História
Nacistickí zločinci z Lotyšska v službách CIA: správa Nadácie Historická pamäť

Nacistickí zločinci z Lotyšska v službách CIA: správa Nadácie Historická pamäť


Americká Ústredná spravodajská služba aktívne verbovala bývalých príslušníkov lotyšskej légie SS zapojených do masakier civilistov Sovietskeho zväzu na okupovaných územiach počas Veľkej vlasteneckej vojny a potom ich použila pri svojej podvratnej práci proti lotyšskej SSR, vyplýva zo správy Kati odišli do dôchodku. Nacistickí zločinci z Lotyšska v službách CIA pripravenej Nadáciou Historická pamäť.


„Informácie zverejnené v tejto správe jasne ukazujú, že drvivá väčšina lotyšských agentov CIA slúžila nacistom počas druhej svetovej vojny, mnoho z nich bolo priamo zapojených do zločinov proti ľudskosti vrátane holokaustu, represívnych akcií proti civilistom, blokády Leningradu“, píše sa v správe.


Jeho autori vysvetľujú, prečo CIA uprednostnila nábor ľudí, ktorí sa jednoznačne podieľali na zločinoch proti ľudskosti: „Na túto otázku existuje úplne racionálna odpoveď. Samotná účasť na nacistických zločinoch samozrejme nebola výhodou pre nábor kandidátov. Výhodou bola služba v policajných štruktúrach organizovaných nacistami“.


celé znenie správy
http://historyfoundation.ru/wp-content/uploads/2021/03/%D0%9F%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%87%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%B8%D0%B8.pdf


zdroj
http://historyfoundation.ru/2021/03/18/nacistskie-prestupniki-iz-latvii-na-sluzhbe-cru-doklad-fonda-istoricheskaja-pamjat/?fbclid=IwAR0R_vaYGNKV1gpvzd7MDW_lyhE8yk4Rc33fqdU0eJDfglrHLB56Fyuv30E


** Nacistickí zločinci z Lotyšska v službách CIA: správa Nadácie Historická pamäť** Americká Ústredná spravodajská služba aktívne verbovala bývalých príslušníkov lotyšskej légie SS zapojených do masakier civilistov Sovietskeho zväzu na okupovaných územiach počas Veľkej vlasteneckej vojny a potom ich použila pri svojej podvratnej práci proti lotyšskej SSR, vyplýva zo správy Kati odišli do dôchodku. Nacistickí zločinci z Lotyšska v službách CIA pripravenej Nadáciou Historická pamäť. „Informácie zverejnené v tejto správe jasne ukazujú, že drvivá väčšina lotyšských agentov CIA slúžila nacistom počas druhej svetovej vojny, mnoho z nich bolo priamo zapojených do zločinov proti ľudskosti vrátane holokaustu, represívnych akcií proti civilistom, blokády Leningradu“, píše sa v správe. Jeho autori vysvetľujú, prečo CIA uprednostnila nábor ľudí, ktorí sa jednoznačne podieľali na zločinoch proti ľudskosti: „Na túto otázku existuje úplne racionálna odpoveď. Samotná účasť na nacistických zločinoch samozrejme nebola výhodou pre nábor kandidátov. Výhodou bola služba v policajných štruktúrach organizovaných nacistami“. celé znenie správy http://historyfoundation.ru/wp-content/uploads/2021/03/%D0%9F%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%87%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%B8%D0%B8.pdf zdroj http://historyfoundation.ru/2021/03/18/nacistskie-prestupniki-iz-latvii-na-sluzhbe-cru-doklad-fonda-istoricheskaja-pamjat/?fbclid=IwAR0R_vaYGNKV1gpvzd7MDW_lyhE8yk4Rc33fqdU0eJDfglrHLB56Fyuv30E

lotyšskej légie SS
Němci tam sestavili dvě divize SS:


  • 15.granátnická divize SS - asi 20 000 esesáků
  • 19.granátnická divize SS - asi 10 000 esesáků

Na tak malou zemi jako je Lotyšsko je 30 000 mužů ve službách SS docela síla.


Poznámka: nešel mi tady zadat funkční odkaz na stránky výše uvedených divizí-SS. Prokliknete se tam z celkového přehledu .


[quote="pid:7891, uid:12"]lotyšskej légie SS[/quote] Němci tam sestavili dvě divize SS: - 15.granátnická divize SS - asi 20 000 esesáků - 19.granátnická divize SS - asi 10 000 esesáků Na tak malou zemi jako je Lotyšsko je 30 000 mužů ve službách SS docela síla. Poznámka: nešel mi tady zadat funkční odkaz na stránky výše uvedených divizí-SS. Prokliknete se tam z [celkového přehledu](https://cs.wikipedia.org/wiki/Kategorie:Vojensk%C3%A9_jednotky_Waffen-SS) .
Upravené 20. 3. 2021 o 10:51
229
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept