História
Historia zeme III

Narazil som na zaujimavy kanal
https://www.youtube.com/watch?v=xeJaFLK-Jd4


[ano zas po Rusky]
Autor tam rozobera vojnu roku 1812. Uvadza alternativny vyklad a to, ze napoleon nesiel proti vtedajsiemu Ruskemu carovi alexandrovi ale, ze napoleon sa spojil s alexandrom a sli proti Tartarom. Tartariu chapu ako statny utvar na uzemi dnesneho sibiru, azijskej casti ruska a z casti aj na europskej casti ruska.
Tiez ma dost rozpracovane videa o tom ci vobec taky utvar ako "Tartaria" existoval.
https://www.youtube.com/watch?v=6KML4YzxoBM
Asi najlepsie spracovanie tematiky co som videl. V prvom videu cita zo starych listin co ponachadzal v archivoch. Vsetko sa snazi dolozit faktami.
S celeho toho "alternativneho" badania mam taky pocit, ze europa ako cast tartarie sa zacala pomaly oddelovat od celku. Tartariu chapem ako zdruzenie gebernii (moskovsa, ruska, mala tartaria, velka morava??? atd ...) Neviem ci aj dnesne francusko nemecko bolo niekedy castou tartarie ale nase uzemie isto bolo. To aj ked som cital jednu slovensku knihu pisanu "mainstreamom" tak tam napisali : cyril a metod nam priniesli pismo atd atd ... a potom v historii diera na 200 rokov smile Tjs vety o tom ako to cyrilove ucenie nebolo prijate vtedajsou vedickou kulturou boli vymazane .... prilis nepohodlne citanie o tom ako nahanali somarov siriacich degeneraciu a otroctvo. Potom aj ta kniha opisovala "najazdy kocovnych kmenov" tartarov, mongolov a este neviem coho. Lenze v niektorych pripadoch som mal pocit akoby ti mongoli skor lud oslobodzovali ... Ale ono to nebolo nic ine, len snaha Tartarie o vyhubenie vplyvu biblickej koncepcie z europy. Nakoniec vieme ako to skoncilo. Tartaria pomaly prichadzala o europu. Az v roku 1812 zevraj oficialne zanikla. To preco tartaria prisla o europu este nemam uplne utvrdene. Tazko povedat ci nevedeli celit biblickej koncepcii alebo bol tam iny problem. Tiez mohol byt problem degeneracia vedizmu do jazycnictva (vedizmus je poznanie o tom ako funguje svet, jazycnistvo je len opakovanie mantier dokola bez hlbkoveho pochopenia o co ide - strata poznania).


Narazil som na zaujimavy kanal https://www.youtube.com/watch?v=xeJaFLK-Jd4 [ano zas po Rusky] Autor tam rozobera vojnu roku 1812. Uvadza alternativny vyklad a to, ze napoleon nesiel proti vtedajsiemu Ruskemu carovi alexandrovi ale, ze napoleon sa spojil s alexandrom a sli proti Tartarom. Tartariu chapu ako statny utvar na uzemi dnesneho sibiru, azijskej casti ruska a z casti aj na europskej casti ruska. Tiez ma dost rozpracovane videa o tom ci vobec taky utvar ako "Tartaria" existoval. https://www.youtube.com/watch?v=6KML4YzxoBM Asi najlepsie spracovanie tematiky co som videl. V prvom videu cita zo starych listin co ponachadzal v archivoch. Vsetko sa snazi dolozit faktami. S celeho toho "alternativneho" badania mam taky pocit, ze europa ako cast tartarie sa zacala pomaly oddelovat od celku. Tartariu chapem ako zdruzenie gebernii (moskovsa, ruska, mala tartaria, velka morava??? atd ...) Neviem ci aj dnesne francusko nemecko bolo niekedy castou tartarie ale nase uzemie isto bolo. To aj ked som cital jednu slovensku knihu pisanu "mainstreamom" tak tam napisali : cyril a metod nam priniesli pismo atd atd ... a potom v historii diera na 200 rokov :D Tjs vety o tom ako to cyrilove ucenie nebolo prijate vtedajsou vedickou kulturou boli vymazane .... prilis nepohodlne citanie o tom ako nahanali somarov siriacich degeneraciu a otroctvo. Potom aj ta kniha opisovala "najazdy kocovnych kmenov" tartarov, mongolov a este neviem coho. Lenze v niektorych pripadoch som mal pocit akoby ti mongoli skor lud oslobodzovali ... Ale ono to nebolo nic ine, len snaha Tartarie o vyhubenie vplyvu biblickej koncepcie z europy. Nakoniec vieme ako to skoncilo. Tartaria pomaly prichadzala o europu. Az v roku 1812 zevraj oficialne zanikla. To preco tartaria prisla o europu este nemam uplne utvrdene. Tazko povedat ci nevedeli celit biblickej koncepcii alebo bol tam iny problem. Tiez mohol byt problem degeneracia vedizmu do jazycnictva (vedizmus je poznanie o tom ako funguje svet, jazycnistvo je len opakovanie mantier dokola bez hlbkoveho pochopenia o co ide - strata poznania).

cyril a metod nam priniesli pismo

Je velký rozdíl, jestli
"Cyril a Metoděj nám přinesli Písmo"
anebo jestli
"Cyril a Metoděj nám přinesli písmo".


To první je pravda, to druhé je lež.
To první se zamlčuje (protože se používá pojem "křesťanství" ), to druhé se zdůrazňuje.


[quote="pid:7316, uid:106"]cyril a metod nam priniesli pismo[/quote] Je** velký rozdíl**, jestli "Cyril a Metoděj nám přinesli Písmo" anebo jestli "Cyril a Metoděj nám přinesli písmo". To první je pravda, to druhé je lež. To první se zamlčuje (protože se používá pojem "křesťanství" ), to druhé se zdůrazňuje.

přinesli Písmo

Vyborny postreh, to som si nikdy nevsimol.


[quote="pid:7317, uid:240"]přinesli Písmo[/quote] Vyborny postreh, to som si nikdy nevsimol.

Vyborny postreh, to som si nikdy nevsimol.

Kroniky, historické spisy a jejich překlady ... 2.priorita zobecněných prostředků řízení (chronologická).


Když už jsem to nakousl: velmi podobným způsobem v historii záhadně "vznikají" a "zanikají" národy.


[quote="pid:7320, uid:106"]Vyborny postreh, to som si nikdy nevsimol.[/quote] Kroniky, historické spisy a jejich překlady ... 2.priorita zobecněných prostředků řízení (chronologická). Když už jsem to nakousl: velmi podobným způsobem **v historii** záhadně "vznikají" a "zanikají" národy.

Vela krat som pocul o tom, ze existovala realne Tartaria, to sa spochybnit neda. Ale preco sa rozpadla? jedine vysvetlenie co som opcul je "Pretoze ludia zacali prinasat krvave obety". Vela som o tom vysvetleni nenasiel az teraz na tomto videu v case 9:38 realne citaju poznamky z mapy, kde sa uvadza ze naozaj v tartarii bola urcita cast, ktora prinasala krvave obety nejakej zlatej soche. Takze naozaj moze byt pravda, ze tartaria sa rozpadla kvoli totalnemu upadku poznania a jeho pokrivenia v krvave obety. Ktovie ci aj aztekovai takto neskoncili.
https://youtu.be/DB6VDoxz-J4?t=578


Vela krat som pocul o tom, ze existovala realne Tartaria, to sa spochybnit neda. Ale preco sa rozpadla? jedine vysvetlenie co som opcul je "Pretoze ludia zacali prinasat krvave obety". Vela som o tom vysvetleni nenasiel az teraz na tomto videu v case 9:38 realne citaju poznamky z mapy, kde sa uvadza ze naozaj v tartarii bola urcita cast, ktora prinasala krvave obety nejakej zlatej soche. Takze naozaj moze byt pravda, ze tartaria sa rozpadla kvoli totalnemu upadku poznania a jeho pokrivenia v krvave obety. Ktovie ci aj aztekovai takto neskoncili. https://youtu.be/DB6VDoxz-J4?t=578

Dnes byl na SVCS pořad o alternativní historii. Co si o tom myslíte?

Je to kompilace Fomenka, Muldaševa, Sidorova, Žarnikové a jistě i dalších.


[quote="pid:9732, uid:402"]Dnes byl na SVCS pořad o alternativní historii. Co si o tom myslíte?[/quote] Je to kompilace Fomenka, Muldaševa, Sidorova, Žarnikové a jistě i dalších.

ze napoleon nesiel proti vtedajsiemu Ruskemu carovi alexandrovi ale ...
Kdysi jsem si uložil pár obrázků. Oba jsou přinejmenším dosti zvláštní ... Kníže Kutuzov byl velkým patriotem, ale cara Alexandra III. prý moc nemusel.
6066d47e5732e
6066d47e98c83


[quote="pid:7316, uid:106"]ze napoleon nesiel proti vtedajsiemu Ruskemu carovi alexandrovi ale ...[/quote]Kdysi jsem si uložil pár obrázků. Oba jsou přinejmenším dosti zvláštní ... Kníže Kutuzov byl velkým patriotem, ale cara Alexandra III. prý moc nemusel. ![6066d47e5732e](serve/attachment&path=6066d47e5732e) ![6066d47e98c83](serve/attachment&path=6066d47e98c83)
Upravené 2. 4. 2021 o 10:26
871
7
5
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept