História
Dohoda veľmocí o hraniciach po 1. sv. vojne

Zachytil som info, že po konci 1. sv. vojny bola hranice Európy nakreslené víťaznými mocnosťami, ktoré neskôr podpísali dohodu, podľa ktorej mohli oni v budúcnosti tieto hranice aj meniť. Neviem túto info dohľadať, ako sa volá daná dohoda a kedy bola uzatvorená?


Vďaka


Zachytil som info, že po konci 1. sv. vojny bola hranice Európy nakreslené víťaznými mocnosťami, ktoré neskôr podpísali dohodu, podľa ktorej mohli oni v budúcnosti tieto hranice aj meniť. Neviem túto info dohľadať, ako sa volá daná dohoda a kedy bola uzatvorená? Vďaka

Moderátor

Hodně se to řešilo na konferenci ve Švýcarském Locarnu v roce 1925. Pomocí tzv. Rýnských protokolů byly zafixovány hranice Německa s Belgií a Francií. S garancí VB. Východní hranice Německa byly stanoveny arbitrážními smlouvami s potenciální možností jejich změny rozhodnutím mocností.


Ještě přidávám pojem Curzonova linie: návrh západní hranice SSSR (současného Běloruska, Ukrajiny a Litvy) s Polskem. z roku 1919. Pravděpodobně ke změnám došlo na Jaltské konferenci.


Hodně se to řešilo na konferenci ve Švýcarském Locarnu v roce 1925. Pomocí tzv. Rýnských protokolů byly zafixovány hranice Německa s Belgií a Francií. S garancí VB. Východní hranice Německa byly stanoveny arbitrážními smlouvami s potenciální možností jejich změny rozhodnutím mocností. Ještě přidávám pojem Curzonova linie: návrh západní hranice SSSR (současného Běloruska, Ukrajiny a Litvy) s Polskem. z roku 1919. Pravděpodobně ke změnám došlo na Jaltské konferenci.
Upravené 16. 3. 2021 o 13:30

To je ta finta , která umožnila Mnichovskou zradu západu.
O Nás bez Nás , tak jako dnes.
Jenže reálie se mění. Zatímco tehdy byl záměrně tlačen do války rajch , takže ohnisko viníků bylo vytvářeno především v Německu , dnes chtějí zavádět stejné klanové kreatury fašismus hromadně , nejlépe v celé Evropě.
V nejbližší budoucnosti bude třeba těmto generačním klanovým parazitům šlápnout na krk a důkladně je rozprášit v rámci celých pokolení.


To je ta finta , která umožnila Mnichovskou zradu západu. O Nás bez Nás , tak jako dnes. Jenže reálie se mění. Zatímco tehdy byl záměrně tlačen do války rajch , takže ohnisko viníků bylo vytvářeno především v Německu , dnes chtějí zavádět stejné klanové kreatury fašismus hromadně , nejlépe v celé Evropě. V nejbližší budoucnosti bude třeba těmto generačním klanovým parazitům šlápnout na krk a důkladně je rozprášit v rámci celých pokolení.
366
2
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept