Politika v SR
„Hlúposť či zámer slovenskej vlády ohrozuje našu národnú existenciu. Budapešť je na koni,“ hovorí Blanár

„Hlúposť či zámer slovenskej vlády ohrozuje našu národnú existenciu. Budapešť je na koni,“ hovorí Blanár


Neohlásená prítomnosť maďarského ministra zahraničných vecí v Komárne nebola náhodou. Mala z pohľadu Budapešti Slovensku ukázať, že Bratislava na ňom nerozhoduje. A v Karpatskej kotline ani nikdy nebude rozhodovať.


„Významným spôsobom zasiahla do vnútorných záležitostí Slovenska. Minister Péter Szijjartó prišiel riešiť návrh zákona dvojakého občianstva vládnej koalície, a to spolu s poslancom NR SR G. Gyimesim (OľaNO) a primátorom Komárna B. Keszeghom.“ Pripomína aktuálne Juraj Blanár v statuse na sociálnej sieti už známy fakt.
Pokyny maďarskej vlády občanom Slovenska


„Následne minister Szijjartó vyzýval Maďarov žijúcich na území Slovenskej republiky, aby sa prostredníctvom sčítania obyvateľstva – ktoré aktuálne prebieha – prihlásili k maďarskej národnosti.“ V tejto súvislosti sa redakcia HD pýta, či si niekedy nejaký slovenský politik dovolil niečo podobné. Zájsť bez vedomia Budapešti na „Dolnú zem“ a vyzývať tamojších občanov Maďarska, aby sa hlásili za Slovákov.


Téma pre parlament, ktorý aj tak nič nerobí


Závažnosť tejto „návštevy“ v rámci diplomatickej a zahraničnej politiky musí byť prerokovaná aj na pôde nášho parlamentu. Preto sme spolu s predsedom Zahraničného výboru NR SR Mariánom Kérym predložili uznesenie na tento výbor. Žiadame Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR o predloženie informácií o konaní maďarského ministra na južnom Slovensku, ako aj reakciu slovenského ministerstva na túto „návštevu“.


Pán minister Korčok reagoval až 24 hodín po tom, ako som na toto diplomatické faux paus maďarského politika upozornil, preto som zvedavý na jeho vysvetlenie…


Hrá Matovič poker aj s maďarskými kartami?

Vďaka vládam so stranou SMER-SD sme stabilizovali slovensko-maďarské vzťahy. Áno, našli sa aj témy, kde sme sa nezhodli, a to napríklad udeľovanie maďarského štátneho občianstva obyvateľom Slovenska len na etnickom princípe‼️ V mnohých zahraničnopolitických otázkach sme s našimi južnými susedmi ale našli spoločnú reč. Preto by nebolo dobré, ak by sme prišli o takéto vzťahy preto, že slovenská diplomacia zaspala.


Alebo preto, že maďarská strana vníma chaos a vládnu krízu Matovičovej vlády a tak si môže k nej dovoliť to, čo by sme my netolerovali.


https://www.hlavnydennik.sk/2021/03/18/hlupost-ci-zamer-slovenskej-vlady-ohrozuje-nasu-narodnu-existenciu-budapest-je-na-koni-hovori-blanar/


„Hlúposť či zámer slovenskej vlády ohrozuje našu národnú existenciu. Budapešť je na koni,“ hovorí Blanár -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Neohlásená prítomnosť maďarského ministra zahraničných vecí v Komárne nebola náhodou. Mala z pohľadu Budapešti Slovensku ukázať, že Bratislava na ňom nerozhoduje. A v Karpatskej kotline ani nikdy nebude rozhodovať. „Významným spôsobom zasiahla do vnútorných záležitostí Slovenska. Minister Péter Szijjartó prišiel riešiť návrh zákona dvojakého občianstva vládnej koalície, a to spolu s poslancom NR SR G. Gyimesim (OľaNO) a primátorom Komárna B. Keszeghom.“ Pripomína aktuálne Juraj Blanár v statuse na sociálnej sieti už známy fakt. Pokyny maďarskej vlády občanom Slovenska „Následne minister Szijjartó vyzýval Maďarov žijúcich na území Slovenskej republiky, aby sa prostredníctvom sčítania obyvateľstva – ktoré aktuálne prebieha – prihlásili k maďarskej národnosti.“ V tejto súvislosti sa redakcia HD pýta, či si niekedy nejaký slovenský politik dovolil niečo podobné. Zájsť bez vedomia Budapešti na „Dolnú zem“ a vyzývať tamojších občanov Maďarska, aby sa hlásili za Slovákov. **Téma pre parlament, ktorý aj tak nič nerobí** Závažnosť tejto „návštevy“ v rámci diplomatickej a zahraničnej politiky musí byť prerokovaná aj na pôde nášho parlamentu. Preto sme spolu s predsedom Zahraničného výboru NR SR Mariánom Kérym predložili uznesenie na tento výbor. Žiadame Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR o predloženie informácií o konaní maďarského ministra na južnom Slovensku, ako aj reakciu slovenského ministerstva na túto „návštevu“. Pán minister Korčok reagoval až 24 hodín po tom, ako som na toto diplomatické faux paus maďarského politika upozornil, preto som zvedavý na jeho vysvetlenie… **Hrá Matovič poker aj s maďarskými kartami? ** Vďaka vládam so stranou SMER-SD sme stabilizovali slovensko-maďarské vzťahy. Áno, našli sa aj témy, kde sme sa nezhodli, a to napríklad udeľovanie maďarského štátneho občianstva obyvateľom Slovenska len na etnickom princípe‼️ V mnohých zahraničnopolitických otázkach sme s našimi južnými susedmi ale našli spoločnú reč. Preto by nebolo dobré, ak by sme prišli o takéto vzťahy preto, že slovenská diplomacia zaspala. Alebo preto, že maďarská strana vníma chaos a vládnu krízu Matovičovej vlády a tak si môže k nej dovoliť to, čo by sme my netolerovali. https://www.hlavnydennik.sk/2021/03/18/hlupost-ci-zamer-slovenskej-vlady-ohrozuje-nasu-narodnu-existenciu-budapest-je-na-koni-hovori-blanar/
118
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept