektívna a veľmi kontrolovaná hra dramaticky posúva globálne kapitálové toky do vybranej skupiny „schválených“ podnikových akcií a dlhopisov. Obzvlášť napreduje v dystopickej agende OSN 2030 alebo v agende WEF Great Reset. Vývoj je jedným z najnebezpečnejších a najmenej chápaných posunov najmenej v minulom storočí. Agendu „trvalo udržateľné hospodárstvo“ OSN v tichosti realizujú tie isté globálne banky, ktoré vytvorili finančnú krízu v roku 2008. Tentokrát pripravujú Veľký reset WEF Klausa Schwaba tým, že im dajú do rúk stovky miliárd a čoskoro bilióny investícií. vybrané „prebudené“ spoločnosti a ďalej od „neprebudených“, ako sú ropné a plynárenské spoločnosti alebo uhlie. To, čo urobili bankári a obrovské investičné fondy ako BlackRock, je vytvorenie novej investičnej infraštruktúry, ktorá vyberá „víťazov“ alebo „porazených“ pre investície podľa toho, ako vážne to spoločnosť myslí s ESG - životné prostredie, sociálne hodnoty a správa vecí verejných. Napríklad spoločnosť získava kladné hodnotenie závažnosti svojho najímania mužov a žien v oblasti riadenia a zamestnancov, alebo prijíma opatrenia na elimináciu svojej uhlíkovej „stopy“ tým, že urobí svoje zdroje energie ekologickými alebo udržateľnými pri používaní výrazu OSN. To, ako korporácie prispievajú k globálnemu udržateľnému riadeniu, je z hľadiska ESG najviac vágne a môže zahŕňať čokoľvek, od darov spoločností cez Black Lives Matter až po podporu agentúr OSN, napríklad WHO. Zásadným ústredným cieľom stratégov ESG je vytvoriť prechod k neefektívnej a nákladnej alternatívnej energii, sľubovala utopia Zero Carbon. Je poháňaný hlavnými svetovými finančnými inštitúciami a centrálnymi bankami. Na podporu svojej zelenej investičnej agendy vytvorili oslnivú škálu organizácií. V roku 2013, dosť pred koronavírusmi, vytvorila veľká banka na Wall Street, Morgan Stanley, vlastný inštitút pre udržateľné investovanie. Toto sa čoskoro rozšírilo v roku 2015, keď sa Morgan Stanley pripojila k riadiacemu výboru Partnerstva pre finančné účtovníctvo v oblasti uhlíka (PCAF). Na svojej webovej stránke uvádzajú, _„PCAF je založený na pozícii Parížskej dohody o klíme, že globálne spoločenstvo by sa malo usilovať o obmedzenie globálneho otepľovania na 1,5 ° C nad úrovňami pred industrializáciou a spoločnosť by mala dekarbonizovať a dosiahnuť čisté nulové emisie do roku 2050.“ Do roku 2020 mala skupina PCAF viac ako 100 bánk a finančných inštitúcií vrátane ABN Amro, Nat West, Lloyds Bank, Barcylays, Bank of America, Citi Group, CIBC, Danske Bank a ďalších. Niekoľko členských bánk PCAF bolo obžalovaných v prípadoch prania špinavých peňazí. Ak majú veriť rétorike, teraz cítia novú rolu modelov cnosti na zmenu svetového hospodárstva. Mark Carney, predovšetkým bývalý guvernér Bank of England, je „pozorovateľ“ alebo konzultant v PCAF. V auguste 2020 PCAF zverejnila návrh normy, v ktorej načrtáva navrhovaný prístup k globálnemu účtovaniu uhlíka. To znamená, že bankári vytvárajú svoje vlastné účtovné pravidlá pre hodnotenie alebo oceňovanie uhlíkovej stopy alebo ekologického profilu spoločnosti. **Ústredná úloha Marka Carneyho** Mark Carney je v centre reorganizácie svetových financií, aby podporil zelenú agendu OSN 2030 za WEF Davos Great Reset, kde je členom správnej rady. Je tiež poradcom generálneho tajomníka OSN ako osobitný vyslanec OSN pre klimatické opatrenia. Plán PCAF opísal takto: _„Na dosiahnutie čistej nuly potrebujeme prechod na celú ekonomiku - každá spoločnosť, každá banka, každý poisťovateľ a investor budú musieť upraviť svoje obchodné modely, vypracovať dôveryhodné plány prechodu a implementovať ich. Pre finančné spoločnosti to znamená viac ako emisie vyprodukované z ich vlastnej obchodnej činnosti. Musia merať a vykazovať emisie generované spoločnosťami, do ktorých investujú a požičiavajú im. Práca PCAF na štandardizácii prístupu k meraniu financovaných emisií je dôležitým krokom k zabezpečeniu toho, aby každé finančné rozhodnutie bralo do úvahy zmenu podnebia. “_ Ako guvernérka Bank of England Carney hral kľúčovú úlohu pri získavaní svetových centrálnych bánk za zelenou agendou systému OSN 2030. Hlavné centrálne banky sveta prostredníctvom svojej zastrešujúcej Banky pre medzinárodné zúčtovanie (BIS) v Bazileji vytvorili kľúčovú súčasť rastúcej globálnej infraštruktúry, ktorá riadi investičné toky do „udržateľných“ spoločností a od tých, ako sú ropné a plynárenské spoločnosti, považuje za „neudržateľné“. Keď bol vtedajší guvernér Bank of England Mark Carney na čele rady pre finančnú stabilitu (FSB) BIS, založil v roku 2015 niečo ako pracovná skupina pre zverejňovanie informácií o zmene podnebia (TCFD). Centrálni bankári FSB nominovali 31 ľudí na založenie TCFD. Predsedal jej miliardár Michael Bloomberg a okrem spoločnosti BlackRock zahŕňala spoločnosť JP MorganChase; Banka Barclays; HSBC; Swiss Re, druhé najväčšie zaistenie na svete; Čínska banka ICBC; Tata Steel, olej ENI, Dow Chemical, ťažobný gigant BHP a David Blood z Al Gore’s Generation Investment LLC. Anne Finucane, podpredsedníčka Bank of America, členka PCAF a TCFD, poznamenala: „Zaviazali sme sa, že v rámci nášho podnikania zabezpečíme, aby boli riziká a príležitosti súvisiace s klímou správne riadené a že spolupracujeme s vládami. a trhy na urýchlenie požadovaných zmien ... zmena podnebia predstavuje riziko pre podnikateľskú komunitu a pre spoločnosti je dôležité formulovať, ako sú tieto riziká riadené. “ Podpredseda Bank of America popisuje, ako hodnotia riziká v portfóliu úverov na nehnuteľnosti hodnotením: „Analýza akútneho fyzického rizika na vzorke portfólia hypoték na bývanie Bank of America v USA. Každej nehnuteľnosti bolo pridelené skóre založené na úrovni rizika spojené s 12 potenciálnymi nebezpečenstvami: tornádo, zemetrasenie, tropický cyklón, krupobitie, požiar, povodeň, blesková povodeň, pobrežná povodeň, blesky, tsunami, sopka a zimná búrka. “ Investičné „riziko“ bánk v ropnom a plynárenskom priemysle a ďalších priemyselných odvetviach sa takisto hodnotí na základe kritérií Carney’s TCFD. Všetky riziká sú definované ako súvisiace s CO2, a to aj napriek tomu, že neexistujú presvedčivé vedecké dôkazy o tom, že emisie CO2 vyrobené človekom sa chystajú zničiť našu planétu globálnym otepľovaním. Skôr dôkazy o slnečnej aktivite naznačujú, že vstupujeme do nestabilného obdobia ochladzovania, Grand Solar Minimum. Finančné záujmy, ktoré budú v nadchádzajúcom desaťročí zbierať bilióny, to nijako neznepokojuje. Ďalšou kľúčovou súčasťou finančnej prípravy na Veľký reset, zásadnú transformáciu z ekonomiky s vysokou energetickou náročnosťou na ekonomiku nízku a ekonomicky neefektívnu, je Rada pre účtovné štandardy udržateľnosti (SASB). SASB hovorí, že „poskytuje jasný súbor štandardov pre nahlasovanie informácií o udržateľnosti v širokej škále problémov ...“ Znie to upokojujúco, až kým sa nepozeráme, kto tvorí členov SASB, ktorí poskytnú Imprimatur vhodný pre klímu. Členmi sú okrem najväčšieho svetového manažéra fondov BlackRock (spravovaných viac ako 7 biliónov dolárov) aj Vanguard Funds, Fidelity Investments, Goldman Sachs, State Street Global, Carlyle Group, Rockefeller Capital Management a mnoho významných bánk ako Bank Ameriky a UBS. Mnoho z nich je zodpovedných za globálny finančný kolaps v roku 2008. Čo robí táto rámcová skupina? Podľa ich webovej stránky „Od roku 2011 pracujeme na dosiahnutí ambiciózneho cieľa, ktorým je vývoj a udržiavanie účtovných štandardov udržateľnosti pre 77 priemyselných odvetví.“ Všetko to bude smerovať k vytvoreniu siete globálne založených finančných subjektov, ktoré ovládajú kombinované bohatstvo vrátane poisťovacích a dôchodkových fondov do hodnoty, ktorú údajne majú hodnotu 100 biliónov dolárov. Stanovujú pravidlá a budú definovať spoločnosť alebo dokonca krajinu podľa stupňa vytvárania uhlíkových emisií. Ak ste čistí a zelení, môžete potenciálne získať investície. Ak sa budete považovať za znečisťovateľa uhlíka, keďže sa dnes považuje za ropný, plynárenský a uhoľný priemysel, globálne kapitálové toky sa zbavia investícií alebo sa vám vyhnú. Okamžitým cieľom tohto finančného balíka je chrbtová kosť svetového hospodárstva, ropného a plynárenského priemyslu a uhlia. **Uhľovodíky pod útokom** Okamžitým cieľom tohto finančného kartelu je chrbtová kosť svetového hospodárstva, ropného, ​​uhoľného a zemného plynu. Analytici ropného priemyslu predpovedajú, že v priebehu nasledujúcich päť rokov alebo menej investičné toky do najväčšieho svetového energetického sektoru dramaticky poklesnú. „Vzhľadom na to, aký zásadný bude energetický prechod pre vyhliadky na rast každej spoločnosti, žiadame spoločnosti, aby zverejnili plán, ako budú ich obchodné modely kompatibilné s nulovou ekonomikou,“ uviedol predseda a výkonný riaditeľ spoločnosti BlackRock Larry Fink vo svojom liste z roku 2021 Generálnych riaditeľov. Blackrock je najväčšia svetová investičná skupina s investíciami viac ako 7 biliónov dolárov. Ďalší pracovník BlackRock na nedávnej energetickej konferencii povedal: „Kam bude BlackRock smerovať, ďalší budú nasledovať.“ „Aby sme aj naďalej priťahovali kapitál, musia sa portfóliá stavať na základných zvýhodnených aktívach - nízkonákladových, trvanlivých a nízkouhlíkových bareloch,“ uviedol Andrew Latham, viceprezident pre globálny prieskum spoločnosti WoodMac, energetická konzultantka. Bidenova administratíva už plní svoje sľuby o postupnom ukončení ťažby ropy a zemného plynu zákazom nových prenájmov v spolkových krajinách a na mori a na ropovode Keystone XL. Ropný a plynárenský sektor a jeho deriváty, ako napríklad petrochemikálie, sú jadrom svetového hospodárstva. 50 najväčších ropných a plynárenských spoločností na svete, vrátane štátnych a verejne obchodovaných spoločností, zaznamenalo v roku 2015 tržby asi 5,4 bilióna dolárov. Keď nová Bidenova administratíva presadí svoju ideovú opozíciu voči takzvaným fosílnym palivám, svet zaznamená prudký pokles investícií do ropy a zemného plynu. Úloha davosovských globalistov a finančných aktérov ESG to má zaručiť. A porazenými budeme my. Ceny energie budú prudko stúpať, ako tomu bolo počas nedávnych snehových búrok v Texase. Náklady na elektrinu v priemyselných krajinách sa stanú neúnosnými pre výrobný priemysel. Ale dobre odpočívajte. Toto všetko je súčasťou prebiehajúceho Veľkého resetu a jeho novej doktríny investovania ESG. V roku 2010 vedúci pracovnej skupiny 3 Medzivládneho panelu OSN pre zmenu podnebia Dr. Otmar Edenhofer povedal anketárovi: „... treba jasne povedať, že politikou v oblasti klímy redistribuujeme de facto svetové bohatstvo. Treba sa oslobodiť od ilúzie, že medzinárodná politika v oblasti klímy je environmentálnou politikou. To už nemá takmer nič spoločné s environmentálnou politikou ... “Veľký reset WEF nie je iba veľká myšlienka Klausa Schwaba uvažujúca o ekonomickej devastácii koronavírusu. Majstri peňazí to už dlho plánovali. F. William Engdahl je konzultantom a lektorom strategického rizika. Je absolventom politického štúdia na Princetonskej univerzite a je bestsellerom v oblasti ropy a geopolitiky, výhradne pre online časopis „New Eastern Outlook“. https://journal-neo.org/2021/03/19/the-great-reset-is-here-follow-the-money/

Great Reset narazil a momentálně stojí resp některé dílčí, ale už veřejně známé procesy běží setrvačně, ne přirozeným vývojem. Great reset nemá svoji přirozenou vnitřní rozvojovou energii, naopak, většina nainvestované (napumpované) předevší finanční energie bude spotřebována na překonávání odporu .
Great je možný, jenom pokud bude GLOBÁLNÍ. Jak Trump, tak Putin, tak i Si dali jasně najevo, že globální prostě nebude. Takže je to původně globalistický plán, vytažený Schwabem a spol. jako jedn z posledních trumfů na záchranu PaX Americana. Nejlépe jeho potenciál uskutečnění předvádí hlavní aktér Sleepy Joe.
Ale domnívám se, že část agendy bude použita právě na Západě , kde je reset naprosto nezbytný. Rusko ho má na háku a dává to dost zřetelně najevo.


Great Reset narazil a momentálně stojí resp některé dílčí, ale už veřejně známé procesy běží setrvačně, ne přirozeným vývojem. Great reset nemá svoji přirozenou vnitřní rozvojovou energii, naopak, většina nainvestované (napumpované) předevší finanční energie bude spotřebována na překonávání odporu . Great je možný, jenom pokud bude GLOBÁLNÍ. Jak Trump, tak Putin, tak i Si dali jasně najevo, že globální prostě nebude. Takže je to původně globalistický plán, vytažený Schwabem a spol. jako jedn z posledních trumfů na záchranu PaX Americana. Nejlépe jeho potenciál uskutečnění předvádí hlavní aktér Sleepy Joe. Ale domnívám se, že část agendy bude použita právě na Západě , kde je reset naprosto nezbytný. Rusko ho má na háku a dává to dost zřetelně najevo.

Když jsem to celé dočetl a měl jsem z toho mírnou depku, jakože je hotovo. Největší finanční giganti se dohodli a tak nám zbývá jen tak jediná věc...podvolit se. Jenže, co z toho pro mě kouká, jako sláma z bot, je to, že je to kompletně plán pro západní Evropu. Opravdu chytrá varianta je to, že peníze se budou poskytovat jen firmám, které jsou zelené a genderově vyvážené povede k tomu, že ty firmy, které tuto novinku zvládnou, se stanou nekonkurenece schopné a ty firmy, které se nepovolí, prachy nedostanou a zkrachují. Ty co ten nesmysl zavedou budou mít dočasně finanční podporu, ale z dlouhodobého hlediska si sami tyto firmy zlikvidují rozvojový potenciál. Dvě mouchy jednou ranou, jak zabít rozvoj ekonomiky.
Druhá věc, kterou si jako moc nedovedu představit, jakože opravdu chtěli omezit průmysl a energie založené na uhlíku?! No, myslím, že je v tom mega opičí pracka. Proč? Tak dejme tomu, že se najdou v Evropě blázni, co si takto zničí ekonomiku. Ale v současné situaci by získal výhodu ten, kdo by to neudělal. Kdo to neudělá? Minimálně Rusko. Takže Rusko si uchová funkční tyto klíčové segmenty ekonomiky, ostatní země si tyto segmenty zničí. No, a nebude pak mít náhodou Rusku výhodu? Toto by podle mne vedlo k posílení pozice Ruska a to oni jako chtějí?!
No, tento starý plán měl smysl pouze v jednom případě, že oni fakt počítali s tím, že Rusko bude rozdělené na kousky a nebude se schopné bránit. Jo jo...kde ty loňské sněhy jsou...takže už jsem zase v klidu.


Když jsem to celé dočetl a měl jsem z toho mírnou depku, jakože je hotovo. Největší finanční giganti se dohodli a tak nám zbývá jen tak jediná věc...podvolit se. Jenže, co z toho pro mě kouká, jako sláma z bot, je to, že je to kompletně plán pro západní Evropu. Opravdu chytrá varianta je to, že peníze se budou poskytovat jen firmám, které jsou zelené a genderově vyvážené povede k tomu, že ty firmy, které tuto novinku zvládnou, se stanou nekonkurenece schopné a ty firmy, které se nepovolí, prachy nedostanou a zkrachují. Ty co ten nesmysl zavedou budou mít dočasně finanční podporu, ale z dlouhodobého hlediska si sami tyto firmy zlikvidují rozvojový potenciál. Dvě mouchy jednou ranou, jak zabít rozvoj ekonomiky. Druhá věc, kterou si jako moc nedovedu představit, jakože opravdu chtěli omezit průmysl a energie založené na uhlíku?! No, myslím, že je v tom mega opičí pracka. Proč? Tak dejme tomu, že se najdou v Evropě blázni, co si takto zničí ekonomiku. Ale v současné situaci by získal výhodu ten, kdo by to neudělal. Kdo to neudělá? Minimálně Rusko. Takže Rusko si uchová funkční tyto klíčové segmenty ekonomiky, ostatní země si tyto segmenty zničí. No, a nebude pak mít náhodou Rusku výhodu? Toto by podle mne vedlo k posílení pozice Ruska a to oni jako chtějí?! No, tento starý plán měl smysl pouze v jednom případě, že oni fakt počítali s tím, že Rusko bude rozdělené na kousky a nebude se schopné bránit. Jo jo...kde ty loňské sněhy jsou...takže už jsem zase v klidu.

Dušan

obdobne je to ale aj s Cinou....ani ta sa nechyta na pascu zeleneho sialenstva a ich konkurencieschopnost je uz teraz vysoka.....mne to fakt pripada, ako keby sa tito rozhodli zlikvidovat Zapad, aj ked z hladiska Zeme to vela neprinesie. Dobre, zapadniar si nekupi auto kazdych 5 rokov, ale Nigeria mala v 90.roku 90 mil.obyvatelov, teraz ma 180...a je jedno, ze nekupuju si tricka za 10 eur kazdy stvrtrok. India ani nehovorim.....ja to nechapem. Teda chapem ten ich nahlad, ale ten postup, to nie


obdobne je to ale aj s Cinou....ani ta sa nechyta na pascu zeleneho sialenstva a ich konkurencieschopnost je uz teraz vysoka.....mne to fakt pripada, ako keby sa tito rozhodli zlikvidovat Zapad, aj ked z hladiska Zeme to vela neprinesie. Dobre, zapadniar si nekupi auto kazdych 5 rokov, ale Nigeria mala v 90.roku 90 mil.obyvatelov, teraz ma 180...a je jedno, ze nekupuju si tricka za 10 eur kazdy stvrtrok. India ani nehovorim.....ja to nechapem. Teda chapem ten ich nahlad, ale ten postup, to nie

Európa čelí ťažkému štvrťroku, ECB je však pripravená pomôcť


Európa čelí náročnému 2. štvrťroku, keďže počet infikovaných novým koronavírusom opäť rastie a vlády sa vracajú k lockdownu. Európska centrálna banka (ECB) však urobí to, čo je potrebné, aby udržala náklady na obsluhu dlhu na rekordne nízkej úrovni. Povedal to v utorok hlavný ekonóm ECB Philip Lane.


V obave, že rastúce náklady na obsluhu dlhu ohrozia zotavovanie ekonomiky eurozóny, ECB začiatkom marca oznámila, že objem nákupu dlhopisov v rámci svojho programu PEPP v 2. kvartáli výrazne zvýši. Aktivita ECB sa však zvyšuje už teraz. Podľa najnovších údajov z pondelka (22. 3.) ECB zvýšila objem nákupu aktív v porovnaní s predchádzajúcim týždňom takmer o 50 %.


Ako uviedla agentúra Reuters, ECB kúpila v minulom týždni v rámci všetkých svojich programov dlhopisy za 28 miliárd eur. Oproti predchádzajúcemu týždňu to znamená rast o 48 % a zároveň najvyšší objem od začiatku decembra. V rámci programu PEPP nakúpila dlhopisy v hodnote 21,05 miliardy eur, čo oproti predchádzajúcemu týždňu predstavuje rast o 50 %.


"Bude to veľmi dlhý kvartál," povedal Lane v rozhovore pre televíziu CNBC, pričom narážal na rastúci počet nových prípadov infekcií. Tempo vakcinácie v krajinách eurozóny je príliš pomalé a vlády musia pristupovať k predlžovaniu a v niektorých prípadoch aj k sprísňovaniu opatrení na spomalenie šírenia nového koronavírusu. Lockdown sa vo viacerých štátoch predlžuje do druhej polovice apríla, čo signalizuje ďalší odklad nástupu zotavovania ekonomiky.


Čo sa týka zverejnených údajov o zvýšení nákupov dlhopisov zo strany ECB za minulý týždeň, Lane tomu veľký význam neprikladá, keďže v týždenných údajoch môžu byť veľké rozdiely. Dodal však, že v dlhodobom horizonte bude ECB nákupy konzistentne výrazne zvyšovať.


https://www.teraz.sk/ekonomika/lane-europa-celi-tazkemu-stvrtr/536836-clanok.html


Európa čelí ťažkému štvrťroku, ECB je však pripravená pomôcť ============================================================ Európa čelí náročnému 2. štvrťroku, keďže počet infikovaných novým koronavírusom opäť rastie a vlády sa vracajú k lockdownu. Európska centrálna banka (ECB) však urobí to, čo je potrebné, aby udržala náklady na obsluhu dlhu na rekordne nízkej úrovni. Povedal to v utorok hlavný ekonóm ECB Philip Lane. V obave, že rastúce náklady na obsluhu dlhu ohrozia zotavovanie ekonomiky eurozóny, ECB začiatkom marca oznámila, že objem nákupu dlhopisov v rámci svojho programu PEPP v 2. kvartáli výrazne zvýši. Aktivita ECB sa však zvyšuje už teraz. Podľa najnovších údajov z pondelka (22. 3.) ECB zvýšila objem nákupu aktív v porovnaní s predchádzajúcim týždňom takmer o 50 %. Ako uviedla agentúra Reuters, ECB kúpila v minulom týždni v rámci všetkých svojich programov dlhopisy za 28 miliárd eur. Oproti predchádzajúcemu týždňu to znamená rast o 48 % a zároveň najvyšší objem od začiatku decembra. V rámci programu PEPP nakúpila dlhopisy v hodnote 21,05 miliardy eur, čo oproti predchádzajúcemu týždňu predstavuje rast o 50 %. "Bude to veľmi dlhý kvartál," povedal Lane v rozhovore pre televíziu CNBC, pričom narážal na rastúci počet nových prípadov infekcií. Tempo vakcinácie v krajinách eurozóny je príliš pomalé a vlády musia pristupovať k predlžovaniu a v niektorých prípadoch aj k sprísňovaniu opatrení na spomalenie šírenia nového koronavírusu. Lockdown sa vo viacerých štátoch predlžuje do druhej polovice apríla, čo signalizuje ďalší odklad nástupu zotavovania ekonomiky. Čo sa týka zverejnených údajov o zvýšení nákupov dlhopisov zo strany ECB za minulý týždeň, Lane tomu veľký význam neprikladá, keďže v týždenných údajoch môžu byť veľké rozdiely. Dodal však, že v dlhodobom horizonte bude ECB nákupy konzistentne výrazne zvyšovať. https://www.teraz.sk/ekonomika/lane-europa-celi-tazkemu-stvrtr/536836-clanok.html

On je tam ještě málo zdůrazněný prvek bezstrukturního globálního řízení. FED reprezentuje končící dolarový Svět, takže jeho recepisy se stávají recepisy jen pro RSA a zřejmě i krypto-Impérium Londýna ( Kanada,Austrálie). Ale na Evropu a zejména západní je vytvřen tlak K ROZHODNUTÍ . Zda doprava - směr Euroasie (bez EÚ) , nebo doleva-směr Atlantik.
V tomto směru je velmi signifikantní prohlášení S.Lavrova nyní v Číně : s EÚ nemáme už žádné vzájemné styky . Ale neřekl, že je Rusko má na úrovni národnách států. Tedy odpis EÚ jako nástroje PaX Americana a nabídka tvorby Nové Evropy na bázi Euroasie.
Evropo, rozhoduj se.


On je tam ještě málo zdůrazněný prvek bezstrukturního globálního řízení. FED reprezentuje končící dolarový Svět, takže jeho recepisy se stávají recepisy jen pro RSA a zřejmě i krypto-Impérium Londýna ( Kanada,Austrálie). Ale na Evropu a zejména západní je vytvřen tlak K ROZHODNUTÍ . Zda doprava - směr Euroasie (bez EÚ) , nebo doleva-směr Atlantik. V tomto směru je velmi signifikantní prohlášení S.Lavrova nyní v Číně : s EÚ nemáme už žádné vzájemné styky . Ale neřekl, že je Rusko má na úrovni národnách států.** Tedy odpis EÚ jako nástroje PaX Americana a nabídka tvorby Nové Evropy na bázi Euroasie.** Evropo, rozhoduj se.

https://www.investicne.sk/2021/03/25/bitcoin-bobby-lee/


Po ďalšom masívnom raste môže bitcoin oslabiť až o 90%, hovorí zakladateľ kryptoburzy


Cena známej kryptomeny bitcoin by mohla vzrásť až na 300 000 dolárov, avšak potom môže oslabiť o 90% a ponoriť sa do „zimy“ trvajúcej roky. Takto sa vyjadril Bobby Lee, zakladateľ kryptoburzy BTCC.


Ako uviedol pre agentúru CNBC, rok 2021 je pre bitcoin býčím trhom, ktorý prichádza každé tri alebo štyri roky. Lee uviedol, že aj roky 2013 a 2017 boli rokmi býčieho trhu, v ktorých sa cena bitcoinu zvýšila 10 alebo až 20-krát.


Zakladateľ burzy BTCC predpovedá, že do leta sa cena dostane na 100 000 dolárov a do konca roka má potenciál rásť až na 300-tisíc USD, ak sa „história opäť pohrá“, hovorí Lee. Dodáva však, že si nie je istý, či sa bude história opakovať.


Lee hovorí, že „cykly býčieho trhu prichádzajú a odchádzajú“ a „po vrcholení býčieho trhu by mohol prísť výrazný pokles a vtedy bublina praskne“.


„Takže po dosiahnutí maxima, či už je to 200 000, 100 000 alebo 300 000 dolárov, ľudia by si mali byť vedomí toho, že z historického maxima môže prísť pokles o 80% až 90% hodnoty, uvádza Lee.


Pripomeňme, že cena kryptomeny bitcoin sa tento rok takmer zdvojnásobila a pred týždňom siahla na historické maximum 62 000 dolárov. Túto úroveň ale neudržala a dnes sa bitcoin obchoduje na úrovni 52 000 dolárov.


Zástancovia kryptomien tvrdia, že najväčšiu kryptomenu sveta čakajú dobré časy, pretože ju čoraz viac akceptujú aj veľkí inštitucionálni investori. Taktiež dodávajú, že bitcoiny môžu pôsobiť ako poistka proti inflácii.


Sú však aj kritici, ktorí dodávajú, že obrovská volatilnosť tejto kryptomeny spôsobí, že jej prijatie medzi inštitucionálnymi investormi bude obmedzené. Dodávajú tiež, že súčasnú bublinu poháňa množstvo peňažných stimulov a treba myslieť na rok 2017, kedy sa cena bitcoinu prepadla z 20-tisíc USD pod 4000 dolárov.


https://www.investicne.sk/2021/03/25/bitcoin-bobby-lee/ ### Po ďalšom masívnom raste môže bitcoin oslabiť až o 90%, hovorí zakladateľ kryptoburzy Cena známej kryptomeny bitcoin by mohla vzrásť až na 300 000 dolárov, avšak potom môže oslabiť o 90% a ponoriť sa do „zimy“ trvajúcej roky. Takto sa vyjadril Bobby Lee, zakladateľ kryptoburzy BTCC. Ako uviedol pre agentúru CNBC, rok 2021 je pre bitcoin býčím trhom, ktorý prichádza každé tri alebo štyri roky. Lee uviedol, že aj roky 2013 a 2017 boli rokmi býčieho trhu, v ktorých sa cena bitcoinu zvýšila 10 alebo až 20-krát. Zakladateľ burzy BTCC predpovedá, že do leta sa cena dostane na 100 000 dolárov a do konca roka má potenciál rásť až na 300-tisíc USD, ak sa „história opäť pohrá“, hovorí Lee. Dodáva však, že si nie je istý, či sa bude história opakovať. Lee hovorí, že „cykly býčieho trhu prichádzajú a odchádzajú“ a „po vrcholení býčieho trhu by mohol prísť výrazný pokles a vtedy bublina praskne“. „Takže po dosiahnutí maxima, či už je to 200 000, 100 000 alebo 300 000 dolárov, ľudia by si mali byť vedomí toho, že z historického maxima môže prísť pokles o 80% až 90% hodnoty, uvádza Lee. Pripomeňme, že cena kryptomeny bitcoin sa tento rok takmer zdvojnásobila a pred týždňom siahla na historické maximum 62 000 dolárov. Túto úroveň ale neudržala a dnes sa bitcoin obchoduje na úrovni 52 000 dolárov. Zástancovia kryptomien tvrdia, že najväčšiu kryptomenu sveta čakajú dobré časy, pretože ju čoraz viac akceptujú aj veľkí inštitucionálni investori. Taktiež dodávajú, že bitcoiny môžu pôsobiť ako poistka proti inflácii. Sú však aj kritici, ktorí dodávajú, že obrovská volatilnosť tejto kryptomeny spôsobí, že jej prijatie medzi inštitucionálnymi investormi bude obmedzené. Dodávajú tiež, že súčasnú bublinu poháňa množstvo peňažných stimulov a treba myslieť na rok 2017, kedy sa cena bitcoinu prepadla z 20-tisíc USD pod 4000 dolárov.

Cena známej kryptomeny bitcoin by mohla vzrásť až na 300 000 dolárov, avšak potom môže oslabiť o 90% a ponoriť sa do „zimy“ trvajúcej roky. Takto sa vyjadril Bobby Lee, zakladateľ kryptoburzy BTCC.


Přání otcem myšlenky?


Tahle stupňující se masáž, myslím si, není nic jiného než jen snaha vystrašit lidi, aby pak paralyzováni skončili s holou pr...
Ano, Bitcoin se může dočasně propadnout, ale strašení kryptojadernou zimou je stejné jako (nejen) americké strašení nebezpečností zbraní a salámová metoda jejich omezování směřující k zákazu a nemožnosti se bránit.
Jeden proces na různých prioritách řízení.


[quote="pid:8987, uid:94"]Cena známej kryptomeny bitcoin by mohla vzrásť až na 300 000 dolárov, avšak potom môže oslabiť o 90% a ponoriť sa do „zimy“ trvajúcej roky. Takto sa vyjadril Bobby Lee, zakladateľ kryptoburzy BTCC.[/quote] Přání otcem myšlenky? Tahle stupňující se masáž, myslím si, není nic jiného než jen snaha vystrašit lidi, aby pak paralyzováni skončili s holou pr... Ano, Bitcoin se může dočasně propadnout, ale strašení kryptojadernou zimou je stejné jako (nejen) americké strašení nebezpečností zbraní a salámová metoda jejich omezování směřující k zákazu a nemožnosti se bránit. Jeden proces na různých prioritách řízení.

Východný Karibik má vlastnú digitálnu menu. Pomôže aj ľuďom bez účtu v banke


Východný Karibik vytvoril vlastnú formu digitálnej meny, ktorá by mala pomôcť urýchliť transakcie a slúžiť ľuďom bez bankových účtov. Centrálna banka východného Karibiku uviedla, že DCash je prvou takouto menou zavedenou niektorou zo svetových menových únií. V spolupráci s centrálnou bankou ju vytvorila barbadoská spoločnosť Bitt. V rámci pilotného programu už DCash funguje v štyroch krajinách - Svätá Lucia, Grenada, Antigua a Barbuda a Svätý Krištof a Nevis.


DCash je na rozdiel od kryptomien emitovaný oficiálnou centrálnou bankou a má pevnú hodnotu viazanú na existujúci východokaribský dolár používaný vo veľkej časti tohto regiónu. „Je to míľnik v histórii menových nástrojov,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Bitt Brian Popelka.


Cieľom projektu je dosiahnuť 50-percentné zníženie používania hotovosti do roku 2025. Niektorí odborníci sa však obávajú, že digitálna mena vydávaná menšími krajinami by sa mohla nakoniec použiť ako prostriedok na nezákonné činnosti vrátane financovania terorizmu a prania špinavých peňazí.


https://ekonomika.pravda.sk/firmy-a-trhy/clanok/583274-vychodny-karibik-ma-vlastnu-digitalnu-menu-pomoze-aj-ludom-bez-uctu-v-banke/


**Východný Karibik má vlastnú digitálnu menu. Pomôže aj ľuďom bez účtu v banke** Východný Karibik vytvoril vlastnú formu digitálnej meny, ktorá by mala pomôcť urýchliť transakcie a slúžiť ľuďom bez bankových účtov. Centrálna banka východného Karibiku uviedla, že DCash je prvou takouto menou zavedenou niektorou zo svetových menových únií. V spolupráci s centrálnou bankou ju vytvorila barbadoská spoločnosť Bitt. V rámci pilotného programu už DCash funguje v štyroch krajinách - Svätá Lucia, Grenada, Antigua a Barbuda a Svätý Krištof a Nevis. DCash je na rozdiel od kryptomien emitovaný oficiálnou centrálnou bankou a má pevnú hodnotu viazanú na existujúci východokaribský dolár používaný vo veľkej časti tohto regiónu. „Je to míľnik v histórii menových nástrojov,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Bitt Brian Popelka. Cieľom projektu je dosiahnuť 50-percentné zníženie používania hotovosti do roku 2025. Niektorí odborníci sa však obávajú, že digitálna mena vydávaná menšími krajinami by sa mohla nakoniec použiť ako prostriedok na nezákonné činnosti vrátane financovania terorizmu a prania špinavých peňazí. https://ekonomika.pravda.sk/firmy-a-trhy/clanok/583274-vychodny-karibik-ma-vlastnu-digitalnu-menu-pomoze-aj-ludom-bez-uctu-v-banke/

Británia a India plánujú rokovania o voľnom obchode na jeseň


Británia a India plánujú na jeseň začať oficiálne rokovania o voľnom obchode. Uviedla to v utorok britská ministerka obchodu Liz Trussová. Ako dodala pre BBC, medzi kľúčové body bude patriť zníženie vysokých dovozných ciel.


Británia zároveň v týchto dňoch uzatvorila s Naí Dillí obchodné a investičné dohody, ktoré podľa Londýna vytvoria v Británii viac než 6 500 nových pracovných miest.


Ako uviedla agentúra DPA, britský premiér Boris Johnson a jeho indický náprotivok Naréndra Módí diskutovali v utorok prostredníctvom videohovoru, pričom sa dohodli na viacerých projektoch v oblasti zdravotníctva, technológií a energetiky.


Hodnota kontraktov dosahuje zhruba 1 miliardu libier (1,15 miliardy eur).


Obchod medzi Britániou a Indiou dosahuje ročne približne 23 miliárd libier. Britská vláda dúfa, že v najbližšom desaťročí sa tento objem podarí zvýšiť na dvojnásobok.
https://finweb.hnonline.sk/zahranicna-ekonomika/2340492-britania-a-india-planuju-rokovania-o-volnom-obchode-na-jesen


Británia a India plánujú rokovania o voľnom obchode na jeseň Británia a India plánujú na jeseň začať oficiálne rokovania o voľnom obchode. Uviedla to v utorok britská ministerka obchodu Liz Trussová. Ako dodala pre BBC, medzi kľúčové body bude patriť zníženie vysokých dovozných ciel. Británia zároveň v týchto dňoch uzatvorila s Naí Dillí obchodné a investičné dohody, ktoré podľa Londýna vytvoria v Británii viac než 6 500 nových pracovných miest. Ako uviedla agentúra DPA, britský premiér Boris Johnson a jeho indický náprotivok Naréndra Módí diskutovali v utorok prostredníctvom videohovoru, pričom sa dohodli na viacerých projektoch v oblasti zdravotníctva, technológií a energetiky. Hodnota kontraktov dosahuje zhruba 1 miliardu libier (1,15 miliardy eur). Obchod medzi Britániou a Indiou dosahuje ročne približne 23 miliárd libier. Britská vláda dúfa, že v najbližšom desaťročí sa tento objem podarí zvýšiť na dvojnásobok. https://finweb.hnonline.sk/zahranicna-ekonomika/2340492-britania-a-india-planuju-rokovania-o-volnom-obchode-na-jesen

Americké banky prošly zátěžovým testem, Fed uvolní restrikce


Celkem 23 amerických bank, včetně Goldman Sachs, Morgan Stanley nebo JPMorgan Chase, prošlo zátěžovým testem centrální banky Fed. Na jeho základě Fed dále uvolnil omezení výplaty dividend a odkupu vlastních akcií, které na banky uvalil v souvislosti s covidovou krizí. Informoval o tom server listu Financial Times.
Testy úspěšně prošly také například Wells Fargo, Citigroup, Bank of America nebo Capital One.


V rámci zátěžových testů Fed modeloval, jak by jednotlivé finanční instituce finančně poškodily jednotlivé krizové scénáře. Mezi ně patří kolaps akciových trhů, silný propad výkonu ekonomiky nebo větší disrupce v oblasti komerčních nemovitostí.


Místopředseda Fedu pro dohled nad bankami Randal Quarles uvedl, že testy se konaly celý rok a potvrdily, že bankovní sektor může podpořit probíhající hospodářské oživení.


Fed předpokládá, že banky s analýzou výsledků počkají do pondělí, než oznámí případné vyplácení dividend.


Vyplácení dividend a odkup vlastních akcií Fed omezil před rokem v reakci na koronavirovou krizi. Vycházel z analýzy, podle níž hrozily větší ztráty právě v bankovním sektoru. V prosinci centrální bankéři omezení zmírnili v reakci na povzbudivé hospodářské výsledky bank.
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/americke-banky-prosly-zatezovym-testem-fed-uvolni-restrikce-40364409


Americké banky prošly zátěžovým testem, Fed uvolní restrikce Celkem 23 amerických bank, včetně Goldman Sachs, Morgan Stanley nebo JPMorgan Chase, prošlo zátěžovým testem centrální banky Fed. Na jeho základě Fed dále uvolnil omezení výplaty dividend a odkupu vlastních akcií, které na banky uvalil v souvislosti s covidovou krizí. Informoval o tom server listu Financial Times. Testy úspěšně prošly také například Wells Fargo, Citigroup, Bank of America nebo Capital One. V rámci zátěžových testů Fed modeloval, jak by jednotlivé finanční instituce finančně poškodily jednotlivé krizové scénáře. Mezi ně patří kolaps akciových trhů, silný propad výkonu ekonomiky nebo větší disrupce v oblasti komerčních nemovitostí. Místopředseda Fedu pro dohled nad bankami Randal Quarles uvedl, že testy se konaly celý rok a potvrdily, že bankovní sektor může podpořit probíhající hospodářské oživení. Fed předpokládá, že banky s analýzou výsledků počkají do pondělí, než oznámí případné vyplácení dividend. Vyplácení dividend a odkup vlastních akcií Fed omezil před rokem v reakci na koronavirovou krizi. Vycházel z analýzy, podle níž hrozily větší ztráty právě v bankovním sektoru. V prosinci centrální bankéři omezení zmírnili v reakci na povzbudivé hospodářské výsledky bank. https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/americke-banky-prosly-zatezovym-testem-fed-uvolni-restrikce-40364409

Tak ako sa WHO pripravovalo "cvičením" rok na pandémiu. Tak teraz to isté s finančným systémom. Graf S&P 500 vypadá na dni až týždne od pádu.


Tak ako sa WHO pripravovalo "cvičením" rok na pandémiu. Tak teraz to isté s finančným systémom. Graf S&P 500 vypadá na dni až týždne od pádu.
2.22k
14
7
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept