Politika v SR
Generálny prokurátor podal na Ústavný súd SR návrh na začatie konania v súvislosti s Mikasovými vyhláškami

Generálny prokurátor podal na Ústavný súd SR návrh na začatie konania v súvislosti s Mikasovými vyhláškami


https://www.infovojna.sk/article/generalny-prokurator-podal-na-ustavny-sud-sr-navrh-na-zacatie-konania-v-suvislosti-s-mikasovymi-vyhlaskami


https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/581614-zilinka-posiela-vyhlasky-uradu-verejneho-zdravotnictva-na-ustavny-sud/


Žilinka na sociálnej sieti oznámil, že podal Ústavnému súdu návrh na začatie konania v súvislosti s vyhláškami Úradu verejného zdravotníctva. Vysvetľuje, že cieľom je „odstrániť pochybnosti o súlade oprávnenia úradu verejného zdravotníctva vydávať vyhlášky ako všeobecne záväzné právne predpisy“.


Vyhlášky úradu pritom napríklad obmedzujú návštevy lôžkových častí nemocníc, zatvárajú reštaurácie či plavárne. Na ich základe ľudia nosia prekryté horné dýchacie cesty, používajú sa preventívne ochranné pomôcky, obmedzujú počty na svadbách, krstoch či pohreboch.


Generálny prokurátor žiada aj o odstránenie ústavných pochybností o spôsobe „vykonania retroaktívnej zmeny povahy opatrení vydávaných úradom“. „Tým sa podľa názoru generálneho prokurátora odňala možnosť účinnej súdnej ochrany pred proti aktom Úradu verejného zdravotníctva,“ pokračuje Žilinka.


Do tretice žiada aj o odstránenie pochybností o vylúčení nároku na náhradu školy a ušlého zisku z dôvodu vykonávania opatrení, ktoré sa týkajú neurčitého počtu osôb. Žilinka nakoniec navrhuje aj pozastavenie účinnosti ustanovení, na základe ktorých sú vydávané vyhlášky úradu ako všeobecne záväzné právne predpisy vyhlasované vo Vestníku vlády SR.


Generálny prokurátor podal na Ústavný súd SR návrh na začatie konania v súvislosti s Mikasovými vyhláškami https://www.infovojna.sk/article/generalny-prokurator-podal-na-ustavny-sud-sr-navrh-na-zacatie-konania-v-suvislosti-s-mikasovymi-vyhlaskami https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/581614-zilinka-posiela-vyhlasky-uradu-verejneho-zdravotnictva-na-ustavny-sud/ Žilinka na sociálnej sieti oznámil, že podal Ústavnému súdu návrh na začatie konania v súvislosti s vyhláškami Úradu verejného zdravotníctva. Vysvetľuje, že cieľom je „odstrániť pochybnosti o súlade oprávnenia úradu verejného zdravotníctva vydávať vyhlášky ako všeobecne záväzné právne predpisy“. Vyhlášky úradu pritom napríklad obmedzujú návštevy lôžkových častí nemocníc, zatvárajú reštaurácie či plavárne. Na ich základe ľudia nosia prekryté horné dýchacie cesty, používajú sa preventívne ochranné pomôcky, obmedzujú počty na svadbách, krstoch či pohreboch. Generálny prokurátor žiada aj o odstránenie ústavných pochybností o spôsobe „vykonania retroaktívnej zmeny povahy opatrení vydávaných úradom“. „Tým sa podľa názoru generálneho prokurátora odňala možnosť účinnej súdnej ochrany pred proti aktom Úradu verejného zdravotníctva,“ pokračuje Žilinka. Do tretice žiada aj o odstránenie pochybností o vylúčení nároku na náhradu školy a ušlého zisku z dôvodu vykonávania opatrení, ktoré sa týkajú neurčitého počtu osôb. Žilinka nakoniec navrhuje aj pozastavenie účinnosti ustanovení, na základe ktorých sú vydávané vyhlášky úradu ako všeobecne záväzné právne predpisy vyhlasované vo Vestníku vlády SR.
Upravené 18. 3. 2021 o 14:49

Nejak sa nam Zilinka utrhol z retaze, kauza Vietnamec, Vichrica, teraz HH, zacinam sa bat o jeho zdravie. Cistic Maros. So far, so good.


toto je asi najdolezitejsia vec, uplne na konci:


Žilinka nakoniec navrhuje aj pozastavenie účinnosti ustanovení, na základe ktorých sú vydávané vyhlášky úradu ako všeobecne záväzné právne predpisy vyhlasované vo Vestníku vlády SR.


to by znamenalo okamzite odstranenie HH ako nastroja Covid diktatury.


Nejak sa nam Zilinka utrhol z retaze, kauza Vietnamec, Vichrica, teraz HH, zacinam sa bat o jeho zdravie. Cistic Maros. So far, so good. toto je asi najdolezitejsia vec, uplne na konci: [quote="pid:7699, uid:12"]Žilinka nakoniec navrhuje aj pozastavenie účinnosti ustanovení, na základe ktorých sú vydávané vyhlášky úradu ako všeobecne záväzné právne predpisy vyhlasované vo Vestníku vlády SR.[/quote] to by znamenalo okamzite odstranenie HH ako nastroja Covid diktatury.

Moderator

Upravené 18. 3. 2021 o 14:53

Pjakin spomínal, že GP teraz bude pomáhať pronárodným silám... len tak ďalej.


O vyhláškach hovorí aj Radačovský:


Slováci a Slovenky, vážení priatelia, patrioti Slovenska!


V novembri minulého roka podal som na Generálnu prokuratúru SR podnet na predloženie návrhu na prieskum ústavnosti opatrení a uznesení v súvislosti s COVID-om Ústavnému súdu SR. Okrem iného v ňom uvádzam, že podstatou podnetu by mal byť aj prieskum vecnej pôsobnosti Úradu pre vydávanie opatrení s celoslovenskou záväznosťou v rámci núdzového stavu s konštatovaním, že Úrad verejného zdravia nie je ústredný orgán štátnej správy a je otázne, či je vecne spôsobilý opatrenia takéhoto charakteru vydávať. https://www.facebook.com/sudcaradacovsky/posts/1208443609541328


Pán generálny prokurátor SR v týchto dňoch podal Ústavnému súdu SR návrh na začatie konania v súvislosti s vyhláškami Úradu verejného zdravotníctva SR.


Netvrdím, že p. generálny prokurátor takúto sťažnosť podal aj na základe môjho podnetu. A možno sa s ním ani nezaoberal. Som však rád, že v právnej otázke na danú problematiku sa v podstate so mnou stotožnil.
Týmto statusom chcem poukázať na to, že prešľapy súčasnej vládnej garnitúry, jej nesystémové a niekedy aj protiprávne akty je možné riešiť a dosiahnuť ich nápravu aj kultivovaným právnym spôsobom. Je zaujímavé aj vykrikovanie na uliciach, na sociálnych sieťach, aj v médiách, ale toto nič nevyrieši a predovšetkým občania Slovenska si takýto štýl politikárčenia nezaslúžia. Občania totiž dobre vedieť, o čo takýmto politikom ide.


Občania Slovenska, Slováci a Slovenky, na rozdiel od niektorých iných občanov západného sveta, ktorí tak vedia len to, čo stojí Coca-Cola a kde predávajú hamburger, sú národ múdry, oplývajúci všeobecnými vedomosťami. A to je jedno, či ide o farmára na poli alebo vysokoškolského profesora, ba niekedy je to práve naopak. Nie je možné ich ovplyvňovať bezbrehým bitím sa do pŕs, útočením na všetkých a každého okrem seba, bombastickým vystupovaním na uliciach a v rôznych médiách. A pokiaľ to aj niektorí obdivujú, tak je to asi tak, ako keď si radi pozrieme akčný film, zábavnú show a smejeme sa. Ale vážnu hudbu, umelecké dielo národného alebo iného charakteru si vážime. O tom som presvedčený.


S úctou,


slovenský europoslanec a predseda politickej strany Slovenský PATRIOT, JUDr. Miroslav Radačovský


Pjakin spomínal, že GP teraz bude pomáhať pronárodným silám... len tak ďalej. O vyhláškach hovorí aj Radačovský: Slováci a Slovenky, vážení priatelia, patrioti Slovenska! V novembri minulého roka podal som na Generálnu prokuratúru SR podnet na predloženie návrhu na prieskum ústavnosti opatrení a uznesení v súvislosti s COVID-om Ústavnému súdu SR. Okrem iného v ňom uvádzam, že podstatou podnetu by mal byť aj prieskum vecnej pôsobnosti Úradu pre vydávanie opatrení s celoslovenskou záväznosťou v rámci núdzového stavu s konštatovaním, že Úrad verejného zdravia nie je ústredný orgán štátnej správy a je otázne, či je vecne spôsobilý opatrenia takéhoto charakteru vydávať. https://www.facebook.com/sudcaradacovsky/posts/1208443609541328 Pán generálny prokurátor SR v týchto dňoch podal Ústavnému súdu SR návrh na začatie konania v súvislosti s vyhláškami Úradu verejného zdravotníctva SR. Netvrdím, že p. generálny prokurátor takúto sťažnosť podal aj na základe môjho podnetu. A možno sa s ním ani nezaoberal. Som však rád, že v právnej otázke na danú problematiku sa v podstate so mnou stotožnil. Týmto statusom chcem poukázať na to, že prešľapy súčasnej vládnej garnitúry, jej nesystémové a niekedy aj protiprávne akty je možné riešiť a dosiahnuť ich nápravu aj kultivovaným právnym spôsobom. Je zaujímavé aj vykrikovanie na uliciach, na sociálnych sieťach, aj v médiách, ale toto nič nevyrieši a predovšetkým občania Slovenska si takýto štýl politikárčenia nezaslúžia. Občania totiž dobre vedieť, o čo takýmto politikom ide. Občania Slovenska, Slováci a Slovenky, na rozdiel od niektorých iných občanov západného sveta, ktorí tak vedia len to, čo stojí Coca-Cola a kde predávajú hamburger, sú národ múdry, oplývajúci všeobecnými vedomosťami. A to je jedno, či ide o farmára na poli alebo vysokoškolského profesora, ba niekedy je to práve naopak. Nie je možné ich ovplyvňovať bezbrehým bitím sa do pŕs, útočením na všetkých a každého okrem seba, bombastickým vystupovaním na uliciach a v rôznych médiách. A pokiaľ to aj niektorí obdivujú, tak je to asi tak, ako keď si radi pozrieme akčný film, zábavnú show a smejeme sa. Ale vážnu hudbu, umelecké dielo národného alebo iného charakteru si vážime. O tom som presvedčený. S úctou, slovenský europoslanec a predseda politickej strany Slovenský PATRIOT, JUDr. Miroslav Radačovský
Upravené 19. 3. 2021 o 00:02

Pjakin spomínal, že GP teraz bude pomáhať pronárodným silám... len tak ďalej.


Až na to že to nieje tak dobré.


Pretože vieme čo to znamená. Rozdeľuj a panuj.


[quote="pid:7799, uid:200"]Pjakin spomínal, že GP teraz bude pomáhať pronárodným silám... len tak ďalej.[/quote] Až na to že to nieje tak dobré. Pretože vieme čo to znamená. Rozdeľuj a panuj.

Žilinka sa pre núdzový stav obrátil s podaním na Ústavný súd


605a165352b02


Žilinka sa pre núdzový stav obrátil s podaním na Ústavný súd ![605a165352b02](serve/attachment&path=605a165352b02)

JankA

súd


sa nejako rozbehol tento nás GP;-), najprv Mikasova vyhlášky, teraz núdzový stav.... čože sa to deje?


[quote="pid:8595, uid:23"]súd[/quote] sa nejako rozbehol tento nás GP;-), najprv Mikasova vyhlášky, teraz núdzový stav.... čože sa to deje?

obrátil s podaním na Ústavný súd


Ústavný súd rozhodne do 10 dni


(Info- tv správy)


[quote="pid:8595, uid:23"]obrátil s podaním na Ústavný súd[/quote] Ústavný súd rozhodne do 10 dni (Info- tv správy)

JankA

Upravené 24. 3. 2021 o 18:18

Mikas sa trasie, že skončí v Leopoldove
JUDr. Štefan Harabin24 marca, 2021


Generálny prokurátor Maroš Žilinka jednoducho nemohol už ďalej mlčať, lebo právne fakty, na ktoré ako prvý poukazujem už od apríla 2020 sú bez najmenších pochybnosti nepriestrelné a začal konať i keď neskoro a nedostatočne, ale predsa, lebo si nesporne uvedomil, že zákonite raz príde doba i právneho účtovania a medzi prvými by bol braný i na trestnoprávnu zodpovednosť za tolerovanie zjavnej neústavnosti obmedzovania a likvidovania základných práv a slobôd.
https://www.eurorespekt.sk/generalny-prokurator-maros-zilinka-nemohol-dalej-mlcat-pravne-fakty-su-nepriestrelne/


**Mikas sa trasie, že skončí v Leopoldove** JUDr. Štefan Harabin24 marca, 2021 Generálny prokurátor Maroš Žilinka jednoducho nemohol už ďalej mlčať, lebo právne fakty, na ktoré ako prvý poukazujem už od apríla 2020 sú bez najmenších pochybnosti nepriestrelné a začal konať i keď neskoro a nedostatočne, ale predsa, lebo si nesporne uvedomil, že zákonite raz príde doba i právneho účtovania a medzi prvými by bol braný i na trestnoprávnu zodpovednosť za tolerovanie zjavnej neústavnosti obmedzovania a likvidovania základných práv a slobôd. https://www.eurorespekt.sk/generalny-prokurator-maros-zilinka-nemohol-dalej-mlcat-pravne-fakty-su-nepriestrelne/
1.11k
7
7
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept